De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hocus pocus... Wicca, glashelder…? Opmerking:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hocus pocus... Wicca, glashelder…? Opmerking:"— Transcript van de presentatie:

1 Hocus pocus... Wicca, glashelder…? Opmerking:
Het kan naar zijn als je over de onzichtbare werkelijkheid praat. We zijn hier, God is hier. Bidden om Zijn nabijheid.

2 Wiccans zijn: Moderne heksen, Aanhangers van een natuursgodsdienst,
Aanbidders van de godin, Occult Als je God niet kent, heb je geen oog voor wat Gods Geest doet. Daar ben je als het ware blind voor. De bijbel zegt dat je, als je Jezus aanneemt in je leven, je opnieuw wordt geboren. Maar niet zoals een gewone baby, vanuit de buik van je moeder, maar door de Geest van God. Je wordt geestelijk geboren. En je gaat geestelijk functioneren.

3 Wat valt onder occultisme?
Hekserij of wicca Glaasje draaien, of andere vormen van geesten oproepen Oosterse geneeswijzen Meditatie Tarotkaarten Horroscopen Shamanisme Telekinese satanisme

4 Wij zitten in een grote oorlog
Efeze 6:12 “Want wij vechten niet tegen mensen, maar tegen onzichtbare wezens: De duivelse heersers en machten, die deze donkere wereld tiranniseren, een heel leger van boosaardige geesten in de onzichtbare wereld om ons heen.” Voorbeeld van een huis. Wie woont er? Als God erin komt wonen, dan moet al het slechte eruit. Dan mag er niets verkeerd blijven wonen, in geen enkel kamertje. Nu kan het soms zijn dat je je inlaat met verkeerde dingen. Dat hoort ook bij het leven zonder God. Misschien zelf zonder dat je het doorheb. (ZIE VOLGENDE SHEET)

5 Wie is de baas? 1 Petrus 3:22 “Christus is naar de hemel gegaan en troont nu naast God op de hoogste ereplaats in de hemel. Alle engelen, heersers en machthebbers zijn aan Hem onderworpen.” Kolissenzen 2 ver 14 en 15 “Hij heeft ons strafblad dat tegen ons getuigde (de lijst met regels waaraan we ons niet hebben gehouden) verscheurd. Dat bewijs heeft Hij vernietigd door het aan het kruis te slaan. Op die manier ontnam God de duivel en zijn trawanten volledig hun macht. Hij heeft hen in het openbaar te kijk gezet en daarmee laten zien dat zij door het kruis van Christus zijn overwonnen” Aan Jezus is alles onderworpen! Maar niet zomaar. Dat is gedaan doordat Hij zijn leven gaf aan het kruis. Jezus heeft zijn autoriteit gekocht en betaald met zijn leven. Kolossenzen 2: “Hij heeft ons strafblad dat tegen ons getuigde (de lijst met regels waaraan we ons niet hebben gehouden) verscheurd. Dat bewijs heeft Hij vernietigd door het aan het kruis te slaan. Op die manier ontnam God de duivel en zijn trawanten volledig hun macht. Hij heeft hen in het openbaar te kijk gezet en daarmee laten zien dat zij door het kruis van Christus overwonnen en verslagen zijn.”

6 1 petrus 5 vers 8 “wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi”

7 Hoe raak je verstrikt? Verkeerde machten aanroepen of raadplegen
Handoplegging (niet vanuit Jezus) Verkeerde vormen van seksualiteit Door een vloek Je laten verleiden tot een misdaad Verslavingen Zonden uit het verleden Afgoderij Muziek Films of series Internet en computerspelletjes 1: Toverij / Waarzeggerij / Hekserij / Helderziendheid / Bijgeloof / Sektarisme / Geesten oproepen, Pendelen, Kaartleggen, Allerlei Oosterse geneeswijzen, Amuletten, Dwaalleringen, Horoscopen, Hypnose, Wichelroede, Allerlei andere spiritueel getinte zaken zoals oosterse vechtsporten. Het gebeurd niet in de naam van Jezus en komt niet van Gods Geest. 3: Geesten verbinden zich aan elkaar 5: voorbeeld Judas 7: Je kunt je –als christen!– ook openstellen voor de duivel door simpelweg hardnekkig toe te geven aan allerlei zonden, die te maken hebben met verkeerde keuzes. Bewust en blijvend bepaalde zaken een meer belangrijke plaats geven dan Jezus, Zijn werk en Zijn gemeente.

8 Efeze 2 vers 2 “U liep met de grote massa van deze wereld mee en deed dezelfde slechte dingen als zij. U gehoorzaamde satan, de leider en vorst van de geestelijke machten in de lucht, die nu nog actief is in de mensen die vijanden van de Here zijn.” Het is niet om onrustig van te worden. Je moet weten hoe het werkt in de geestelijke wereld. Het kan zijn dat je Jezus al hebt aangenomen in je leven, maar dat je nog vast zit. En daar is een oplossing voor. Als je je hebt ingelaten met zaken waarin de duivel een van de kamers van je leven kon kapen, dan moet dit worden opgelost. Jezus heeft het offer betaald. Hij heeft overwonnen. En wij weten de einduitslag voor de duivel al... Jezus is overwinnaar!

9 Een plaats in de hemel Efeze 2 vers 6 “Hij heeft ons (die één met Jezus Christus zijn) samen met Hem levend gemaakt en ook met Hem een plaats in de hemel gegeven.”

10 Voorkomen Richt je denken op Jezus, jouw Koning en laat je leiden door Zijn Geest en niet door angst of zorg! 1 Petrus 5:7 “Geef al uw zorgen en problemen over aan God, want Hij houdt van u en zorgt voor u.”

11 www. adios. nl www. wicca-and-beyond. nl www. thestrength
boek: het geheim van de godin


Download ppt "Hocus pocus... Wicca, glashelder…? Opmerking:"

Verwante presentaties


Ads door Google