De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE MAYA'S Hallo wij zijn KELLY en SELINA!

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE MAYA'S Hallo wij zijn KELLY en SELINA!"— Transcript van de presentatie:

1 DE MAYA'S Hallo wij zijn KELLY en SELINA!
Wij zullen jullie vermaken met een PowerPoint presentatie over de maya’s!!!!!!!veel kijk plezier!!!!!!!!

2 De Maya’s 1=beschrijving van de maya stam! 2=kalender van de maya’s
3=wat voor goden hebben de maya’s? 4=zijn er ruïnes gevonden? 5=waar leefden de maya’s? 6=kleding van de maya’s! 7=waar staan maya’s om bekend? 8=wat voor ambacht hadden ze? 9=wat voor huizen hadden ze? 10= maya’s oorlog.

3 Beschrijving van de maya stam!
Een maya die in een stam leeft De maya’s waren verdeeld in groepen,ook wel standen genoemd. De middengroep bestond zoal uit ambtenaren,tempeldienaars en andere belangrijke mensen! De laagste groep bestond uit landbouwers. Een maya die in een stam leeft!

4 Kalender van de maya’s Dat waren een paar kalender namen
De kalender van de maya’s Men =vogel/aderlaar/wijzen Ik=lucht/leven Muluc=regen Caban=kracht/aarde Ami=dood Asnap=vuursteen/mes Dat waren een paar kalender namen

5 Welke goden hebben de maya’s
De maya’s hadden de volgende goden: Chac=de regengod. Kinch=de zonnegod. Itzama=hemelgod. Jum xac=de groentegod. Cin teotel=gedaantegod. De maya’s offerden de volgende dieren: Jaguars,kolbries,honden,kalkoenen. Hiernaast zie je Chac

6 Zijn er nog ruínes gevonden?
De maya’s begonnen met de bouw van de stad zo’n 700 jaar voor Christus. Zijn bloeitijd duurde tot 1000 jaar na Christus. Hier zie een ingang van een graf! Hier zie een ingang van een graf!

7 Waar staan maya’s om bekend?
Ze staan bekend om: Bouwwerken,in de laatste 200 jaar zijn er steden gevonden die, dat denken ze,van de maya’s zijn geweest!!

8 Wat voor ambacht hadden ze?
De belangrijkste ambacht was bij de maya’s pottenbakken.Op de potjes en vazen werden gebeurtenissen geschilderd uit het dagelijks leven.Ook voor as werden ze beschilderd met goden.

9 Wat voor huizen hadden ze?
Bij de maya’s woonden de gewone mensen in hutten.De wanden van de hutten waren van rijswerken leerwortel.Het dak was van palmen met daaronder hout.De hut is helemaal aangepast aan het klimaat.Een gezin dat 1 of 2 recht of ovalen hutten die soms parallel naast elkaar stonden.In elke hut was maar een ruimte met 1 opening ze moesten het zelf bouwen ze bonden het op een berg.

10 Maya oorlog! De maya’s voerden veel oorlogen en veldslagen omdat de verschillende heersers het gebied van hun koninkrijk wilden vergroten,Er kon geen oorlog gevoerd worden als de priesters niet hadden gezegd dat de sterren opdat moment in de goede stand stonden.De soldaten droegen vooral jaguar vellen en een masker,de schilden waren rond en bol en van hout of leer gemaakt.Een schild was bedekt met mozaïek van half edelstenen of veren.het haar van een krijgers gevangenen werd door de maya’sin een bepaalt kapsel geknipt

11 einden Hopelijk hebben jullie er van genoten
En vinden jullie het een mooie presentatie


Download ppt "DE MAYA'S Hallo wij zijn KELLY en SELINA!"

Verwante presentaties


Ads door Google