De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FLIP FLOP.

Verwante presentaties


Presentatie over: "FLIP FLOP."— Transcript van de presentatie:

1 FLIP FLOP

2 Een flipflop is een digitale schakeling die in staat is een logische "1" of een logische "0" op te slaan en te bewaren in de tijd. Een flipflop moet bijgevolg over de volgende mogelijkheden beschikken : de informatie moet kunnen ingeschreven worden; de informatie moet kunnen bewaard worden; en de informatie moet kunnen uitgelezen worden.

3 FLIP FLOP SR-flip flop

4 eigenschappen De eigenschappen van de RS-flipflop kunnen als volgt samengevat worden: als de ingeschreven informatie moet bewaard blijven, moeten de ingangen S en R de logische toestand "0" bezitten; als we een logische "1" in de flipflop willen schrijven, maken we de S-ingang kortstondig "1". als we een logische "0"in de flipflop willen schrijven, maken we de R-ingang kortstondig "1". het "1" maken van beide ingangen resulteert in het "1" worden van beide uitgangen. Hierdoor wordt een z.g. "VERBODEN TOESTAND"gecreëerd omdat de uitgangen geen tegengestelde toestand bezitten.

5 Toestandentabel/karakteristieke tabel

6 realisatie Dit geeft na vereenvoudiging

7 Klassieke opstelling

8 tijdvolgordediagram

9 voorbeeld

10 FLIP FLOP RS-flip flop

11 eigenschappen Een gepoorte RS-flipflop bezit de volgende eigenschappen : de flipflop behoudt zijn geheugenstand zolang de controle- of enable-ingang laag is; als de enable-ingang hoog wordt, neemt de uitgang de toestand aan die bepaalt wordt door de S- en R-ingang. Zolang de enable-ingang hoog is, werkt hij juist zoals de RS-flipflop; bij het opnieuw laag worden van de E-ingang behoudt de flipflop zijn ingestelde toestand.

12 realisatie

13 tijdvolgordediagrammen

14 Toestandentabel/karakteristieke tabel

15 Symbool

16 Voorbeeld


Download ppt "FLIP FLOP."

Verwante presentaties


Ads door Google