De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FLIP FLOP.  Een flipflop is een digitale schakeling die in staat is een logische "1" of een logische "0" op te slaan en te bewaren in de tijd.  Een.

Verwante presentaties


Presentatie over: "FLIP FLOP.  Een flipflop is een digitale schakeling die in staat is een logische "1" of een logische "0" op te slaan en te bewaren in de tijd.  Een."— Transcript van de presentatie:

1 FLIP FLOP

2  Een flipflop is een digitale schakeling die in staat is een logische "1" of een logische "0" op te slaan en te bewaren in de tijd.  Een flipflop moet bijgevolg over de volgende mogelijkheden beschikken : –de informatie moet kunnen ingeschreven worden; –de informatie moet kunnen bewaard worden; –en de informatie moet kunnen uitgelezen worden.

3 FLIP FLOP SR-flip flop

4 eigenschappen  De eigenschappen van de RS-flipflop kunnen als volgt samengevat worden:  als de ingeschreven informatie moet bewaard blijven, moeten de ingangen S en R de logische toestand "0" bezitten;  als we een logische "1" in de flipflop willen schrijven, maken we de S- ingang kortstondig "1".  als we een logische "0"in de flipflop willen schrijven, maken we de R- ingang kortstondig "1".  het "1" maken van beide ingangen resulteert in het "1" worden van beide uitgangen. Hierdoor wordt een z.g. "VERBODEN TOESTAND"gecreëerd omdat de uitgangen geen tegengestelde toestand bezitten.

5 Toestandentabel/karakteristieke tabel

6 realisatie Dit geeft na vereenvoudiging

7 Klassieke opstelling

8 tijdvolgordediagram

9 voorbeeld

10 FLIP FLOP RS-flip flop

11 eigenschappen Een gepoorte RS-flipflop bezit de volgende eigenschappen : –de flipflop behoudt zijn geheugenstand zolang de controle- of enable-ingang laag is; –als de enable-ingang hoog wordt, neemt de uitgang de toestand aan die bepaalt wordt door de S- en R-ingang. Zolang de enable-ingang hoog is, werkt hij juist zoals de RS-flipflop; –bij het opnieuw laag worden van de E-ingang behoudt de flipflop zijn ingestelde toestand.

12 realisatie

13 tijdvolgordediagrammen

14 Toestandentabel/karakteristieke tabel

15 Symbool

16 Voorbeeld


Download ppt "FLIP FLOP.  Een flipflop is een digitale schakeling die in staat is een logische "1" of een logische "0" op te slaan en te bewaren in de tijd.  Een."

Verwante presentaties


Ads door Google