De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Boren in metalen. Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik je…… …….deze toetsen op je.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Boren in metalen. Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik je…… …….deze toetsen op je."— Transcript van de presentatie:

1

2 Boren in metalen.

3 Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik je…… …….deze toetsen op je toetsenbord. Verder gebruik je alléén de linkermuistoets om ergens op te klikken. Bijvoorbeeld: VERDER of MAAK EEN KEUZE Ga je gang VERDER Uitleg gebruik animatie.

4 Staal is harder dan aluminium terwijl brons en messing zich weer heel anders gedragen. Afhankelijk van het materiaal heb je andere boren nodig. Boren in staal. Boren in aluminium. Boren Voor het boren in een metaal heb je andere boren nodig dan voor het boren in hout.

5 Boren Hierboven zie je een tekening van een boor. Met name de boorpunt (p) is belangrijk voor de keuze van de boor. Voor zachte materialen die niet bros zijn kun je scherpere boren met scherpere punten gebruiken dan voor harde of brozere materialen. In de tabel hiernaast staan de boorpunten voor enkele materialen aangegeven. MateriaalBoorpunt Kunststof (Boor hapt in materiaal) 80 º Staal (hard materiaal) 118 º Aluminium (zacht materiaal) 140 º Messing (bros materiaal) 130 º

6 Boren Als je gaat boren moet je de volgende punten goed uitvoeren: - Welke boor heb ik nodig, de juiste dikte en de juiste boorpunt - Waar wil ik boren, aftekenen en centerpunt slaan - Welk toerental gebruik ik, laag voor dikke boren en hoog voor dunne boren - Zit het werkstuk goed vast in de boorklem - Gebruik ik de juiste beschermingsmiddelen, bril en eventueel handschoen - De boor koelen en smeren (hoeft niet bij kunststof) met boorvloeistof Slaan van een centerpunt op de boorplaats. Op de volgende dia een demonstratie hoe je moet boren.

7 Boren Klik op deze link.deze link In dit filmpje wordt uitgelegd hoe boren werkt. Na deze film ga je verder met deze animatie.

8 Maak een keuze en klik met de linkermuisknop op één van de mogelijkheden: Alles opnieuw Stoppen Boren Je weet nu dat: Je de juiste boordiameter moet kiezen Je de juiste boorpunt moet kiezen afhankelijk van het materiaal Je de juiste boorsnelheid moet kiezen: (hoog voor dunne boren en laag voor dikke boren) Het werkstuk goed in de boorklem moet vastzitten De boor moet koelen en smeren met koelvloeistof

9 Deze animatie is gemaakt door I J TH M van Dijk Einde van deze animatie. Ga nu weer verder met je boek. Boren


Download ppt "Boren in metalen. Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik je…… …….deze toetsen op je."

Verwante presentaties


Ads door Google