De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is het en wat je eraan? Praktisch info en tips.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is het en wat je eraan? Praktisch info en tips."— Transcript van de presentatie:

1 Wat is het en wat je eraan? Praktisch info en tips

2  Wat is antidiscriminatiewet? - Dit zijn kenmerken die in de wet voorkomen die een persoon extra kwetsbaar kunnen maken in de samenleving.  Bv seksuele geaardheid,leeftijd,handicap,geloof,burgerlijk e staat,taal,geboorte…

3  Het centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding  Holebivereniging  Holebifederatie  Holebifoon

4  Bewijs en info verzamelen is de boodschap  Concrete situatie: Discriminatie op de werkvloer: Zzzip- onderzoek - Pesten op het werk: erkennen dat er een probleem is en iemand zoeken met wie je in vertrouwen kan praten. - Er bestaat en antipestwet: legt de nadruk op de bemiddeling -preventieadviseurs op het werk.

5  Discriminatie op de huisvestingsmarkt - Als je vermoedt dat een immokantoor of een huiseigenaar je niet juist behandelt omdat je homoseksueel bent,is het belangrijk om bewijsmateriaal te verzamelen. - Stuur bv een brief naar de eigenaar als je interesse hebt in een vastgoed. In die brief verklaar je akkoord te zijn met de huur-of verkoopsvoorwaarden. Zo kan je achteraf bewijzen dat je wel degelijk hebt aangemeld als kandidaat.

6  Beledigingen en intimidatie -gebeurt de intimidatie via e-mail of sms,verzamel en bewaar die dan. Ze kunnen achteraf dienen om jouw verhaal te stofferen en te bewijzen dat je inderdaad herhaaldelijk door dezelfde mensen werd aangepakt.

7  Haatmisdrijven met (vermeende) homoseksualiteit als motief -als je slachtoffer bent van een haatmisdrijf,denk dan nooit dat het je eigen ‘schuld’ is of dat je het zelf ‘gezocht’ hebt. - Je kan wel enkele voorzorgen nemen om jezelf te beschermen tegen homofobe agressie.

8

9  Haat en discriminatie op het internet: cyberhate - Iedereen heeft recht om erop te reageren. - Laat weten wat je denkt over zijn boodschap en wijs erop dat er wetten bestaan die discriminerende uitingen verbieden.

10  Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding  Meldpunten in Vlaamse centrumsteden  Holebifederatie  Holebifoon  Arc-en –Ciel Wallonie  Fédération des Associations Gayes et Lesbiennes ( FAGL)  Tels Quels  Alliàge  Federal Computer Crime Unit


Download ppt "Wat is het en wat je eraan? Praktisch info en tips."

Verwante presentaties


Ads door Google