De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is het en wat je eraan? Praktisch info en tips.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is het en wat je eraan? Praktisch info en tips."— Transcript van de presentatie:

1 Wat is het en wat je eraan? Praktisch info en tips

2  Wat is antidiscriminatiewet? - Dit zijn kenmerken die in de wet voorkomen die een persoon extra kwetsbaar kunnen maken in de samenleving.  Bv seksuele geaardheid,leeftijd,handicap,geloof,burgerlijk e staat,taal,geboorte…

3  Het centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding  Holebivereniging  Holebifederatie  Holebifoon

4  Bewijs en info verzamelen is de boodschap  Concrete situatie: Discriminatie op de werkvloer: Zzzip- onderzoek - Pesten op het werk: erkennen dat er een probleem is en iemand zoeken met wie je in vertrouwen kan praten. - Er bestaat en antipestwet: legt de nadruk op de bemiddeling -preventieadviseurs op het werk.

5  Discriminatie op de huisvestingsmarkt - Als je vermoedt dat een immokantoor of een huiseigenaar je niet juist behandelt omdat je homoseksueel bent,is het belangrijk om bewijsmateriaal te verzamelen. - Stuur bv een brief naar de eigenaar als je interesse hebt in een vastgoed. In die brief verklaar je akkoord te zijn met de huur-of verkoopsvoorwaarden. Zo kan je achteraf bewijzen dat je wel degelijk hebt aangemeld als kandidaat.

6  Beledigingen en intimidatie -gebeurt de intimidatie via of sms,verzamel en bewaar die dan. Ze kunnen achteraf dienen om jouw verhaal te stofferen en te bewijzen dat je inderdaad herhaaldelijk door dezelfde mensen werd aangepakt.

7  Haatmisdrijven met (vermeende) homoseksualiteit als motief -als je slachtoffer bent van een haatmisdrijf,denk dan nooit dat het je eigen ‘schuld’ is of dat je het zelf ‘gezocht’ hebt. - Je kan wel enkele voorzorgen nemen om jezelf te beschermen tegen homofobe agressie.

8

9  Haat en discriminatie op het internet: cyberhate - Iedereen heeft recht om erop te reageren. - Laat weten wat je denkt over zijn boodschap en wijs erop dat er wetten bestaan die discriminerende uitingen verbieden.

10  Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding  Meldpunten in Vlaamse centrumsteden  Holebifederatie  Holebifoon  Arc-en –Ciel Wallonie  Fédération des Associations Gayes et Lesbiennes ( FAGL)  Tels Quels  Alliàge  Federal Computer Crime Unit


Download ppt "Wat is het en wat je eraan? Praktisch info en tips."

Verwante presentaties


Ads door Google