De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vader, wie bent u?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vader, wie bent u?."— Transcript van de presentatie:

1 Vader, wie bent u?

2 Vader, wie bent u?

3 Thuis dat is een schone onderbroek of lezen in een spannend boek een grote pan met erwtensoep op het fornuis... Zo begint een liedje, dat Rikkert gemaakt heeft en waar kinderen vaak om vragen. Vooral kinderen, die niet bij hun eigen ouders wonen.

4 Vader, wie bent U?

5 Vader, waar bent u? Thuis is schuilen in de armen van de Heer die jou verwarmen kan dat is thuis dat is thuis.

6 De Drieenige God: Vader, Zoonen Heilige Geest

7 Vaag Godsgeloof: hogere macht

8 Vaag Godsgeloof: “Iets”

9 Enquête: Gods geloof Ondanks het seculiere tijdperk en de periode van ontkerkelijking waarin wij leven, gaven zeven van de zeventien ondervraagden aan dat ze inderdaad in God geloven. Maar er werden grote verschillen geconstateerd in Europa. Streng Katholieke landen zoals Polen (97%), Portugal (90%) scoorden hoog, terwijl landen als Nederland (51%) en Tsjechië (37%) tot de laagst scorende landen behoorden.

10 Vader, wie bent u? Welk plaatje

11 God heeft jou gemaakt

12 God de Vader schept Leonardo da Vinci, De Vitruvius-man , c Pen, inkt, waterverf en metaalstift op papier, 343 x 245 mm Galleria dell' Accademia, Venetië.

13 God de Vader schept of...oerknal

14 Omgaan met de schepping
Gemodificeerd zetmeel Plantenveredeling o.a. Tarwe/rijst

15 Omgaan met jezelf

16 Sleutelen aan je lijf

17 Sleutelen aan je lijf 'Verbod op cosmetiche chirurgie onder de 18'
Liposuctie & Liposculptuur Forum Onafhankelijk forum over liposuctie, liposculptuur, lipolyse, lipofilling, ultrashape   'Verbod op cosmetiche chirurgie onder de 18'

18 Vader,Zoon en Heilige Geest
Ned. Geloofsbelijdenis: ARTIKEL 12 De schepping van de wereld; de engelen Wij geloven dat de Vader door zijn Woord - dat is door zijn Zoon - de hemel, de aarde en alle schepselen uit niets heeft geschapen, toen het Hem goeddacht. Ook heeft Hij aan elk schepsel zijn wezen en gedaante gegeven en zijn eigen taak om zijn Schepper te dienen. Ook nu nog houdt Hij ze alle in stand en regeert ze overeenkomstig zijn eeuwige voorzienigheid en door zijn oneindige kracht, opdat zij de mens dienen, zodat de mens zijn God kan dienen.

19 Heilige Geest ARTIKEL 8 De Heilige Drieëenheid
Volgens deze waarheid en dit Woord van God geloven wij in éénGod een geheel enig wezen is, waarin drie Personen zijn, namelijk de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Deze zijn werkelijk en van eeuwigheid onderscheiden naar hun onmededeelbare eigenschappen. De Vader is de oorzaak, de oorsprong en het begin van alle zichtbare en onzichtbare dingen. De Zoon is het Woord, de wijsheid en het beeld van de Vader. De Heilige Geest is de eeuwige kracht en macht, die uitgaat van de Vader en van de Zoon.

20 Waarom God ons schiep. Dr. Tim Keller (Redeemer Church New York)
God heeft ons niet geschapen omdat Hij ons nodig heeft om te worden geëerd. Hij werd al geëerd. Jezus zegt (Joh. 17: 24) dat God ons schiep omdat Hij die geweldige liefde met ons wil delen. Hij wil ons in staat stellen Zijn heerlijkheid, liefde en blijdschap te weerspiegelen.


Download ppt "Vader, wie bent u?."

Verwante presentaties


Ads door Google