De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat leeft er bij kinderen in het bewegingsonderwijs Een ordeningsmodel om beleving binnen het bewegen in kaart te brengen Patty van het Hooft Pauline Fellinger.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat leeft er bij kinderen in het bewegingsonderwijs Een ordeningsmodel om beleving binnen het bewegen in kaart te brengen Patty van het Hooft Pauline Fellinger."— Transcript van de presentatie:

1 Wat leeft er bij kinderen in het bewegingsonderwijs Een ordeningsmodel om beleving binnen het bewegen in kaart te brengen Patty van het Hooft Pauline Fellinger Woensdag 6 november 2013

2 Ingevoegd zijn – uitgevoegd raken … en het welzijn van mensen … en het welzijn van mensen niveaus van ingevoegd zijn niveaus van ingevoegd zijn Ordening in modaliteiten Opzet van het verhaal

3 Bewegingsonderwijs Kinderen kennis laten maken met het bestaansveld bewegen? Kinderen bewegend zo vaardig mogelijk maken? Kinderen introduceren in diverse bewegingssituaties? Kinderen een eigen plek bieden in het BO?

4 Bewegingsonderwijs Kinderen mee nemen langs de leerlijnen van het curriculum?

5

6 Invoegen op 3 niveaus Deel nemen Deel hebben Deel zijn Cor Maan (1979)

7 Een voorbeeld van uitgevoegd raken… Fragment uit Expeditie Robinson Fragment uit Expeditie Robinson http://www.rtlxl.nl/#!/expeditie- robinson-187039/db2658f4-e2ac-469e- 9b61-03716ebb3d5c http://www.rtlxl.nl/#!/expeditie- robinson-187039/db2658f4-e2ac-469e- 9b61-03716ebb3d5c

8 Een voorbeeld van uitgevoegd raken… Edith wordt eruit gestemd maar mag toch blijven = vervelend; je bent uitgevoegd ! Edith wordt eruit gestemd maar mag toch blijven = vervelend; je bent uitgevoegd !

9 Bewegingsonderwijs is meer dan………..leren van bewegingsvaardigheden..sturen van bewegingsgedrag..bieden van aangepaste leerhulp..niveau van deelnemen … zorgen dat kinderen ingevoegd zijn !

10 Vraag - Waarom neem jij deel aan de bewegingsactiviteiten/-situaties waaraan jij deelneemt? - Wat maakt dat je dit graag doet? - Wat haal jij daar dan uit? - Wat levert het je op? - Wat is je drive om het te doen?

11 Modaliteiten in bewegen 1. ontmoeten 2. leren 3. sparren 4. vieren

12 Ontmoeten

13 Leren

14 Sparren

15 Vieren

16 Vraag: - welk kind in mijn lessen is echt …sparrend, vierend, ontmoetend, - welk kind in mijn lessen is echt …sparrend, vierend, ontmoetend, lerend? lerend? - wat bied ik zelf het meeste aan - wat bied ik zelf het meeste aan …ontmoeten, leren, sparren, vieren? …ontmoeten, leren, sparren, vieren?

17 Hand out Hoe zou je diverse modaliteiten in de praktijk vorm kunnen geven ? Hoe zou je diverse modaliteiten in de praktijk vorm kunnen geven ? )

18 Wat kan je hiermee? 1. richtinggevend voor leerkracht  Doelen  Interventies  Observaties  Attitude 2. intentionaliteit deelnemer  Aansluiten bij …  …teneinde ingevoegd blijven  Of openen van een nieuwe manier van bewegen 3. Groepsindeling  Gelijken bij elkaar… of juist niet !

19 Elke modaliteit zijn eigenheid We gaan aan de slag op 3 situaties We gaan aan de slag op 3 situaties We gaan ervan uit dat leren het best bij jullie bekend is (deze dus niet) We gaan ervan uit dat leren het best bij jullie bekend is (deze dus niet) We hopen ideeën te genereren voor jouw eigen praktijk We hopen ideeën te genereren voor jouw eigen praktijk

20 Tot slot


Download ppt "Wat leeft er bij kinderen in het bewegingsonderwijs Een ordeningsmodel om beleving binnen het bewegen in kaart te brengen Patty van het Hooft Pauline Fellinger."

Verwante presentaties


Ads door Google