De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maken van een sollicitatiebrief.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maken van een sollicitatiebrief."— Transcript van de presentatie:

1 Maken van een sollicitatiebrief.
Volg de instructies op het scherm. Controleer daarna de opmaak van je brief, aan de hand van een voorbeeld.

2 Jouw naam: Jouw straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats Jouw telefoonnummer.

3 Sla een regel over, om de volgende alinea te beginnen.

4 Naam van het bedrijf waar je naar solliciteert
T.a.v. naam van contactpersoon van de advertentie. Straat of postbusnummer Postcode en vestigingsplaats

5 Sla een regel over, om een nieuwe alinea te beginnen

6 Jouw plaats en datum. Voorbeeld: Rotterdam, 5 oktober 2011

7 Sla een regel over, om een nieuwe alinea te beginnen

8 Geachte heer/ mevrouw of naam
contactpersoon,

9 Sla een regel over, om een nieuwe alinea te beginnen

10 Begin Eigenlijk gaat het er dus om dat je verteld naar welke functie je solliciteert. En waarom jij die baan wil. Waar dus uitkomt dat jij geschikt bent voor de baan. Openingszinnen voorbeelden die je kan gebruiken: Graag zou ik mijzelf willen voorstellen als zelfstandige, enthousiaste jonge man/vrouw die weet wat hij/zij wil. Met deze brief wil ik mij graag aan u voorstellen als kandidaat voor … Verkopen aan uw klanten lijkt mij een grote uitdaging, daarom reageer ik hierbij op uw vacature. Naast het werken in teamverband - een aspect dat mij aanspreekt en waar ik reeds veel ervaring mee heb opgedaan bij (…) - zie ik in (organisatie van … ) en alles wat daarbij komt kijken een interessante en leerzame uitdaging. Mijn eerdere ervaring met (...) heeft mij ertoe doen besluiten om te solliciteren naar deze baan.  Toen ik uw vacature zag op  ben ik meteen deze brief gaan schrijven, omdat het mij een goede mogelijkheid lijkt om de kennis die heb opgedaan tijdens mijn voorgaande betrekkingen in de praktijk te kunnen brengen. Dé uitdaging bij de door u aangeboden vacature, lijkt mij het verlenen van een optimale service en het gezicht en visitekaartje zijn voor uw bedrijf. Met een gedegen kennis van (...) zou ik uitstekende adviezen kunnen geven aan uw klanten.

11 Sla een regel over, om een nieuwe alinea te beginnen

12 Midden In het midden vertel je welke kennis en ervaring je hebt. Wat je aantrekt in het bedrijf. In de kern van de brief ga je in op de eisen van de betrekking, vacature of opdracht. In dit gedeelte toon je aan dat je voldoet aan die eisen. Je geeft aan waarom je bij dit bedrijf aan de slag wilt en waarom je denkt dat deze baan bij jou past. Deze motivatie onderbouw je met je Curriculum Vitae. Dit is het belangrijkste gedeelte van de sollicitatiebrief; zorg er daarom voor dat dit gedeelte van je brief enthousiasme, interesse, motivatie en een actieve instelling uitstraalt. Voorbeeld zinnen: Ik ben iemand die graag ... Door de vele projecten die ik heb uitgevoerd bij mijn huidige werk weet ik dat het vak (...) mij het meest ligt en daarom lijkt deze vacature voor mij ideaal. De werkzaamheden bij uw bedrijf sluiten goed aan op mijn interesses. Het werken bij bedrijf (...) lijkt mij een ideale plek omdat dit bedrijf internationaal werkt. Ik heb een representatief uiterlijk, spreek algemeen beschaafd Nederlands en tevens beheers ik mijn talen goed. Hierdoor kan ik ervoor zorgen dat uw internationale klanten een goede indruk zullen krijgen van uw bedrijf. Ik ben een enthousiaste persoonlijkheid die zowel zelfstandig als in teamverband goed kan functioneren. Door mijn eerdere werkervaring in de horeca weet ik dat een service- en klantgerichte instelling en veel geduld erg belangrijk zijn in de omgang met klanten. Door mijn eerdere werkervaring in (...) weet ik dat ik het een uitdaging vind om mijzelf bezig te houden met ...

13 Sla een regel over, om een nieuwe alinea te beginnen

14 Slot Slot van je brief vermeld je per wanneer je beschikbaar bent, dat je uitkijkt naar een uitnodiging voor een gesprek. Je geeft als het ware aan wat je met deze brief wil bereiken Voorbeeld zinnen Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zou graag binnenkort met u van gedachten wisselen over de mogelijkheden die ik u kan bieden voor deze vacature. Indien u nog vragen heeft aangaande deze brief of mijn Curriculum Vitae dan kunt u altijd contact met mij opnemen. Ik hoop dat ik binnenkort een uitnodiging voor een gesprek kan verwachten. In de verwachting dat deze brief aanleiding voor u is om nader met mij kennis te willen maken, teken ik... Bent u nieuwsgierig geworden en denkt u dat ik in aanmerking kom, dan wil ik graag in een persoonlijk gesprek mijn ambities voor deze vacature aan u voorleggen. U begrijpt dat het haast onmogelijk is om alle informatie over mijzelf in een brief te verwerken. Daarom zie ik uit naar een persoonlijke kennismaking. Met interesse zie ik een kennismakingsgesprek tegemoet. Graag zou ik door u uitgenodigd willen worden voor een kennismakingsgesprek waarin ik mijn motivatie nader kan toelichten. Schrijf persoonlijk en actief. In plaats van 'In afwachting van uw reactie verblijf ik' kies je voor 'Ik kijk uit naar uw reactie' of 'Ik wacht met spanning op uw reactie.

15 Sla een regel over

16 Hoogachtend, Sla een regel over Jouw naam en achternaam. Bijlage Curriculum vitae

17 INFO Je kan nu je brief controleren aan de hand van een voorbeeld. Daar kun je ook zien hoe je een cv kan maken


Download ppt "Maken van een sollicitatiebrief."

Verwante presentaties


Ads door Google