De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Greet Magneet, uitvindster en wetenschapster.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Greet Magneet, uitvindster en wetenschapster."— Transcript van de presentatie:

1 Greet Magneet, uitvindster en wetenschapster.

2 Greet Magneet woont in Windekind-City.
Samen met haar vrienden Ief Creatief, Amadee Pc en Pierre Pier moedigt zij kinderen aan om creatief te zijn.

3 Greet Magneet woont in de Technotoren van Windekind-City.
De technotoren werd door haar ontworpen. Het gebouw telt 3 verdiepingen en is helemaal gewijd aan technologie.

4 Hoe komt het dat Greet Magneet zo van technologie houdt?
Enkele jaren geleden bezocht Greet Magneet enkele musea. In deze musea waren werken te zien van 2 beroemde kunstenaars. Hun namen zijn Leonardo Da Vinci en Panamarenko. Leonardo Da Vinci leefde in Italië. Hij leefde zo’n 550 jaar geleden. Panamarenko is een kunstenaar uit Antwerpen. Hij is geboren in 1940.

5 Deze twee kunstenaars waren veel met techniek bezig
Deze twee kunstenaars waren veel met techniek bezig. Dat zie je aan de werktuigen die ze ontwierpen. Greet Magneet zag de werktuigen van deze kunstenaars en was er meteen dol op! Hé, daar is Greet. Ze neemt ons even mee naar de musea. Kijk je mee naar wat deze kunstenaars maakten? Waw, 450 jaar geleden ontwierp Leonardo da Vinci al een helikopter. De machine kon niet vliegen maar zat toch knap in mekaar.

6 Leonardo droomde ervan om als eerste mens te kunnen vliegen
Leonardo droomde ervan om als eerste mens te kunnen vliegen. Hij keek urenlang naar de vogels en ontwierp heel wat vliegmachines. Jammer dat ook deze machines niet echt werkten. Leonardo maakte altijd eerst tekeningen van zijn ontwerpen. Dit zijn enkele tekeningen van hem.

7 Ik sta nu in het museum waar Panamarenko zijn kunstwerken staan.
Hoi, zie je mij? Ik sta nu in het museum waar Panamarenko zijn kunstwerken staan. Dit is de Aeromodeller. Moeilijke naam, hé ! Zoals je ziet heeft het tuig een grote ballon.

8 En wat dacht je van deze kunstige auto?
Ook Panamarenko droomt van vliegtuigen. Hij vindt het heerlijk om zelf allerlei vliegtuigen te ontwerpen. Kijk maar eens naar dit groot ding! Ik toon jullie nog enkele vliegtuigen van Panamarenko. Je kan er niet echt mee vliegen, maar dat vindt Panamarenko niet erg.

9 En met deze leuke machientjes op zijn rug droomt Panamarenko dat hij over de huizen van Antwerpen vliegt.

10 We laten Greet rustig rondlopen in het museum. Dag Greet Magneet !
Je merkt dat Greet dol is op techniek. Greet Magneet verzamelt al enkele jaren gereedschappen en een heleboel materialen. Maar Greet verzamelt ook dromen. Ja, Greet droomt veel ! Ze droomt van werktuigen die het leven gemakkelijker maken. Wanneer ze op haar werkkamer is tekent ze allerlei ontwerpen. Ze gaat met die tekeningen aan de slag en maakt heel wat knappe werktuigen.

11 Zo is Greet Magneet uitvindster geworden van …
- de elektronische gereedschappenbak - de kauwgomballenmachine - de wolkenmachine

12 Momenteel knutselt Greet Magneet aan een schone wagen
Momenteel knutselt Greet Magneet aan een schone wagen. Bijna alle auto’s vervuilen de lucht en daar moet wat aan gedaan worden, vindt Greet. Ze knutselt ook aan een hijskraan voor de technotoren. Zo kan ze gemakkelijker haar spulletjes naar boven halen. Ja, Greet heeft nog heel wat werk, maar gelukkig kan ze rekenen op de hulp van de kinderen van Windekind. Zo, nu weten jullie heel wat meer over Greet Magneet en haar grote voorbeelden Leonardo Da Vinci en Panamarenko. Misschien heb je zelfs zin gekregen om ook iets te ontwerpen. Doen dan maar! Misschien word je dan ooit ook beroemd!

13 Einde Een creatie van …


Download ppt "Greet Magneet, uitvindster en wetenschapster."

Verwante presentaties


Ads door Google