De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

[datum]. Doelen meeting Voorstel stappenplan Stuurgroep: advies & mandaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "[datum]. Doelen meeting Voorstel stappenplan Stuurgroep: advies & mandaat."— Transcript van de presentatie:

1 [datum]

2 Doelen meeting Voorstel stappenplan Stuurgroep: advies & mandaat

3 Waarom is het nodig om aan gezonde voeding te werken in kader van het gezondheidsbeleid? Voeding en ziekte  Bij ruim 1/3 van de overlijdens door kanker speelt voeding een rol  52% van de werkende mannen en 37% van de werkende vrouwen heeft overgewicht (IDEWE, 2000)  2/3 gebrek aan lichaamsbeweging, eet te veel verzadigde vetten, ½ weet niet of zijn of haar cholesterol te hoog ligt (onderzoek bij 1000 ingenieurs in 2002)  Gezond eten leidt tot betere arbeidsprestaties (werkkracht, productiviteit)

4 Werken aan gezonde voeding: nodig? Eetgewoonten  18% van de bevolking ontbijt ‘s morgens niet, in de werkende bevolking loopt dit op tot 33%  19% van de bevolking eet dagelijks geen groenten  39% van de bevolking eet dagelijks geen fruit  24% van de bevolking drinkt of eet dagelijks geen melkproducten

5 Werken aan gezonde voeding: nodig? Voeding en bedrijfscultuur  Werknemers waarderen het wanneer hun werkgever niet alleen aandacht heeft voor hun productie of prestatie, maar ook voor hun welzijn, met als resultaat een hogere jobtevredenheid, motivatie, en verbeterde werknemersrelaties.  Gezonde werknemers zijn een kapitaal voor het bedrijf of organisatie. Gezonde voeding draagt sterk bij tot de gezondheid.

6 Werken aan gezonde voeding: ook bij ons nodig? Bedrijfsgegevens  …. % van de werknemers is zwaarlijvig (BMI tussen 25 en 30)  …. % van de werknemers met obesitas (BMI > 30)  = totaal van ….. % van de werknemers met een te hoog gewicht (BMI > 25)  ….% werknemers met spijsverterings- of slaapklachten  … % werknemers met voedingsgerelateerde ziekten zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten

7 De voordelen van gezond eten op het werk Gezonde voeding op het werk heeft een positieve invloed op: –het behoud of het verkrijgen van een gezond gewicht; –zorgt voor een fittere werknemer, minder ziekteverzuim, minder gewichtsgerelateerde ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 of overbelastingsletsels.

8 Misverstanden op een rijtje  Een gezond voedingsaanbod is niet duurder dan een gewoon menu  Er bestaan goedkope en dure interventies, niet alle activiteiten moeten geld en tijd kosten  Niet alles moet op 1 dag gerealiseerd worden, maak een goede werkplanning en zorg voor continuïteit

9 Werken aan gezonde voeding: hoe? Doel: voedingsbeleid opzetten  Zorgen voor een gezond voedingsaanbod (in het restaurant, in de cafetaria, in de automaten of andere verkooppunten)  Aanmoedigen en stimuleren van de werknemers die aan hun gezondheid willen werken, om gezond te eten  Aandacht voor gezonde voeding bij dienstfeesten, recepties, medische check-up/controle, verga- deringen, e.a. door o.a. interventies op te zetten

10 Stappenplan: inhoud per stap Stap 1 –Geen stappenplan zonder aandacht Creëer een draagvlak voor gezonde voeding op uw werk Stap 2 –De aanpak Het ontwerpen van een overlegstructuur voor een gezond voedingsbeleid

11 Stappenplan Stap 3 –Wat is het belang? Het in kaart brengen van het voedingsaanbod & de behoeften van de werknemers Stap 4 –Things to do Korte én langetermijnplanning: prioriteiten stellen. Actieplan opstellen.

12 STAP 4 Actieplan: 3 onderdelen –Beschikbaarheid –Sensibilisatie & motivatie –Interventies

13 Stappenplan Stap 5 –Actie ! De uitvoering van het actieplan. Het opstellen van het implementatieplan. Stap 6 –Doelen bereikt? De evaluatie van het voedingsbeleid

14 Stappenplan Stap 7 –Eén actie is nog geen gezondheidsbeleid Het aanpassen en verankeren van het plan.

15 Besluit In een gezonde bedrijfsfilosofie:  Maakt de gezondheid van de werknemers integraal deel uit van de organisatie  Vormen mensen het belangrijkste kapitaal  Levert elke werknemer, op elk niveau, een unieke bijdrage aan de verantwoordelijkheid om een gezonde werkomgeving te creëren en te onderhouden en om een gezonde levensstijl te promoten  Is de zorg voor de gezondheid van de werknemers essentieel voor het succes van de organisatie  Verbeteren gezonde werknemers de competitieve positie van het bedrijf


Download ppt "[datum]. Doelen meeting Voorstel stappenplan Stuurgroep: advies & mandaat."

Verwante presentaties


Ads door Google