De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inductieve- en capacitieve naderingsschakelaar Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inductieve- en capacitieve naderingsschakelaar Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik."— Transcript van de presentatie:

1

2 Inductieve- en capacitieve naderingsschakelaar

3 Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik je…… …….deze toetsen op je toetsenbord. Verder gebruik je alléén de linkermuistoets om ergens op te klikken. Bijvoorbeeld: VERDER of MAAK EEN KEUZE Ga je gang VERDER Uitleg gebruik animatie.

4 Inductieve- en capacitieve naderingsschakelaar De inductieve- en capacitieve naderingsschakelaars zijn beide schakelaars die voorwerpen kunnen detecteren (waarnemen). De inductieve naderingsschakelaar of sensor kan alléén voorwerpen waarnemen die magnetisch gevoelig zijn zoals metalen. SPOEL (elektro)magnetisch veld De inductieve naderingsschakelaar wekt een magnetisch veld op.

5 Inductieve- en capacitieve naderingsschakelaar De capacitieve naderingsschakelaar of sensor kan elk voorwerp waarnemen. Deze sensor bestaat eigenlijk uit een condensator waarbij het voorwerp de capaciteit van de condensator verandert. ~ Het principe van de condensator, twee geleiders met daartussen een isolatiestof bijvoorbeeld lucht. Door deze schakeling zal er een stroompje gaan vloeien. Tussen de beide geleiders ontstaat een elektrostatisch veld. Komt er een andere stof tussen de twee geleiders dan veranderd de capaciteit van de condensator. Hierdoor zal de stroom ook veranderen. Deze stroomverandering wordt gebruikt om in een schakeling deze verandering te detecteren.

6 kunststof Inductieve sensor teller 00004 00003 0000200001 00000 Een poort met een inductieve sensor zal metalen voorwerpen detecteren. Magnetisch veld. Inductieve- en capacitieve naderingsschakelaar Let ook op de teller. Alléén metalen onderdelen worden geteld. Geen metaal!!!

7 Capacitieve sensor teller 000050000400003000020000100000 Een poort met een capacitieve sensor zal op alle vaste en vloeibare stoffen reageren. Electrostatisch veld. Inductieve- en capacitieve naderingsschakelaar

8 Maak een keuze en klik met de linkermuisknop op één van de mogelijkheden: Alles opnieuw Stoppen Je weet nu: Het verschil tussen een inductieve- en capacitieve naderingsschakelaar Dat de inductieve alléén werkt bij materialen die magnetische velden beïnvloeden Dat de capacitieve op alle materialen werkt Inductieve- en capacitieve naderingsschakelaar

9 Deze animatie is gemaakt door I J TH M van Dijk Einde van deze animatie. Ga nu weer verder met je boek. Inductieve- en capacitieve naderingsschakelaar


Download ppt "Inductieve- en capacitieve naderingsschakelaar Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik."

Verwante presentaties


Ads door Google