De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Doorsnede van een kubus met een vlak Stappenplan VOORBEELD 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Doorsnede van een kubus met een vlak Stappenplan VOORBEELD 1."— Transcript van de presentatie:

1 Doorsnede van een kubus met een vlak Stappenplan VOORBEELD 1

2 Antoon Verleye2 Doorsnede van een kubus met een vlak Opgave Gegeven kubus [(ABCD),(EFGH)]

3 Antoon Verleye3 Doorsnede van een kubus met een vlak Opgave Gegeven kubus [(ABCD),(EFGH)] P  [AE] Q  [GH] R  [CG] Gevraagd Construeer de doorsnede van de kubus met het vl (P,Q,R)

4 Antoon Verleye4 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 1 TIP 1 ??? Loop rond het lichaam. Je ontdekt twee punten van het snijvlak op een eenzelfde zijvlak. Construeer dan onmiddellijk die snijlijn.

5 Antoon Verleye5 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 1 TIP 1 Loop rond het lichaam. Je ontdekt twee punten van het snijvlak op een eenzelfde zijvlak. Construeer dan onmiddellijk die snijlijn.

6 Antoon Verleye6 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 1 TIP 1 In het vlak CDHG liggen twee punten van het snijvlak, nl. Q en R. Construeer het lijnstuk [QR].

7 Antoon Verleye7 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 2 TIP 2 ??? De snijlijnen in twee evenwijdige vlakken met eenzelfde derde vlak (het snijvlak) zijn evenwijdig.

8 Antoon Verleye8 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 2 TIP 2 De snijlijnen in twee evenwijdige vlakken met eenzelfde derde vlak (het snijvlak) zijn evenwijdig. De vlakken DCGH en ABFE zijn evenwijdig.

9 Antoon Verleye9 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 2 TIP 2 De snijlijnen in twee evenwijdige vlakken met eenzelfde derde vlak (het snijvlak) zijn evenwijdig. De vlakken DCGH en ABFE zijn evenwijdig. Het punt P ligt in het vlak ABFE. Trek door het punt P een evenwijdige aan QR.

10 Antoon Verleye10 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 2 TIP 2 De snijlijnen in twee evenwijdige vlakken met eenzelfde derde vlak (het snijvlak) zijn evenwijdig. De vlakken DCGH en ABFE zijn evenwijdig. Het punt P ligt in het vlak ABFE. Trek door het punt P een evenwijdige aan QR. Bepaal het snijpunt X van de evenwijdige met de ribbe [AB].

11 Antoon Verleye11 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 2 TIP 2 De snijlijnen in twee evenwijdige vlakken met eenzelfde derde vlak (het snijvlak) zijn evenwijdig. De vlakken DCGH en ABFE zijn evenwijdig. Het punt P ligt in het vlak ABFE. Trek door het punt P een evenwijdige aan QR. Bepaal het snijpunt X van de evenwijdige met de ribbe [AB]. Construeer het lijnstuk [PX].

12 Antoon Verleye12 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 3 TIP 3 ??? In eenzelfde zijvlak bemerk je twee rechten die elkaar snijden. Bepaal dat snijpunt.

13 Antoon Verleye13 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 3 TIP 3 In eenzelfde zijvlak bemerk je twee rechten die elkaar snijden. Bepaal dat snijpunt. In het zijvlak ABFE bemerk je de snijdende rechten PX en BF.

14 Antoon Verleye14 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 3 TIP 3 In eenzelfde zijvlak bemerk je twee rechten die elkaar snijden. Bepaal dat snijpunt. In het zijvlak ABFE bemerk je de snijdende rechten PX en BF. PX en BF snijden elkaar in S.

15 Antoon Verleye15 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 3 TIP 3 In eenzelfde zijvlak bemerk je twee rechten die elkaar snijden. Bepaal dat snijpunt. In het zijvlak ABFE bemerk je de snijdende rechten PX en BF. PX en BF snijden elkaar in S. Het punt S ligt in het snijvlak (P,Q,R) en het vlak ABFE.

16 Antoon Verleye16 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 3 TIP 3 In eenzelfde zijvlak bemerk je twee rechten die elkaar snijden. Bepaal dat snijpunt. In het zijvlak ABFE bemerk je de snijdende rechten PX en BF. PX en BF snijden elkaar in S. Het punt S ligt in het snijvlak (P,Q,R) en het vlak ABFE. Het punt S ligt tevens in het vlak BCGF.

17 Antoon Verleye17 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 3 TIP 3 In eenzelfde zijvlak bemerk je twee rechten die elkaar snijden. Bepaal dat snijpunt. In het zijvlak ABFE bemerk je de snijdende rechten PX en BF. PX en BF snijden elkaar in S. Het punt S ligt in het snijvlak (P,Q,R) en het vlak ABFE, tevens het vlak BCGF. De rechte RS ligt in het vlak BCGF.

18 Antoon Verleye18 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 3 TIP 3 In eenzelfde zijvlak bemerk je twee rechten die elkaar snijden. Bepaal dat snijpunt. In het zijvlak ABFE bemerk je de snijdende rechten PX en BF. PX en BF snijden elkaar in S. Het punt S ligt in het snijvlak (P,Q,R) en het vlak ABFE, tevens het vlak BCGF. De rechte RS ligt in het vlak BCGF. Bepaal het snijpunt met de ribbe [BC].

19 Antoon Verleye19 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 3 TIP 3 In eenzelfde zijvlak bemerk je twee rechten die elkaar snijden. Bepaal dat snijpunt. In het zijvlak ABFE bemerk je de snijdende rechten PX en BF. PX en BF snijden elkaar in S. Het punt S ligt in het snijvlak (P,Q,R) en het vlak ABFE, tevens het vlak BCGF. De rechte RS ligt in het vlak BCGF. Bepaal het snijpunt met de ribbe [BC]. Construeer een nieuwe zijde van de doorsnede, nl. [RY].

20 Antoon Verleye20 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 4 TIP 1 ??? Loop rond het lichaam. Je ontdekt twee punten van het snijvlak op een eenzelfde zijvlak. Construeer dan onmiddellijk die snijlijn.

21 Antoon Verleye21 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 4 TIP 1 Loop rond het lichaam. Je ontdekt twee punten van het snijvlak op een eenzelfde zijvlak. Construeer dan onmiddellijk die snijlijn. In het vlak ABCD liggen de punten X en Y.

22 Antoon Verleye22 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 4 TIP 1 Loop rond het lichaam. Je ontdekt twee punten van het snijvlak op een eenzelfde zijvlak. Construeer dan onmiddellijk die snijlijn. In het vlak ABCD liggen de punten X en Y. Construeer de zijde [XY] van de doorsnede

23 Antoon Verleye23 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 5 TIP 2 ??? De snijlijnen in twee evenwijdige vlakken met eenzelfde derde vlak (het snijvlak) zijn evenwijdig.

24 Antoon Verleye24 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 5 TIP 2 De snijlijnen in twee evenwijdige vlakken met eenzelfde derde vlak (het snijvlak) zijn evenwijdig. De vlakken ABCD en EFGH zijn evenwijdig.

25 Antoon Verleye25 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 5 TIP 2 De snijlijnen in twee evenwijdige vlakken met eenzelfde derde vlak (het snijvlak) zijn evenwijdig. De vlakken ABCD en EFGH zijn evenwijdig. Het punt Q ligt in het vlak EFGH. Trek door het punt Q een evenwijdige aan XY.

26 Antoon Verleye26 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 5 TIP 2 De snijlijnen in twee evenwijdige vlakken met eenzelfde derde vlak (het snijvlak) zijn evenwijdig. De vlakken ABCD en EFGH zijn evenwijdig. Het punt Q ligt in het vlak EFGH. Trek door het punt Q een evenwijdige aan XY. Bepaal het snijpunt Z van de evenwijdige met de ribbe [EH].

27 Antoon Verleye27 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 5 TIP 2 De snijlijnen in twee evenwijdige vlakken met eenzelfde derde vlak (het snijvlak) zijn evenwijdig. De vlakken ABCD en EFGH zijn evenwijdig. Het punt Q ligt in het vlak EFGH. Trek door het punt Q een evenwijdige aan XY. Bepaal het snijpunt Z van de evenwijdige met de ribbe [EH]. Construeer het lijnstuk [QZ].

28 Antoon Verleye28 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 6 TIP 1 ??? Loop rond het lichaam. Je ontdekt twee punten van het snijvlak op een eenzelfde zijvlak. Construeer dan onmiddellijk die snijlijn.

29 Antoon Verleye29 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 6 TIP 1 Loop rond het lichaam. Je ontdekt twee punten van het snijvlak op een eenzelfde zijvlak. Construeer dan onmiddellijk die snijlijn. In het vlak ADHE liggen de punten P en Z.

30 Antoon Verleye30 Doorsnede van een kubus met een vlak Stap 6 TIP 1 Loop rond het lichaam. Je ontdekt twee punten van het snijvlak op een eenzelfde zijvlak. Construeer dan onmiddellijk die snijlijn. In het vlak ADHE liggen de punten P en Z. Construeer de zijde [PZ] van de doorsnede.

31 Antoon Verleye31 Doorsnede van een kubus met een vlak Slot Dit is het antwoord ! Merk op : Alle constructielijnen zijn verborgen.

32 Antoon Verleye32 Doorsnede van een kubus met een vlak Extra


Download ppt "Doorsnede van een kubus met een vlak Stappenplan VOORBEELD 1."

Verwante presentaties


Ads door Google