De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HBO5 BOEKHOUDEN PROJECTWERK 2013-2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "HBO5 BOEKHOUDEN PROJECTWERK 2013-2014."— Transcript van de presentatie:

1 HBO5 BOEKHOUDEN PROJECTWERK

2 Doelstelling PROJECTWERK (leerplan)
De cursist leert de kennis verworven in de opleiding praktisch toepassen. Bedoeling dat hier uitdrukkelijk de link met de praktijk gelegd wordt. Het centrum kan hiervoor kiezen uit : casestudies bedrijfsbezoeken (met verslaggeving) gastsprekers (met verslaggeving) stage groepsopdrachten ….

3 Info projectwerk Dit jaar gaan we voor drie opties:
1) Uitwerken van een ondernemingsplan 2) Werkplekleren: Bezoek aan de bedrijfswereld met hieraan verbonden een ruime bedrijfsanalyse onder de vorm van een groepstaak. 3) Werkplekleren: Stage in een bedrijf (naar eigen keuze). Je werkt hier 15 dagen (100 tot 120 uur) en maakt hierover de nodige verslagen en een rapport.

4 Info projectwerk Voor elk van de drie opties geldt:
een schriftelijk werk een mondelinge presentatie Presentatie op woensdag 30 april / 7 mei Stappenplan en planning worden toegevoegd

5 Optie 1: Uitwerken ondernemingsplan
Deze optie veronderstelt heel wat vaardigheden uit je opleiding en ook heel wat creativiteit Word je later zelfstandige of word je in je carrière geconfronteerd met het ondernemingsplan van je klanten? Als leidraad brochure waarin de volledige procedure in vraag- en antwoordstijl beschreven wordt. Deze brochure wordt elektronisch ingevuld. Coaching door de begeleiders Lut Wille en Peter Innegraeve gebeurt klassikaal maar ook individueel.

6 Optie 1: Uitwerken ondernemingsplan

7 Optie 1: Uitwerken ondernemingsplan
EERSTE FASE handelt over eenmanszaak versus vennootschap, de vestigingsplaats, wetgeving in verband met de uitbater en de uitbating, milieuwetgeving, marketing … wordt begeleid door Lut Wille Eerste fase sluit af op maandag 13 januari Een goedkeuring van het eerste deel is noodzakelijk voor je met deel 2 kan starten. Ten laat indienen wordt bestraft.

8 Optie 1: Uitwerken ondernemingsplan
TWEEDE FASE Cijfermatige benadering van het ondernemingsplan Haalbaarheid van het project wordt bepaald Begeleiding door Peter Innegraeve. Einde van deze tweede fase is maandag 17 maart 2014.

9 Optie 1: Uitwerken ondernemingsplan
DERDE FASE Afwerking van rapport op papier en van de powerpointpresentatie voor de mondelinge presentatie naar de jury toe. Mondelinge presentatie in maximum 7 minuten. Tot slot krijgen jullie enkele vragen te beantwoorden van de juryleden. Voor de derde fase voorzien we nog klassikale momenten overeen te komen met de begeleiders.

10 Optie 1: Uitwerken ondernemingsplan
Puntenverdeling: Voor beide procesonderdelen krijg je een score op 30% (30% + 30% = 60%) Voor het eindproduct wordt ook nog eens 40% toegekend.

11 Info projectwerk Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
PPROJECTBEGELEIDING INFOSESSIE PROJECTWERK 23/10/2013 om 18.00 25/10/2013 om 14.00 1/nov 4/nov 5/nov 6/nov 7/nov 8/nov Inbev of Duvel Opstart Lut Wille  11/nov 12/nov 13/nov 14/nov 15/nov 18/nov 19/nov 20/nov 21/nov 22/nov 25/nov 26/nov 27/nov 28/nov 29/nov 2/dec 3/dec 4/dec 5/dec 6/dec 9/dec 10/dec 11/dec 12/dec 13/dec 16/dec 17/dec 18/dec 19/dec 20/dec Einde eerste fase 13/jan Einde tweede fase 19/mrt Afgifte 4/apr Voorstelling 30 april of 7 mei

12 Optie 2: Bedrijfsbezoek en Bedrijfsanalyse
Deze optie wil cursisten confronteren met de dagelijkse realiteit van het bedrijfsleven. Cursisten bezoeken een bedrijf in groep en maken hierover een correcte bedrijfsanalyse aan de hand van allerlei taken Cursisten krijgen een takenbundel voor het correct uitvoeren van deze module Persoonlijke werk van de groepsgenoten en groepstaken worden verzameld in een gemeenschappelijk document Presentatie gebeurt in groep

13 Optie 2: Gekozen Bedrijven
Colruyt verdeelcentrum in Halle

14 Optie 2: Gekozen Bedrijven
Borginsole in Rotselaar Unizo KMO laureaat Vlaams-Brabant en Brussel 2012 jong groeibedrijf dat functionele inlegzolen maakt voor Podologen. bestaat 6 jaar, telt 11 werknemers en maakt functionele inlegzolen voor 50 podologie-praktijken. Topsporters en kinderen zijn de focus.

15 Optie 2: Gekozen Bedrijven

16 Optie 2: Gekozen Bedrijven
Umicore in Hoboken is een Belgisch bedrijf, oorspronkelijk gespecialiseerd in vijf gebieden met betrekking tot metalen.

17 Optie 2: Gekozen Bedrijven
Inbev Leuven (avondsessie)

18 Optie 2: Bedrijven Je zoekt zelf een bedrijf en bezoekt dit in groep

19 Optie 2: Bedrijfsbezoek en Bedrijfsanalyse
Doelstellingen: Zelfstandig stappen zetten naar de bedrijfswereld om afspraken te maken en om het nodige werkmateriaal te bekomen Zich op vlotte manier leren uitdrukken tegenover derden bij het bezoek en bij verdere navraag van informatie Leren werken in teamverband Zowel in geschreven teksten als in mondelinge voorstellingen de meest correcte en efficiënte informatie gebruiken.

20 Optie 2: Bedrijfsbezoek en Bedrijfsanalyse
Puntenverdeling Cursist wordt beoordeeld over: het proces = het werk in de loop van het jaar (persoonlijke taken en inzet groepstaak) (50%) het product= kwaliteit en volledigheid van alle uitgevoerde taken (eindwerk) (25%) mondelinge verdediging (25%) : voorstelling van bedrijf voor jury Cursist voert de opdrachten uit zoals beschreven in de takenbundel: groepstaken en persoonlijke taken Taken worden regelmatig nagekeken en bijgestuurd door de begeleiders Regelmatig groepsessies om jullie van de nodige extra informatie te voorzien.

21 Optie 2: Bedrijfsbezoek en Bedrijfsanalyse
EERSTE FASE: Persoonlijke taken Bedrijfsbezoek uitwerken en brengen, verslag maken, opvolging actualiteit sollicitatiebrief schrijven voor dit bedrijf. Taken worden binnengeleverd ten laatste op 20/12.

22 Optie 2: Bedrijfsbezoek en Bedrijfsanalyse
TWEEDE FASE: Groepstaak verbonden aan de bedrijfsanalyse (groepstaak 4 of 5 personen) Items: Historiek en vennootschapsvorm Analyse van de jaarrekening en vergelijken met sector of de concurrentie Personeelsbeleid in dit bedrijf Maatschappelijk verantwoord ondernemen Welzijnsbeleid …. Deze fase wordt begeleid door de docenten en wordt afgerond op 26/02/2014.

23 Optie 2: Bedrijfsbezoek en Bedrijfsanalyse
DERDE FASE : de afwerking van rapport op papier en van de powerpoint presentatie voor de mondelinge presentatie werk in maximum 30 tot 40 minuten toelichten. klassikale momenten in deze fase worden voorzien

24

25 Optie 3: TAKEN VERBONDEN AAN STAGE
Je werkt in een bedrijf en voert hier boekhoudkundige taken uit of je zoekt zelf een stagebedrijf uit. Je werkt hier 15 dagen aan 7 uur per dag. Je maakt hierbij een wekelijks verslag op alsook en een stagerapport. Je stelt in PP het bedrijf waar je stage liep voor. Bij de beoordeling wordt er rekening gehouden met de beoordeling van je stageplaats.

26 Optie 3: TAKEN VERBONDEN AAN STAGE
Puntenverdeling Evaluatie stagemonitor 30% Stageverslagen 20% Eindwerk 30% Presentatie 20%

27 Optie 3: TAKEN VERBONDEN AAN STAGE
Tijdschema: Voor optie 3 maak je je stagebedrijf bekend, geef je ook een stagemonitor door en werk je een planning uit. Je maakt met de coördinator / of docent de nodige afspraken. Ten laatste op woensdag 04/04/2014 worden de taken afgegeven in 3 exemplaren op het secretariaat. Voorstelling op woensdag 30/04/2014 en 07/05/2014. Mondelinge verdediging voor een jury (7 min) en vraagstelling jury

28 Info projectwerk Ten laatste op 4 november 2013 maak je via
de link …die je krijgt wanneer je je deelname mailt, je optie bekend: Optie 1 Optie 2 Bedrijf 1 Bedrijf 2 Bedrijf 3 Optie 3

29 Info projectwerk Alle taken en info worden op smartschool gezet. Bedoeling is dan ook om taken hier tijdig in te dienen.

30 Info projectwerk Vragen? Mail naar Lut.asselberg@cvolethas.be
Veel succes vanwege het docententeam Boekhouden!!


Download ppt "HBO5 BOEKHOUDEN PROJECTWERK 2013-2014."

Verwante presentaties


Ads door Google