De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Resultatenrekening.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Resultatenrekening."— Transcript van de presentatie:

1 Resultatenrekening

2 Een resultatenrekening geeft de verandering in eigen vermogen weer van een bepaalde periode: kosten (oorzaken dalen eigen vermogen) en opbrengsten (oorzaken stijgen eigen vermogen) -> kort gezegd: de resultatenrekening staan de posten die ervoor zorgen dat je armer of rijker wordt. (dit noemen we stroomgrootheden) -> aflossingen zet je niet op de resultatenrekening, want jouw eigenvermogen verandert niet bij aflossen! Opgave 6.21 (blz. 90)

3 -> meestal is er een verschil tussen de totale kosten en de totale opbrengsten, jij moet deze in evenwicht brengen (= totaal links en totaal rechts zijn gelijk) -> het verschil tussen de opbrengsten en kosten noemen we het saldo (winst of verlies dus) -> dit saldo wordt aan de kant opgenomen waar je een bedrag tekort komt om het totaal aan de linkerkant en aan de rechterkant gelijk te maken. -> dit betekent dat je winst links neerzet (je komt kosten tekort) en verlies rechts(je komt opbrengsten tekort) Opgave 6.21 (blz. 90)

4 -> afschrijvingenkosten zijn kosten die het oorzaak zijn van waardevermindering van bezittingen. Je eigen vermogen daalt. Bijvoorbeeld: een bus van € die 8 jaar meegaat, wordt afgeschreven met €3.000 per jaar (24000:8). Communicatiemiddelen van € die in 5 jaar wordt afgeschreven heeft een post van €1.500 per jaar (7500:5). Opgave (blz. 92)


Download ppt "Resultatenrekening."

Verwante presentaties


Ads door Google