De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

't was zo dat 't congres dus eigenlijk op zondag afgelopen was, maar op maandag moesten de kinderen weer naar school dus we moesten toch wel op uiterlijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "'t was zo dat 't congres dus eigenlijk op zondag afgelopen was, maar op maandag moesten de kinderen weer naar school dus we moesten toch wel op uiterlijk."— Transcript van de presentatie:

1

2 't was zo dat 't congres dus eigenlijk op zondag afgelopen was, maar op maandag moesten de kinderen weer naar school dus we moesten toch wel op uiterlijk zondag weer terug.

3 dus op zaterdag zijn de kinderen en echtgenoot ook naar boedapest gekomen.

4 allerlei raderwerken om mekaar heen.

5 'n andere keer zijn we naar boedapest gegaan met z'n allen.

6 ja, dat was 'n wat kleinere stad waar 't centrum was afgezet.

7 we hadden daar 't zicht op vanaf de kant dus vanuit 't gras konden we lekker in de zon liggen en zien wat de kinderen deden.

8 en ook verder in de omgeving in 't dorp kon je wandelen.

9 's-avonds en ook om dingetjes te kopen voor de kinderen en voor onszelf, dat ja, was heel leuk, dat je eigenlijk wel rijk voelde daar.

10 dat was 'n aparte vakantie omdat 't 'n gecombineerde werk en voor 't plezier vakantie was.

11 de eerste week dat we d'r waren was 't weer ook nog prachtig lekker warm, was al de laatste week van augustus, eerste week september.

12 dat viel gewoon op de grond, dus fruit kopen dat kon, maar dat hebben we niet veel gedaan.

13 maar we hebben wel wat gezien en we zijn er toen ook in geslaagd om 'n redelijk hotel in de buurt van beide congressen te vinden, de tweede deel van de vakantie.

14 hadden ze van allerlei metalen dingen 'n constructie gemaakt die aan één stuk door bewoog.

15 mensen hadden heel vaak fruitbomen aan de weg staan en plukten zelf 't fruit niet.

16 hongarije is 'n tamelijk goedkoop land voor ons dus we konden daar uit eten voor heel weinig geld.

17 mensen die hun eigen huis 'n tijd verlaten en 't ter beschikking stellen aan mensen, aan mensen die daar voor vakantie kunnen verblijven.

18 't huis zelf hebben we via 'n organisatie gehuurd en dat was 't zelfde principe wat we in nederland ook 'n keer gedaan hebben.

19 een of andere burcht waar 't naar vernoemd.

20 daar kon je gewoon rustig wandelen, passage achtige dingen hadden ze.

21 'r was bovendien 'n soort zwem- of glijbaan bij.

22 die was helaas maar één of twee keer open dat ze ook echt d'r vanaf konden gaan en d'r waren speeltjes op 't terrein waar ze ook gewoon bij konden.

23 d'r was 'n ondiep gedeelte van 't meer, wat was afgezet en daar konden de kinderen tamelijk makkelijk zwemmen en spelen.

24 nou dan vertel ik over de laatste vakantie, die ligt natuurlijk 't best in 't geheugen.

25 dat was wel 'n leuk stadje ook wel 'n beetje voor de toerist ingericht, mooie dingetjes, mooie kerken, leuke pleintjes, dus we konden daar wat souveniers kopen.

26 'r waren niet zo heel erg veel toeristen dus we konden lekker uitgebreid daar aan 't water vertoeven.

27 daarvoor hebben we 'n huisje gehuurd aan 'n niet zo heel bekend meer, 't velence meer.

28 't weer werd toen wat minder, helaas, maar 't was wel nog steeds prettig verblijven.

29 congressen waren in boedapest, dus d'r was prettig dat 't huisje niet zo heel ver daar ook vandaan was.

30 ja eerst was dat praktisch, want we moesten nog 'n hotel boeken voor bij 't congres, dus toen hebben we niet zo erg veel van de stad zelf kunnen bekijken.

31 ze hadden ook 'n heel opmerkelijk kunstwerk, dat was zo groot als de gevel van 'n gebouw.

32 d'r waren op verschillende manieren kwamen d'r ook geluiden uit, dat was echt 'n heel leuk iets waar we samen met de kinderen 'n hele tijd naar hebben zitten kijken, hoe dat helemaal verliep, en verder waren d'r musea en d'r waren kerken maar ja, vonden we niet allemaal even interessant om binnen te gaan dus we hebben vooral in de winkelstraten rondgelopen.

33 't was namelijk zo dat ik zelf 'n congres had in hongarije in boedapest en m'n echtgenoot had ook in boedapest 'n congres.

34 nee, 't was zelfs al in september en in hongarije zelf waren de scholen wel al weer begonnen, dus 't nabij gelegen meer daar was 'n strand wat zo'n beetje prive voor de toeristen was.

35 ik moest 's-ochtends nogal vroeg met de metro naar 't congrescentrum en dat duurde dan tot zes uur en tussendoor in de lunchtijd werden we ook beziggehouden op 't congrescentrum, dus één keer heb ik in de lunchtijd de metro naar 't centrum genomen en heb ik nog geprobeerd wat van de parlementsgebouwen te zien.

36 was wel prettig, kinderen vonden 't ook hartstikke leuk want ze zijn dol op zwemmen en ze konden daar gewoon tijdenlang in 't water spelen.

37 andere jaren en andere congressen is er vaak ook nog 'n concert of 'n gezamelijke avond uit maar die werd nu in 't weekend gehouden, en dat was 't weekend dat ik weer terug moest.

38 szekesvehevar, of iets dergelijks.

39 dus voor mij was 't congres zelf de tweede week, dus toen ben ik naar 't hotel gegaan en echtgenoot en kinderen zijn in 't huisje gebleven.

40 dat ligt tussen 't wel bekende balaton meer en de hoofdstad boedapest.

41 zelf heb ik niet zo heel veel van gezien.

42 bleek 'n prachtig grote villa te zijn waar we allemaal 'n kamer hadden die ruimer was dan we thuis zo'n beetje als huiskamer hebben.

43 soms dan werden mensen toch ook wel boos als ze 't zagen, maar in 't algemeen, ja, denk ik dat 't jammer was van 't fruit als 't gewoon maar zo lag weg te rotten.

44 'r werd voortdurend water opgepompt door die constructies, door die metalen constructies heen en dat zette allerlei dingen in beweging.

45 hongarije is natuurlijk 'n heel oud land, d'r is 'n heleboel heersers geweest die daar allemaal hun standbeelden hebben van van alles en nog wat, maar dat heb ik helemaal niet echt niet onthouden, niet met aandacht naar gekeken verder, dus.

46 't congres nam heel veel tijd in beslag.

47 d'r was 'n terras voor en achter en 'n tuin.

48 niet iedereen vond 't natuurlijk even prettig dat 't opgeraapt werd.

49 toen ben ik samen met de kinderen vanuit 't vliegveld weer teruggegaan en echtgenoot die heeft 't hotel overgenomen voor nog 'n week en die had toen nog congres in boedapest op zijn vakgebied.

50 ikzelf heb de kinderen weer naar school gebracht.

51 de oprit van 't huis was voorzien van druivenstokken, die zaten helemaal vol met witte en rode druiven die rijp waren, dus elke dag konden we 'n tros plukken.

52 dus 't afscheidsfeest van 't congres op zaterdag heb ik helaas gemist maar, nou ja, 't was op zich toch 'n aardige tijd.

53 En precies 'n week daarna en 't viel binnen de tijd dat de kinderen nog schoolvakantie hebben dus toen hebben we besloten om in hongarije op vakantie te gaan, samen met de kinderen.

54 't moest lijken op 'n perpetuum mobilé waarschijnlijk, maar natuurlijk werd 't wel aangedreven.

55 nou die vind ik niet zo interessant, allerlei geschiedkundige beelden van allerlei.

56 we zijn 'n dagje ook naar 'n stad in de buurt geweest waar ik de uitspraak nog steeds niet van onder de knie heb :

57 we gingen wel nog 'n keer 's-avonds naar 'n hotel waar 'n andere lezing was en dat werd met 'n touringcar gedaan, dus toen heb ik 'n beetje boedapest by night kunnen zien.

58 helaas waren alle vluchten volgeboekt op zondag, dus we moesten zelfs op zaterdag weer terug.

59 't was in boedapest voor mij, ja, vooral werken de stad.

60 maar dat lag toch iets te ver van 't congrescentrum af zodat ik dan 'n aantal lezingen zou missen, dus helaas heb ik dat niet meer goed kunnen zien.


Download ppt "'t was zo dat 't congres dus eigenlijk op zondag afgelopen was, maar op maandag moesten de kinderen weer naar school dus we moesten toch wel op uiterlijk."

Verwante presentaties


Ads door Google