De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BANN presentatie BANN GREEN Even voorstellen; Bert Blaauw Blaauw Ingenieurs & Adviseurs.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BANN presentatie BANN GREEN Even voorstellen; Bert Blaauw Blaauw Ingenieurs & Adviseurs."— Transcript van de presentatie:

1 BANN presentatie BANN GREEN Even voorstellen; Bert Blaauw Blaauw Ingenieurs & Adviseurs

2 BANN presentatie BANN GREEN Bouw Advies Netwerk Nederland uw partner voor integrale advisering en ondersteuning voor duurzaam bouwen.

3 BANN presentatie BANN GREEN Bouw Advies Netwerk Nederland uw partner voor integrale advisering en ondersteuning voor duurzaam bouwen. BANN Bouw Advies Netwerk Nederland is een ontwerpbureau voor integrale bouwontwikkeling met een zeer uitgebreid competentie werkveld.

4 BANN GREEN Visie Er zijn een aantal ontwikkelingen in de (bouw)wereld om ons heen te herkennen, die het ons inziens noodzakelijk maken om op een andere wijze naar het totale bouwproces te kijken.

5 BANN GREEN Visie Er zijn een aantal ontwikkelingen in de (bouw)wereld om ons heen te herkennen, die het ons inziens noodzakelijk maken om op een andere wijze naar het totale bouwproces te kijken. De ontwikkeling die met name voor ons bedrijf van toepassing zijn;

6 BANN GREEN Visie Er zijn een aantal ontwikkelingen in de (bouw)wereld om ons heen te herkennen, die het ons inziens noodzakelijk maken om op een andere wijze naar het totale bouwproces te kijken. De ontwikkeling die met name voor ons bedrijf van toepassing zijn;  Veranderd wereldbeeld met name in - de economische machtsverhoudingen - open innovatie processen - nieuwe balans tussen werk- en thuissituatie - steeds toenemende “vecht”cultuur in de bouwwereld

7 BANN GREEN Visie Er zijn een aantal ontwikkelingen in de (bouw)wereld om ons heen te herkennen, die het ons inziens noodzakelijk maken om op een andere wijze naar het totale bouwproces te kijken. De ontwikkeling die met name voor ons bedrijf van toepassing zijn;  Veranderd wereldbeeld met name in - de economische machtsverhoudingen - open innovatie processen - nieuwe balans tussen werk- en thuissituatie - steeds toenemende “vecht”cultuur in de bouwwereld  Verdere roep om energie neutrale bouwprocessen en gebouwen

8 BANN GREEN Visie Er zijn een aantal ontwikkelingen in de (bouw)wereld om ons heen te herkennen, die het ons inziens noodzakelijk maken om op een andere wijze naar het totale bouwproces te kijken. De ontwikkeling die met name voor ons bedrijf van toepassing zijn;  Veranderd wereldbeeld met name in - de economische machtsverhoudingen - open innovatie processen - nieuwe balans tussen werk- en thuissituatie - steeds toenemende “vecht”cultuur in de bouwwereld  Verdere roep om energie neutrale bouwprocessen en gebouwen  Duurzaam bouwen

9 BANN GREEN Visie Er zijn een aantal ontwikkelingen in de (bouw)wereld om ons heen te herkennen, die het ons inziens noodzakelijk maken om op een andere wijze naar het totale bouwproces te kijken. De ontwikkeling die met name voor ons bedrijf van toepassing zijn;  Veranderd wereldbeeld met name in - de economische machtsverhoudingen - open innovatie processen - nieuwe balans tussen werk- en thuissituatie - steeds toenemende “vecht”cultuur in de bouwwereld  Verdere roep om energie neutrale bouwprocessen en gebouwen  Duurzaam bouwen  Introductie van nieuwe materialen

10 BANN GREEN Visie Er zijn een aantal ontwikkelingen in de (bouw)wereld om ons heen te herkennen, die het ons inziens noodzakelijk maken om op een andere wijze naar het totale bouwproces te kijken. De ontwikkeling die met name voor ons bedrijf van toepassing zijn;  Veranderd wereldbeeld met name in - de economische machtsverhoudingen - open innovatie processen - nieuwe balans tussen werk- en thuissituatie - steeds toenemende “vecht”cultuur in de bouwwereld  Verdere roep om energie neutrale bouwprocessen en gebouwen  Duurzaam bouwen  Introductie van nieuwe materialen  Veranderende visie t.a.v. integrale aanpak van bouwprocessen (o.a. BIM)

11 BANN GREEN Visie Er zijn een aantal ontwikkelingen in de (bouw)wereld om ons heen te herkennen, die het ons inziens noodzakelijk maken om op een andere wijze naar het totale bouwproces te kijken. De ontwikkeling die met name voor ons bedrijf van toepassing zijn;  Veranderd wereldbeeld met name in - de economische machtsverhoudingen - open innovatie processen - nieuwe balans tussen werk- en thuissituatie - steeds toenemende “vecht”cultuur in de bouwwereld  Verdere roep om energie neutrale bouwprocessen en gebouwen  Duurzaam bouwen  Introductie van nieuwe materialen  Veranderende visie t.a.v. integrale aanpak van bouwprocessen (o.a. BIM)  Open ketenmanagement

12 BANN GREEN Visie Er zijn een aantal ontwikkelingen in de (bouw)wereld om ons heen te herkennen, die het ons inziens noodzakelijk maken om op een andere wijze naar het totale bouwproces te kijken. De ontwikkeling die met name voor ons bedrijf van toepassing zijn;  Veranderd wereldbeeld met name in - de economische machtsverhoudingen - open innovatie processen - nieuwe balans tussen werk- en thuissituatie - steeds toenemende “vecht”cultuur in de bouwwereld  Verdere roep om energie neutrale bouwprocessen en gebouwen  Duurzaam bouwen  Introductie van nieuwe materialen  Veranderende visie t.a.v. integrale aanpak van bouwprocessen (o.a. BIM)  Open ketenmanagement  Betere samenwerking

13 BANN GREEN Visie Er zijn een aantal ontwikkelingen in de (bouw)wereld om ons heen te herkennen, die het ons inziens noodzakelijk maken om op een andere wijze naar het totale bouwproces te kijken. De ontwikkeling die met name voor ons bedrijf van toepassing zijn;  Veranderd wereldbeeld met name in - de economische machtsverhoudingen - open innovatie processen - nieuwe balans tussen werk- en thuissituatie - steeds toenemende “vecht”cultuur in de bouwwereld  Verdere roep om energie neutrale bouwprocessen en gebouwen  Duurzaam bouwen  Introductie van nieuwe materialen  Veranderende visie t.a.v. integrale aanpak van bouwprocessen (o.a. BIM)  Open ketenmanagement  Betere samenwerking  Veranderde arbeidsmarkt. Professionals die steeds meer opereren vanuit ZZP situatie.

14 BANN GREEN Missie BANN Bouw Advies Netwerk Nederland beschouwt het als haar missie marktpartijen te ondersteunen bij duurzame creatieve innovatie van de bebouwde en onbebouwde omgeving.

15 BANN GREEN

16 BIM/3D BANN GREEN

17 BIM/ 3D BANN GREEN BIM Het BOUW INFORMATIE MODEL (Building Information Model)

18 BIM/ 3D BANN GREEN BIM Het BOUW INFORMATIE MODEL (Building Information Model) BIM maakt het mogelijk alle relevante informatie gedurende de hele levenscyclus van een gebouw op te slaan, te gebruiken en te beheren in een digitale (3D) gebouwmodel. Het 3D-model bestaat uit dynamische en te beheren en zogenaamde intelligente objecten.

19 BIM/ 3D BANN GREEN BIM Het BOUW INFORMATIE MODEL (Building Information Model) BIM maakt het mogelijk alle relevante informatie gedurende de hele levenscyclus van een gebouw op te slaan, te gebruiken en te beheren in een digitale (3D) gebouwmodel. Het 3D-model bestaat uit dynamische en te beheren en zogenaamde intelligente objecten. Het computerprogramma weet van de verschillende objecten wat ze zijn en laat ze op elkaar reageren.

20 BIM/ 3D BANN GREEN BIM Het BOUW INFORMATIE MODEL (Building Information Model) BIM maakt het mogelijk alle relevante informatie gedurende de hele levenscyclus van een gebouw op te slaan, te gebruiken en te beheren in een digitale (3D) gebouwmodel. Het 3D-model bestaat uit dynamische en te beheren en zogenaamde intelligente objecten. Het computerprogramma weet van de verschillende objecten wat ze zijn en laat ze op elkaar reageren. Op die manier worden wijzigingen ook direct voor alle objecten waarop die wijzigingen invloed heeft doorgevoerd.

21 BIM/ 3D BANN GREEN BIM Het BOUW INFORMATIE MODEL (Building Information Model) BIM maakt het mogelijk alle relevante informatie gedurende de hele levenscyclus van een gebouw op te slaan, te gebruiken en te beheren in een digitale (3D) gebouwmodel. Het 3D-model bestaat uit dynamische en te beheren en zogenaamde intelligente objecten. Het computerprogramma weet van de verschillende objecten wat ze zijn en laat ze op elkaar reageren. Op die manier worden wijzigingen ook direct voor alle objecten waarop die wijzigingen invloed heeft doorgevoerd. Bij traditioneel ontwerpen veroorzaken de wijzigingen vaak fouten die weer gecorrigeerd moeten worden.

22 BIM/ 3D BANN GREEN BIM Het BOUW INFORMATIE MODEL (Building Information Model) BIM maakt het mogelijk alle relevante informatie gedurende de hele levenscyclus van een gebouw op te slaan, te gebruiken en te beheren in een digitale (3D) gebouwmodel. Het 3D-model bestaat uit dynamische en te beheren en zogenaamde intelligente objecten. Het computerprogramma weet van de verschillende objecten wat ze zijn en laat ze op elkaar reageren. Op die manier worden wijzigingen ook direct voor alle objecten waarop die wijzigingen invloed heeft doorgevoerd. Bij traditioneel ontwerpen veroorzaken de wijzigingen vaak fouten die weer gecorrigeerd moeten worden. Dat is arbeidsintensief en kostenbepalend.

23 BIM/ 3D BANN GREEN BIM Het BOUW INFORMATIE MODEL (Building Information Model) BIM maakt het mogelijk alle relevante informatie gedurende de hele levenscyclus van een gebouw op te slaan, te gebruiken en te beheren in een digitale (3D) gebouwmodel. Het 3D-model bestaat uit dynamische en te beheren en zogenaamde intelligente objecten. Het computerprogramma weet van de verschillende objecten wat ze zijn en laat ze op elkaar reageren. Op die manier worden wijzigingen ook direct voor alle objecten waarop die wijzigingen invloed heeft doorgevoerd. Bij traditioneel ontwerpen veroorzaken de wijzigingen vaak fouten die weer gecorrigeerd moeten worden. Dat is arbeidsintensief en kostenbepalend. Door de structuur van de software kan bij een BIM aan het model ook calculatie- en rekensoftware worden gekoppeld.

24 BIM/ 3D BANN GREEN BIM Het BOUW INFORMATIE MODEL (Building Information Model) BIM maakt het mogelijk alle relevante informatie gedurende de hele levenscyclus van een gebouw op te slaan, te gebruiken en te beheren in een digitale (3D) gebouwmodel. Het 3D-model bestaat uit dynamische en te beheren en zogenaamde intelligente objecten. Het computerprogramma weet van de verschillende objecten wat ze zijn en laat ze op elkaar reageren. Op die manier worden wijzigingen ook direct voor alle objecten waarop die wijzigingen invloed heeft doorgevoerd. Bij traditioneel ontwerpen veroorzaken de wijzigingen vaak fouten die weer gecorrigeerd moeten worden. Dat is arbeidsintensief en kostenbepalend. Door de structuur van de software kan bij een BIM aan het model ook calculatie- en rekensoftware worden gekoppeld. En het is mogelijk om een factor tijd en kosten mee te nemen (4D respectievelijk 5D). Hierdoor kunnen de opbouw en de kosten van een gebouw of constructie direct worden gevisualiseerd en geanalyseerd.

25 BIM/ 3D BANN GREEN BIM Het BOUW INFORMATIE MODEL (Building Information Model) BIM maakt het mogelijk alle relevante informatie gedurende de hele levenscyclus van een gebouw op te slaan, te gebruiken en te beheren in een digitale (3D) gebouwmodel. Het 3D-model bestaat uit dynamische en te beheren en zogenaamde intelligente objecten. Het computerprogramma weet van de verschillende objecten wat ze zijn en laat ze op elkaar reageren. Op die manier worden wijzigingen ook direct voor alle objecten waarop die wijzigingen invloed heeft doorgevoerd. Bij traditioneel ontwerpen veroorzaken de wijzigingen vaak fouten die weer gecorrigeerd moeten worden. Dat is arbeidsintensief en kostenbepalend. Door de structuur van de software kan bij een BIM aan het model ook calculatie- en rekensoftware worden gekoppeld. En het is mogelijk om een factor tijd en kosten mee te nemen (4D respectievelijk 5D). Hierdoor kunnen de opbouw en de kosten van een gebouw of constructie direct worden gevisualiseerd en geanalyseerd. Daarmee kan het gebouw vanaf het begin zo efficiënt mogelijk worden samengesteld.

26 BIM/ 3D BANN GREEN BIM Het BOUW INFORMATIE MODEL (Building Information Model)

27 BIM/ 3D BANN GREEN Inzet van BIM / 3D leidt tot; • een veel beter inzicht in het (constructieve) ontwerp voor alle betrokken participanten

28 BIM/ 3D BANN GREEN Inzet van BIM / 3D leidt tot; • een veel beter inzicht in het (constructieve) ontwerp voor alle betrokken participanten • een hogere, integrale kwaliteit

29 BIM/ 3D BANN GREEN Inzet van BIM / 3D leidt tot; • een veel beter inzicht in het (constructieve) ontwerp voor alle betrokken participanten • een hogere, integrale kwaliteit • verlaging van faalkosten in zowel het ontwerp- als het uitvoeringsproces

30 BIM/ 3D BANN GREEN Inzet van BIM / 3D leidt tot; • een veel beter inzicht in het (constructieve) ontwerp voor alle betrokken participanten • een hogere, integrale kwaliteit • verlaging van faalkosten in zowel het ontwerp- als het uitvoeringsproces Voordelen van BIM

31 BIM/ 3D BANN GREEN Inzet van BIM / 3D leidt tot; • een veel beter inzicht in het (constructieve) ontwerp voor alle betrokken participanten • een hogere, integrale kwaliteit • verlaging van faalkosten in zowel het ontwerp- als het uitvoeringsproces Voordelen van BIM • meer partijen hebben inzicht in en invloed op de planvorming

32 BIM/ 3D BANN GREEN Inzet van BIM / 3D leidt tot; • een veel beter inzicht in het (constructieve) ontwerp voor alle betrokken participanten • een hogere, integrale kwaliteit • verlaging van faalkosten in zowel het ontwerp- als het uitvoeringsproces Voordelen van BIM • meer partijen hebben inzicht in en invloed op de planvorming • goedkeuringprocedures verlopen sneller

33 BIM/ 3D BANN GREEN Inzet van BIM / 3D leidt tot; • een veel beter inzicht in het (constructieve) ontwerp voor alle betrokken participanten • een hogere, integrale kwaliteit • verlaging van faalkosten in zowel het ontwerp- als het uitvoeringsproces Voordelen van BIM • meer partijen hebben inzicht in en invloed op de planvorming • goedkeuringprocedures verlopen sneller • de evaluatie van projecten met leerervaringen die kunnen worden hergebruikt in andere projecten

34 BIM/ 3D BANN GREEN GIM = Gebieds Informatie Model

35 BIM/ 3D BANN GREEN GIM = Gebieds Informatie Model Voor BIM is het belangrijk dat partijen vanaf het begin transparant samenwerken en bereid zijn tot het delen van informatie.

36 BIM/ 3D BANN GREEN GIM = Gebieds Informatie Model Voor BIM is het belangrijk dat partijen vanaf het begin transparant samenwerken en bereid zijn tot het delen van informatie. Een dergelijke werkwijze kan ook zeer veel betekenen voor gebiedsontwikkeling.

37 BIM/ 3D BANN GREEN GIM = Gebieds Informatie Model Voor BIM is het belangrijk dat partijen vanaf het begin transparant samenwerken en bereid zijn tot het delen van informatie. Een dergelijke werkwijze kan ook zeer veel betekenen voor gebiedsontwikkeling. Gebiedsontwikkeling anno 2010 is een proces dat ongelooflijk lang kan duren.

38 BIM/ 3D BANN GREEN GIM = Gebieds Informatie Model Voor BIM is het belangrijk dat partijen vanaf het begin transparant samenwerken en bereid zijn tot het delen van informatie. Een dergelijke werkwijze kan ook zeer veel betekenen voor gebiedsontwikkeling. Gebiedsontwikkeling anno 2010 is een proces dat ongelooflijk lang kan duren. GIM kan overigens met gemak gekoppeld worden aan BIM, waardoor de planontwikkeling geheel virtueel tot stand kan komen.

39 BIM/ 3D BANN GREEN GIM = Gebieds Informatie Model

40 Enkele fragmenten werk Nassauweg Dordrecht gemaakt in Revit Structure BIM/ 3D BANN GREEN

41 BIM/ 3D BANN GREEN Enkele fragmenten werk Nassauweg Dordrecht gemaakt in Revit Structure

42 BIM/ 3D BANN GREEN Enkele fragmenten werk Nassauweg Dordrecht gemaakt in Revit Structure

43 BIM/ 3D BANN GREEN Enkele fragmenten werk Nassauweg Dordrecht gemaakt in Revit Structure

44 BIM/3D BANN GREEN

45 BIM/3D BANN GREEN LEAN

46 LEAN Thinking definitie; Het streven naar continue verbeteringen door het creëren van een lerende organisatie, zodanig om systematische verspilling te elimineren zodat de waarde voor de klant verbetert. LEAN BANN GREEN

47 LEAN Thinking definitie; Het streven naar continue verbeteringen door het creëren van een lerende organisatie, zodanig om systematische verspilling te elimineren zodat de waarde voor de klant verbetert. LEAN BANN GREEN aanpassen Plannen Controle Doen Borging

48 LEAN Thinking definitie; Het streven naar continue verbeteringen door het creëren van een lerende organisatie, zodanig om systematische verspilling te elimineren zodat de waarde voor de klant verbetert. Tools in 5 stappen 1.Weet wat de klant wil 2.Begrijp je eigen proces 3.Stroomlijn je proces 4.Verbeter van Push Not Pull 5.Blijf verspillingen elimineren LEAN BANN GREEN aanpassen Plannen Controle Doen Borging

49 De Stichting PKBN De Stichting Platform Ketensamenwerking Bouwpartijen Noord-Nederland is opgericht om ervoor te zorgen dat al deze ketenpartners één taal spreken, waardoor faalkosten zoveel mogelijk worden vermeden. LEAN BANN GREEN

50 De Stichting PKBN De Stichting Platform Ketensamenwerking Bouwpartijen Noord-Nederland is opgericht om ervoor te zorgen dat al deze ketenpartners één taal spreken, waardoor faalkosten zoveel mogelijk worden vermeden. De Stichting PKBN richt zich op ketensamenwerking in de sector onderhoud, renovatie en nieuwbouw van vastgoed. In deze sector worden als ketenpartners beschouwd: architecten, adviesbureaus, vastgoedeigenaren (woningbouwcorporaties, overheden, VVE’s, particulieren etc.), onderhoudsbedrijven (dakdekkers, installateurs, schilder- en totaal onderhoudsbedrijven etc.), leveranciers en kennisinstituten. LEAN BANN GREEN

51 De Stichting PKBN De vastgoedeigenaar verwacht bij het onderhoud van zijn complexen steeds meer één aanspreekpunt. Dit stelt verregaande eisen aan het onderhoudsbedrijf, dat óf alle disciplines zelf in huis moet hebben of lange termijn samenwerkingsverbanden met strategische partners zal moeten aangaan. LEAN BANN GREEN

52 De Stichting PKBN De vastgoedeigenaar verwacht bij het onderhoud van zijn complexen steeds meer één aanspreekpunt. Dit stelt verregaande eisen aan het onderhoudsbedrijf, dat óf alle disciplines zelf in huis moet hebben of lange termijn samenwerkingsverbanden met strategische partners zal moeten aangaan. Ook aan de toeleveranciers van de onderhoudsbedrijven worden andere eisen gesteld. Van hen wordt steeds meer verwacht dat ze hun kennis en expertise inzetten bij het adviseren van het onderhoudsbedrijf. LEAN BANN GREEN

53 BIM/3D BANN GREEN LEAN

54 BIM/3D BANN GREEN LEAN Duurzaam

55 BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. Het staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door de het Building Research Establishment (BRE), aan het eind van de jaren tachtig. BANN GREEN

56 Duurzaam Deze methode beoordeelt de duurzaamheid van een gebouw in een negental categorieën. Vervuiling Afval Management Water Gezondheid Landgebruik & Ecologie Materialen Transport Energie BANN GREEN

57 Duurzaam Naast energie (beperking CO 2 uitstoot) is gezondheid één van de belangrijkst wegingen van BREEAM BANN GREEN BANN GREEN

58 Duurzaam Naast energie (beperking CO 2 uitstoot) is gezondheid één van de belangrijkst wegingen van BREEAM BANN GREEN BANN GREEN

59 Duurzaam Naast energie (beperking CO 2 uitstoot) is gezondheid één van de belangrijkst wegingen van BREEAM BANN GREEN BANN GREEN Horen

60 Duurzaam Naast energie (beperking CO 2 uitstoot) is gezondheid één van de belangrijkst wegingen van BREEAM BANN GREEN BANN GREEN Horen Zien

61 Duurzaam Naast energie (beperking CO 2 uitstoot) is gezondheid één van de belangrijkst wegingen van BREEAM BANN GREEN BANN GREEN Horen ZienVoelen

62 Duurzaam BANN GREEN LUCHTKWALITEIT HEA 7-9 4 punten VISUEEL HEA 1-6 6 punten THERMISCH HEA 10-11 3 punten AKOESTISCH HEA 13 1 punt binnenmilieu BREEAM-NL: Gezondheid

63 Duurzaam De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft besloten om BREEAM te gaan gebruiken als methode om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen. BANN GREEN

64 Duurzaam De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft besloten om BREEAM te gaan gebruiken als methode om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen. BREEAM Nieuwbouw wegingen CategoryWeighting Management12% Health & Wellbeing15% Energy19% Transport8% Water6% Materials12.5% Waste7.5% Land Use & Ecology10% Pollution10% BANN GREEN

65 Duurzaam De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft besloten om BREEAM te gaan gebruiken als methode om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen. BREEAM Nieuwbouw wegingen CategoryWeighting Management12% Health & Wellbeing15% Energy19% Transport8% Water6% Materials12.5% Waste7.5% Land Use & Ecology10% Pollution10% BANN GREEN

66 Duurzaam De LEED methodiek bestaat uit zes verschillende onderwerpen. Deze komen grotendeels overeen met BREEAM. BANN GREEN

67 Duurzaam De LEED methodiek bestaat uit zes verschillende onderwerpen. Deze komen grotendeels overeen met BREEAM. BANN GREEN GPR Gebouw zet gegevens van een gebouw om naar prestaties op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

68 Duurzaam De LEED methodiek bestaat uit zes verschillende onderwerpen. Deze komen grotendeels overeen met BREEAM. BANN GREEN GPR Gebouw zet gegevens van een gebouw om naar prestaties op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Voor het beoordelen en vergelijken van de mate van duurzaamheid is GrrenCalc ontwikkeld. Met GreenCalc wordt de milieubelasting die het gebouw gedurende zijn bestaansperiode (bouw, exploitatie en sloop) berekend.

69 BIM/3D BANN GREEN LEAN Duurzaam

70 BANN GREEN BANN GREEN

71 BANN GREEN BIM/ 3D LEAN BANN GREEN Duurzaam Samenvatting model

72 BANN GREEN BIM/ 3D LEAN BANN GREEN Duurzaam Samenvatting model

73 BANN GREEN BIM/ 3D LEAN BANN GREEN Duurzaam Samenvatting model Keten- ontwikkeling Open source innovatie Integrale (bouw) Processen

74 BANN GREEN BIM/ 3D LEAN BANN GREEN Duurzaam Samenvatting model Keten- ontwikkeling Open source innovatie Integrale (bouw) Processen

75 BANN GREEN BIM/ 3D LEAN BANN GREEN Duurzaam Planet Samenvatting model People Profit Keten- ontwikkeling Open source innovatie Integrale (bouw) Processen

76 BANN GREEN

77 BANN GREEN P i r a m i d e D i a m a n t Top Down benadering Bottum Up benadering

78 BANN GREEN P i r a m i d e D i a m a n t Controle / wantrouwen Top Down benadering Bottum Up benadering

79 BANN GREEN P i r a m i d e D i a m a n t Controle / wantrouwen Vertrouwen / samenwerken Top Down benadering Bottum Up benadering


Download ppt "BANN presentatie BANN GREEN Even voorstellen; Bert Blaauw Blaauw Ingenieurs & Adviseurs."

Verwante presentaties


Ads door Google