De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom Thuis Karpos Leerhuis. 1: Waarom moeten we mensen thuis brengen bij de Vader? Lucas 15 – de zorg om wat verloren is  Een schaap  Een penning.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom Thuis Karpos Leerhuis. 1: Waarom moeten we mensen thuis brengen bij de Vader? Lucas 15 – de zorg om wat verloren is  Een schaap  Een penning."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom Thuis Karpos Leerhuis

2 1: Waarom moeten we mensen thuis brengen bij de Vader? Lucas 15 – de zorg om wat verloren is  Een schaap  Een penning  Twee zonen

3 Elk mens is kostbaar in Gods ogen  De Vader organiseert een grote zoektocht  Hij nodigt ons uit om mee te werken  Welkom thuis!

4 Om terug te keren moet je eerst zijn weggegaan  Henri Nouwen  Kerkverlaters  Pijn in het vaderhart van God  De kinderen van de verloren zoon

5 Gespreksronde  Kent u zelf mensen die de kerk verlaten hebben? Wat zijn hun argumenten?  Waar heeft de kerk zelf ‘bekering’ nodig?  De kerk is een gezin met God als Vader: wat zegt dat beeld u?  Hoe kan onze gemeente voor-beeld zijn van het Vaderhuis van God?

6 De mens is onverbeterlijk religieus  God is goed, maar z’n grondpersoneel…  Hoe kunnen we ‘kerk naar Gods hart’ zijn?  Is de mens zonder God gelukkiger geworden?  De behoefte aan ‘herbronning’  De mens rust niet voordat hij rust vindt bij God

7 Drie lessen uit Lucas 15  Er wordt gezocht  Er wordt gevonden  Er wordt feest gevierd  Goede voornemens of ook daden?  Ik zal opstaan – en hij stond op en ging.

8 Gespreksronde  Waar herkent u de religieuze zoektocht bij mensen in uw omgeving?  Hoe komt de verloren zoon ertoe om te zeggen: ‘Ik zal opstaan en naar mijn vader gaan.’  Wat zijn motieven voor mensen om weer op zoek te gaan naar God in hun leven?  Hoe kunnen we mensen helpen om van overwegen te komen tot kiezen?

9 Het vaderhart van God  Het verdriet van de Vader  Liefde wint  Het verlangen van Gods hart  God zond profeten  God zond zijn Zoon  God zendt ons  Feest als iemand thuiskomt!

10 Gespreksronde  Waarom is het nodig om mensen thuis te brengen?  Feest in de hemel: hoe stelt u zich dat voor?  Hoe kunnen wij bijdragen aan die hemelse vreugde?

11 De oudste zoon  De schriftgeleerden  Plichtsgetrouw, maar zonder Gods liefde  Valkuil voor gelovigen?  Twee verloren zonen  Heidenen bekeren is een christelijk werk  Christenen bekeren is een heidens werk  De Vader navolgen: Ef. 5: 1.

12 Wie ben jij op dit schilderij? Wie zou je willen zijn?


Download ppt "Welkom Thuis Karpos Leerhuis. 1: Waarom moeten we mensen thuis brengen bij de Vader? Lucas 15 – de zorg om wat verloren is  Een schaap  Een penning."

Verwante presentaties


Ads door Google