De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van buiten naar binnen Van grof naar fijn Van resultaat naar inspanning Een Jaarplan maken volgens de indeling van het INK Managementmodel met de internet-werkomgeving.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van buiten naar binnen Van grof naar fijn Van resultaat naar inspanning Een Jaarplan maken volgens de indeling van het INK Managementmodel met de internet-werkomgeving."— Transcript van de presentatie:

1 Van buiten naar binnen Van grof naar fijn Van resultaat naar inspanning Een Jaarplan maken volgens de indeling van het INK Managementmodel met de internet-werkomgeving van Helder & De Witte

2 In vijf stappen naar een richtinggevend, concreet, en samenhangend jaarplan Fase 2: Benoemen belangrijke onderwerpen voor doelgroepen (thema's) Fase 1: Benoemen bestaansreden en doelgroepen van de organisatie Fase 3: Thema's prioriteren en keuzes maken Fase 4: Benoemen gewenste resultaten en daarvoor benodigde inspanningen Fase 5: Beoordelen totaalplan en het plan vaststellen of goedkeuring verkrijgen

3 in elke fase: 1. Invullen: Leden MT gaan eerst individueel aan de slag, op het werk of thuis. 2. Meningen verkennen: Leden MT lezen elkaars bijdragen en reageren hier desgewenst op (via de applicatie en/of in gezamenlijk overleg). 3. Concluderen: Leden MT bespreken de onderwerpen in gezamenlijk overleg (evt. via de applicatie) en leggen de keuzes vast in het jaarplan.

4 Fase 1: Bestaansreden en doelgroepen benoemen

5 Fase 2: belangen en thema´s benoemen

6 Fase 3: Thema’s prioriteren en selecteren

7 En dan als team aan de slag, om het plan concreet te maken en de taken en verantwoordelijkheden te verdelen

8 Fase 4: gewenste resultaten en benodigde inspanningen

9 Alle benodigde inspanningen in het plan vastleggen als Verbeteractie

10 In de verbeteractie vastleggen wat, wie, wanneer Vastleggen van de gewenste resultaten, verantwoordelijke, medewerkers, data enz. Overzicht en sturing via het jaarplanmodel. Het jaarplan ondersteunt de voortgangsbewaking: een week voor de deadlines krijgt u een herinnering.

11 Fase 5: Afronding en goedkeuring (detailvoorbeeld van één INK- aandachtsgebied) 1.finale toets: Is het plan ambitieus, samenhangend, haalbaar en concreet? 2. goedkeuring: Is het bevoegde managementniveau accoord?

12 Het jaarplan is nu een teamplan

13

14 Kosten Jaarplanmodel 1 e jaar: € 1.750,- per team (incl. introductie en instructie applicatiegebruik). Volgende jaren: € 875,- per team

15 Het jaarplan model Meer weten? Starten? www.helderendewitte.nl Klik op “Modellenbureau”


Download ppt "Van buiten naar binnen Van grof naar fijn Van resultaat naar inspanning Een Jaarplan maken volgens de indeling van het INK Managementmodel met de internet-werkomgeving."

Verwante presentaties


Ads door Google