De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Schakel naar het verleden Zondagsschool 1997 afscheid Ans  Zondagsschoolleidster.  Zij is geen onbelangrijke vrouw.  De leidster van de Zondagsschool.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Schakel naar het verleden Zondagsschool 1997 afscheid Ans  Zondagsschoolleidster.  Zij is geen onbelangrijke vrouw.  De leidster van de Zondagsschool."— Transcript van de presentatie:

1

2 De Schakel naar het verleden

3 Zondagsschool 1997 afscheid Ans  Zondagsschoolleidster.  Zij is geen onbelangrijke vrouw.  De leidster van de Zondagsschool  Al staat zij niet in het ambt.  Zij doet heel belangrijk werk.  Zorgt voor de juiste sfeer.  Leest elke zondag het Bijbel verhaal.  Zoekt de werkjes die bij het verhaal passen.  Laat de kinderen hun versje opzeggen.  Zij maakt ook de boekjes met versjes.  Met Kerst zoekt zij een Kerstprogramma.  Ieder jaar weer een ander.  Ook de boeken worden door haar besteld.  En het Kerstverhaal verteld.  Maar aan het einde van het jaar, Is haar programma klaar.  Maar nu gaat ze ons verlaten.  Dat vinden de kinderen, en wij als leiding  niet zo leuk.  Daarom willen wij haar een herinnering aan de Zondagschool nalaten.  Zodat ze met plezier aan deze tijd terug kan denken.  Ans wij hopen dat je als wij weer kerstfeest vieren,  met de kinderen dat je er dan weer bij zult zijn.  Namens de leiding en de kinderen, bedankt dat je  er 26 jaar lang hebt geprobeerd om de kinderen  een stukje geloof bij to brengen.  Nogmaals Ans bedankt.

4 Zondagsschool 1952  De zondagsschool op kamp in het oude plaatje Giersbergen  Er werd gekampeerd in een boerderij.

5 Zondagsschool 1952  Vooral de speeltuin en de nabij gelegen bossen en duinen was een prachtige gelegenheid om heerlijk te ravotten.

6 Zondagsschool 1952  ‘s Avonds hadden ze een prachtig kampvuur, waar men overdag het hout voor gesprokkeld had.  Wie kan hier nog meer over vertellen ?

7 Zondagsschool 1953  Het jaar daarna ging de zondagsschool weer op kamp.  Weet iemand waar dat is geweest ?  Wie herken je nog van deze foto ?

8 Zondagsschool 1953  Ook toen werden er weer van allerlei spelletjes verzonnen  Dus ook hier weer de vraag wie herkent zichzelf of anderen op deze foto ?

9 Zondagsschool 1953  Op deze foto is duidelijk te zien dat het eten in de buitenlucht een heerlijke bezigheid was.

10 Zondagsschool 1956  Eerst moest er weer een groepsfoto worden gemaakt voordat het kamperen op de vaste stek (Giersbergen) kon beginnen.  Wie zijn dit allemaal ?

11 Zondagsschool 1956  Ook dit jaar werden er weer allerlei spelletjes verzonnen.  Het ontbrak de kinderen dan ook niet aan fantasie als er een verkleedpartijtje werd georganiseerd

12 Zondagsschool 1956  Met verbazing stonden de meisjes te kijken hoe de heren van de leiding zich in de buitenlucht stonden te scheren.

13 Meisjesvereniging 1951  De meisjesvereniging op de fiets naar Giersbergen.

14 Meisjesvereniging 1951  Na aankomst in Giersbergen eerst de spullen uitpakken

15 Meisjesvereniging 1951  Even genieten van de natuur en een heerlijke picknick  Daarna nog een fietstocht in de omgeving en dan weer naar Waspik

16 Meisjesvereniging 1953  Dit jaar gingen de dames kamperen in Giersbergen.  Als toezichthouder werd Ad Boezer mee gestuurd, Annie had daar kennelijk geen problemen mee.

17 Meisjesvereniging 1953  Na een stevige fietstocht door de duinen, even uiblazen in de bossen.  En dan is er koffie.

18 Meisjesvereniging 1953  Nog wat vers stro voor de slaapkamer.  Tot slot nog een groepsfoto.

19 Jongens en Meisjesvereniging 1955  Een gezamenlijke fietstocht met de jongensvereniging  Onder het toeziend oog van ds. Schipper.

20 Jongens en Meisjesvereniging 1955  Bij de Kaatsheuvelse ijbaan (‘t Vennetje) werd er genoten van een heerlijke picknick.

21 Meisjesvereniging 1956  Een fietstocht naar de Drunenseduinen

22 Meisjesvereniging 1956  Een dagje uit.

23 Meisjesvereniging 1958  Met de pont mee en dan kersen plukken in de Betuwe.  Ook een dagje naar de Roestelbers was een vast ritueel.

24 Meisjesvereniging 1960  Een dagje uit en een tocht met de rondvaartboot  Wie weet er nog waar dit was

25 Meisjesvereniging 1961  Wie weet er nog waar deze reis naartoe ging ?

26 Meisjesvereniging 1962  Deze trip ging naar het oorlogsmuseum in Overloon

27 Meisjesvereniging 1963  Ook in 1963 gingen de dames regelmatig op stap.  Wie weet waar dit reisje naartoe ging

28 Meisjesvereniging 1964 ?  Deze reis was onder lijding van mevr. Rebel.  Wie weet er nog waar deze reis naar toe ging ?

29 De Jonge Ranken 1966 Pakjes avond voor de kleine meisjesvereniging De Jonge Ranken

30 De schakel naar het verleden De hervormde kerk van Waspik voor de restauratie van 1954

31 Restauratie kerk, wie herinnert zich dit nog?  De kronen van toen  De kachel achter in de kerk  De hoge banken in de zijbeuken  Het luik boven de preekstoel

32 De preekstoel en de tuin voor de restauratie  Wat voor soort verlichting was er op de preekstoel ?  Werd toen de doopvont aan de preekstoel nog gebruikt ?

33 De zuid-gevel  Dicht gemetselde ramen in het koor  Houten ramen in de rest van de kerk  Stormschade aan het dak (1953)

34 Het kostershuisje 1898  Wanneer is dit kostershuisje afgebroken  Hier zijn nog de bovenlichten van de ramen in het koor te zien  Ook is hier nog de grote deur te zien in het gedeelte van het koor, dat werd gebruikt als opslag ruimte

35 Binnen en buitenkant van het koor  De noordkant van het koor waar het eerste gemeentehuisje van Waspik tegenaan heeft gestaan  Het koor van binnen toen het nog als opslagruimte werd gebruikt

36 Het ooievaarsnest 1  Op deze foto staat het nest op de zuidvleugel van de kerk.  Het ooievaarsnest heeft op drie verschillende plaatsen op de kerk gestaan.  De foto is gemaakt vanuit het torentje

37 Het ooievaarsnest 2  Op deze foto staat het nest op de oostkant van de kerk, het koor.  Deze foto is gemaakt in 1898.  Rechts op de foto staat nog de oude pastorie

38 Het ooievaarsnest 3  Op deze tekening uit 1790 staat het nest op de westkant van de kerk, het schip.  Deze tekening is gemaakt vanuit het noorden.  Uit deze afbeelding blijkt dat men (waarschijnlijk) ruim 150 jaar gebruik heeft gemaakt van de zelfde standaard voor het ooievaarsnest.

39 Foto’s van de restauratie 1  Restauratie zuidvleugel  Restauratie zuidvleugel en dak  Restauratie zuidgevel schip en dak vleugel  Restauratie zuid-gevel schip

40 Foto’s van de restauratie 2  Reparatie dak  Reparatie torentje  Reparatie zuid-gevel

41 Foto’s van de restauratie 3  Wie kent de namen van de personen op deze foto’s ?

42 Bazaar 1954  Noem zoveel mogelijk namen van de vrijwilligers die U herkent op deze foto

43 Bazaar 1954  De opening van de eerste bazaar door ds. Schipper.  De opbrengst van deze bazaar was ten bate voor de verwarming van de kerk.  Waarvoor stonden de rozetten die men hier droeg, waren dat leden van de Oranjevereniging ?

44 Bazaar 1954  Ook hier is het gezegde (vele handen maken ligt werk) van toepassing  En ook toen was de kooplust van onze gemeenteleden groot.

45 Bazaar 1954  Het zelfde als nu was er toen ook gelegenheid voor een kopje koffie met een koekje.  Wie weet er nog wat dat op moest brengen ? (voor het goede doel)

46 Christelijke school De Brug  Op de foto boven, de situatie voor de bouw van de school en de onderwijzerswoning  Op de foto daaronder is te zien dat toen ook al de kinderen door de moeders van school erden opgehaald.

47 Christelijke school De Brug  Deze foto is genomen op de speelplaats van de school.  Wie weet met welk doel deze groep werd gefotografeerd ?

48 Christelijke school De Brug  Deze foto van de school is gemaakt na de restauratie van de kerk.  In welk jaar is de school gebouwd ?

49 Christelijke school De Brug  Wie herkent zichzelf of anderen op deze groepsfoto met als onderwijzer dhr. Dubbelman ?

50 Kinderkoor 1953  Het kinderkoor met een aflevering, genaamd Repelsteeltje

51 Kinderkoor 1955  In 1955 gaf het kinderkoor een uivoering, de pruik van de koning

52 Zangvereniging OKK 1959  Een dagje uit met de zangvereniging  In Amsterdam kregen de dames en heren van de vereniging meteen al een baantje op de rondvaartboot. Zie hun outfit.


Download ppt "De Schakel naar het verleden Zondagsschool 1997 afscheid Ans  Zondagsschoolleidster.  Zij is geen onbelangrijke vrouw.  De leidster van de Zondagsschool."

Verwante presentaties


Ads door Google