De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het verhaal van de Chinese sterrenbeelden 十二生肖 Shíèr shéngxiào.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het verhaal van de Chinese sterrenbeelden 十二生肖 Shíèr shéngxiào."— Transcript van de presentatie:

1 Het verhaal van de Chinese sterrenbeelden 十二生肖 Shíèr shéngxiào

2 Lange tijd geleden, vroeg God alle dieren bij elkaar en vertelde: “Ik zal uit 12 soorten dieren kiezen, die eenmaal per jaar afwisselend de Koning zijn.

3 God en de dieren zijn overeengekomen dat volgend jaar op de eerste dag de “race naar de rivier.” wordt gehouden. De eerste 12 dieren die aankomen worden omstebeurt koning.

4 De kat luistert naar het nieuws en wordt een beetje bang, omdat hij niet kan zwemmen. Toen zei de rat: “We gaan de os uitnodigen voor de wedstrijd. Hij kan ons naar de andere kant van de rivier brengen.”

5 Eindelijk is de dag aangebroken. Alle dieren zijn vroeg gekomen. En dan is het tijd voor de wedstrijd. De os is de snelste van allemaal. De rat en de kat zitten op de rug van de os, Ineens krijgt de rat een slecht idee, hij duwde de kat in het water.

6 Het duurd niet lang voordat de os en de rat bijna aan de einde punt waren. Toen sprong de rat van de rug van de os en werdt hij de eerste die arriveerde bij het heiligdom. “Ik ben de eerste! Ik was eerst! zei de rat.”

7 Heel snel kwamen al de eerste 12 dieren naar het heiligdom op volgorde van het jaar van de koning. God heeft aangekondigd dat“Rat 鼠 shǔ, os 牛 niú,tijger 虎 hǔ,konijn 兔 tù,draak 龙 lóng,slang 蛇 shé,paard 马 mǎ,geit 羊 yáng,aap 猴 hoú,haan 鸡 jī,hond 狗 goǔ,en tenslotte het varken 猪 zhū ” worden gekozen als de 12 soorten dieren die de sterrenbeelden vormen. 一 鼠 shǔ

8 Toen kwam de kat en vroeg welke plaats heb ik bereikt. Toen antwoorde God dat hij te laat was.” De kat is toen heel erg boos geworden. Hij rende heel snel naar de rat toe en de rat moest toen wanhopig ontsnappen. Vanaf dat moment rennen alle katten altijd achter de ratten aan.

9 二 牛 niú

10 三 虎 hǔ,

11 四 兔 tù,

12 五 龍 lóng

13 六 蛇 shé

14 七 馬 mǎ

15 八 羊 yáng

16 九 猴 hoú

17 十 雞 jī,

18 十一 狗 goǔ

19 十二 猪 zhū

20 Liedje • 恭喜恭喜 恭喜恭喜


Download ppt "Het verhaal van de Chinese sterrenbeelden 十二生肖 Shíèr shéngxiào."

Verwante presentaties


Ads door Google