De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het verhaal van de Chinese sterrenbeelden 十二生肖 Shíèr shéngxiào

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het verhaal van de Chinese sterrenbeelden 十二生肖 Shíèr shéngxiào"— Transcript van de presentatie:

1 Het verhaal van de Chinese sterrenbeelden 十二生肖 Shíèr shéngxiào

2 Lange tijd geleden, vroeg God alle dieren bij elkaar en vertelde: “Ik zal uit 12 soorten dieren kiezen, die eenmaal per jaar afwisselend de Koning zijn.

3 God en de dieren zijn overeengekomen dat volgend jaar op de eerste dag de “race naar de rivier.” wordt gehouden. De eerste 12 dieren die aankomen worden omstebeurt koning.

4 De kat luistert naar het nieuws en wordt een beetje bang, omdat hij niet kan zwemmen. Toen zei de rat: “We gaan de os uitnodigen voor de wedstrijd. Hij kan ons naar de andere kant van de rivier brengen.”

5 Eindelijk is de dag aangebroken. Alle dieren zijn vroeg gekomen
Eindelijk is de dag aangebroken. Alle dieren zijn vroeg gekomen. En dan is het tijd voor de wedstrijd. De os is de snelste van allemaal. De rat en de kat zitten op de rug van de os, Ineens krijgt de rat een slecht idee, hij duwde de kat in het water.

6 Het duurd niet lang voordat de os en de rat bijna aan de einde punt waren. Toen sprong de rat van de rug van de os en werdt hij de eerste die arriveerde bij het heiligdom. “Ik ben de eerste! Ik was eerst! zei de rat.”

7 Heel snel kwamen al de eerste 12 dieren naar het heiligdom op volgorde van het jaar van de koning. God heeft aangekondigd dat“Rat鼠shǔ, os 牛niú,tijger 虎hǔ,konijn 兔tù,draak 龙lóng,slang 蛇shé,paard 马mǎ,geit羊yáng,aap 猴hoú,haan 鸡jī,hond 狗goǔ,en tenslotte het varken 猪zhū ” worden gekozen als de 12 soorten dieren die de sterrenbeelden vormen. 一 鼠shǔ

8 Toen kwam de kat en vroeg welke plaats heb ik bereikt
Toen kwam de kat en vroeg welke plaats heb ik bereikt. Toen antwoorde God dat hij te laat was.” De kat is toen heel erg boos geworden. Hij rende heel snel naar de rat toe en de rat moest toen wanhopig ontsnappen. Vanaf dat moment rennen alle katten altijd achter de ratten aan.

9 牛niú

10 虎hǔ,

11 兔tù,

12 龍lóng

13 蛇shé

14 馬mǎ

15 羊yáng

16 猴hoú

17 雞jī,

18 十一 狗goǔ

19 十二 猪zhū

20 Liedje 恭喜恭喜


Download ppt "Het verhaal van de Chinese sterrenbeelden 十二生肖 Shíèr shéngxiào"

Verwante presentaties


Ads door Google