De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom wij gaan emigreren

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom wij gaan emigreren"— Transcript van de presentatie:

1 Waarom wij gaan emigreren
Peter, Monique en Kayleigh

2 Noorwegen, da’s koud joh…
Veel mensen denken bij Noorwegen, da’s koud man, je neemt zeker veel warme kleren mee ? Het tegendeel is waar, vaak is het in de zomer warmer dan in ons natte kikkerlandje. Maar Noorwegen is toch zo duur ? Klopt, vreselijk duur maar ja de inkomsten van een Noor zijn dan ook hoger als in Nederland en bovendien hebben ze hier geen last van de euro, het valt dus wel mee.. En hoe zit het dan in de winter >>> op de volgende pagina’s zal ik proberen een beeld te geven van Noorwegen.

3 Noorse winters zijn : Echte winters
Sneeuw, je weet wel dat witte spul dat in nederland maar niet wil blijven liggen. Strenge vorst, tuurlijk hoog in bergen tot –40, beneden in de dalen meestal tot –10 Donker, klopt maar tussen 09:00 en 15:00 is het ook hier licht… Strooien, ben je gek, we schuiven het aan de kant, in de bochten gooien we wat zand en de winterbanden doen de rest.

4 Winter in nederland :

5 Winter in Noorwegen

6 Maar in de zomer : Is het toch altijd slecht en het regent daar toch altijd ? > Ach, per jaar valt er gemiddeld in Nederland meer regen dan in Noorwegen en het valt misschien meer op omdat het in de zomer niet donker wordt, je ziet het dus altijd vallen….. Maar een mooie zomer in Noorwegen, dat gebeurd toch net zo vaak als een echte winter in Nederland ? > Ook in de zomer “wint” Noorwegen het vaak van Nederland.

7 Voor en nadelen : 10 voordelen 10 nadelen: Rust Drank is duur
Ruimte Drank is duur Prachtige natuur Drank is duur Normen en waarden Drank is duur Hoge levensstandaard Drank is duur Mooie zomers / Echte winters Drank is duur Sociale voorzieningen Drank is duur Minst voorkomende naam : Mohamed Drank is duur Geen files Drank is duur Schoonfamilie blijft in Holland Drank is duur

8 Voor de duidelijkheid Nederland Noorwegen

9 Voor de duidelijkheid Nederland Noorwegen

10 Voor de duidelijkheid Nederland Noorwegen

11 Hier volgen nog een paar redenen voor ons om te gaan

12

13

14

15

16

17 Waar we willen gaan wonen :
Wanneer gaan we : We weten het nog niet precies, waarschijnlijk ergens in juli/augustus 2003. Over 2 weken gaan Monique en ik voor een week naar Noorwegen om vast het een en ander voor te bereiden. In maart 2003 is de bedoeling dat we nogmaals een week deze richting uit gaan om de puntjes op de I te zetten, of zoals ze in Noorwegen zeggen het streepje door de O te zetten… Waar we willen gaan wonen : We hebben al een paar pandjes op het oog, aan de fjord , ter hoogte van Bergen Wat ga ik doen : Om te beginnen ga ik bij een goede vriend werken, hij heeft pas een hotel/motel gekocht en daar moet nog het een en ander aan verbouwd worden, daarna zien we wel verder, waarschijnlijk stap ik helemaal uit de ICT en ga ik werken in de off-shore of visserij. Een nieuwe uitdaging die we graag tegemoet zien. Monique zal stoppen met werken en gaat zich inzetten op Kayleigh d’r nieuwe school.

18 Tot slot nog enkele feiten :
Noorwegen is 15x zo groot als Nederland met slechts 4,525,116 inwoners Ik kom al 30 jaar in Noorwegen, Monique 17 jaar en Kayleigh 6 jaar Er wonen ongeveer 3400 Nederlanders in Noorwegen. 2.7 miljoen vaste telefoon aansluitingen 2.1 miljoen GSM aansluitingen 13 Internet Service Providers 2.2 miljoen internetgebruikers 91180 km snelweg waarvan km geasfalteerd 102 luchthavens waarvan 67 geasfalteerd. 4006 km treinrails, alle treinen in noorwegen rijden trouwens stipt op tijd. Nederland is met 11.4% de grootste export partner van Noorwegen 2 migranten per 1000 inwoners De kustlijn bedraagt km Grenslijn : 2544 km > waarvan Finland 729 km, Zweden 1619 km, Rusland 196 km Misdaadcijfers zijn bijna verdubbeld, in 2001 waren er 3 moorden nu zijn het er al 5.

19 Ik hoop dat door middel van deze simpele slideshow duidelijk geworden is waarom wij gaan emigreren en uw verbazing enigzins doet afnemen. Bedankt voor uw tijd. Muziek : Edvard. Grieg (noorse componist) Foto’s : Afgelopen zomervakantie + archief


Download ppt "Waarom wij gaan emigreren"

Verwante presentaties


Ads door Google