De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Masterclass SIEMENS 1 Industriële bussen, netwerken met o.a.: ASi-bus, Profibus, Ethernet en de mogelijkheden van koppelen van de bus met netwerken, de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Masterclass SIEMENS 1 Industriële bussen, netwerken met o.a.: ASi-bus, Profibus, Ethernet en de mogelijkheden van koppelen van de bus met netwerken, de."— Transcript van de presentatie:

1 Masterclass SIEMENS 1 Industriële bussen, netwerken met o.a.: ASi-bus, Profibus, Ethernet en de mogelijkheden van koppelen van de bus met netwerken, de RF-technologie voor product- herkenning, kwaliteitsbewaking met vision-systemen

2

3 Masterclass ABB Geregelde aandrijvingen - Waar staan we nu? met o.a.: ElektroMagnetische Comptabiliteit, Softstarters, frequentiegeregelde aandrijvingen: wanneer wel maar ook wanneer niet.

4

5 Masterclass SCHNEIDER ELECTRIC Machinebeveiliging / noodstop / micro-plc. met o.a.: De richtlijnen voor machinebeveiliging, beveiligingscircuits, sensoren in de beveiligingscircuits, vision-systemen en de micro-plc al of niet in combinatie met een safetycontroller.

6

7 Masterclass BOSCH REXROTH Direct drive & hydraulic control met o.a.: De verschillen tussen de diverse aandrijf- technieken elektrisch, pneumatisch en hydraulisch. Introductie in de hydrauliek met de specifieke kenmerken, de proportionele hydrauliek, de lineaire aandrijving met diverse overbrengingen, de lineaire motor.

8

9 Masterclass CSI Logistieke handling via barcodes met o.a.: De aanpak van de distributie en productbehandeling in een productieproces of magazijn, de software die hier een rol bij kan spelen, de identificatie door middel van de barcode, de barcodes, de barcodelezer

10

11 Masterclass TES Projectaanpak, kraanbedrijf / inregelen met o.a.: De aspecten die een rol spelen bij het ontwerpen van een containerkraan, de machinerichtlijn, de keuze van motoren en regelaars, koppelbeheersing, ElektroMagnetische Comptabiliteit en noodstopinstallaties.

12

13 Masterclass/workshop FESTO 2 Positioneren met o.a.: positioneren met behulp van elektrotechniek, pneumatiek en hydrauliek en hun specifieke eigenschappen, voor- en nadelen van de verschillende technologieën, wijzigen van het gedrag van positioneeraandrijvingen (elektrisch en pneumatisch)

14

15 Workshop ACTEMIUM/STARREN Edulab Proces en X-sorter met o.a.: Problemen in een procesinstallatie of transportsysteem opzoeken en oplossen, opzetten van een projectteam, verdelen van de taken, opstellen van een planning, zorgen voor de uitvoering en bijwerken van de documentatie.

16

17 Workshop CSI Bedrijfsproject “De barcode lezer” met o.a.: Door middel van een tiental verschillende opdrachten de barcodelezer in een praktische toepassing leren kennen, een voorbeeld van een bedrijfsproject met de barcode- lezer dat succesvol gebruikt wordt op school.

18

19 Workshop TES Bezoek aan een containerkraan in de haven van Antwerpen met o.a.: Kennismaken van de bouw en afmetingen van een moderne containerkraan, kennismaken met de elektrische componenten en opbouw van het “E”-huis en een idee krijgen van de werktuigbouwkundige aspecten in het “W”-huis, kennismaken met de veiligheidsvoorzieningen op een containerkraan.

20

21 Ter ondersteuning van de aangeboden moderne technieken zijn er lesbrieven geschreven. Te vinden op www.projectintech.nl Een aantal van de onder- werpen die in de Master- classes en Workshops aan de orde zijn geweest worden hierin behandeld. De opbouw bestaat uit een Verticale en een Horizontale balk verticaalverticaal H o r i z o n t a a l Statische informatie Dynamische informatie

22 Zoals: Onderwerp Waar te vinden Beschrijving van de werking Software van toepassing? Montage en onderhoud Evt. hoe het vroeger werkte Verticaal: Directe informatie op het scherm niet via internet “links”. Verdwalen of afdwalen blijft dus beperkt In de verticale balk worden de algemene Kenmerken van het onderwerp behandeld.

23 Op deze balk staan de internetlinks naar de diverse sites van de productleveranciers en systemintegrators met een enorm aanbod aan geactualiseerde informatieve internetpagina’s. Hier is informatie te vinden met veel diepgang maar het is ook mogelijk om hopeloos te verdwalen. (Terug naar de site www.projectintech.nl kan natuurlijk altijd). Horizontaal: Informatie op het scherm via internet “links”. Verdwalen of afdwalen mogelijk. In de horizontale balk staat de informatie van de productleveranciers en systemintegrators

24


Download ppt "Masterclass SIEMENS 1 Industriële bussen, netwerken met o.a.: ASi-bus, Profibus, Ethernet en de mogelijkheden van koppelen van de bus met netwerken, de."

Verwante presentaties


Ads door Google