De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werkplekbespreking MecLab stations van FESTO Didactic. Bestaat uit 3 Stations. Stapelmagazijn Transportband Handling Lesmateriaal FESTO. Eigenlijk alleen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werkplekbespreking MecLab stations van FESTO Didactic. Bestaat uit 3 Stations. Stapelmagazijn Transportband Handling Lesmateriaal FESTO. Eigenlijk alleen."— Transcript van de presentatie:

1 Werkplekbespreking MecLab stations van FESTO Didactic. Bestaat uit 3 Stations. Stapelmagazijn Transportband Handling Lesmateriaal FESTO. Eigenlijk alleen geschikt voor ROC opleiding. Kost te veel tijd, is te complex, te veel valt buiten het examenprogramma.

2 Doelstelling stations. Kennis maken met actuatoren Motor Stopper Relais Enkelwerkende cilinder Dubbelwerkende cilinder Grijper cilinder Kennis maken met sensoren. Optische sensor Inductieve sensor Eindschakelaar Een actuator beïnvloed het proces. Een sensor meet een grootheid.

3 Doelstelling stations. Kennis maken met actuatoren Motor Stopper Relais Enkelwerkende cilinder Dubbelwerkende cilinder Grijper cilinder Kennis maken met sensoren. Optische sensor Inductieve sensor Eindschakelaar Een actuator beïnvloed het proces. Een sensor meet een grootheid.

4 Het lesmateriaal bestaat uit een… Leerboek. Vragenboek. en de software… EasyPortMini Demo versie EasyProgIntFace De software wordt straks gedemonstreerd.

5 Het lesmateriaal bestaat uit een… Leerboek. Vragenboek. en de software… EasyPortMini Demo versie EasyProgIntFace De software wordt straks getoond.

6 Opbouw van de lessen Instructieboek Software Verbinden Besturen Ontdekken Begrijpen Werkboek Programmeren Filmen

7 Opbouw van de lessen Instructieboek Software Verbinden Besturen Ontdekken Begrijpen Werkboek Programmeren Filmen

8 Voor het besturen van de transportband is een interface nodig. De EasyPort Mini. Wordt direct met een D-15 connector op het station geplaatst. D = de vorm van de connector. 15 = het aantal gaatjes (female) of het aantal pinnen (male). Een interface zet (elektrische) signalen om van en naar de computer.

9 Voor het besturen van de transportband is een interface nodig. De EasyPort Mini. Wordt direct met een D-15 connector op het station geplaatst. D = de vorm van de connector. 15 = het aantal gaatjes (female) of het aantal pinnen (male).

10 1.Preambule. 2 Leren uitvoeren De leerling leert in zoveel mogelijk herkenbare situaties, mede met gebruikmaking van ICT, een aantal schoolse vaardigheden verder te ontwikkelen. Het gaat daarbij om: 2.6doelmatig en veilig omgaan met materialen, gereedschappen en apparatuur 6 Leren reflecteren op de toekomst De leerling leert, door te reflecteren op het eigen cognitief en emotioneel functioneren, zicht te krijgen op de eigen toekomstmogelijkheden en interesses. Daarbij wordt expliciet aandacht besteed aan: 6.3het zicht krijgen op beroepen, de beroepspraktijk en actuele ontwikkelingen daarbinnen;

11 2. Examenprogramma per vak TGL/I/6Meten en regelenBBKBGL 3. De kandidaat kan in een practicumsituatie: - een meting uitvoeren, de resultaten beschrijven en interpreteren - van een regelkring de onderdelen herkennen en de werking zichtbaar maken en heeft kennis van de 'en' en de 'of' functie en de praktische toepassing van chemische, optische, mechanische en elektrische metingen. X TGL/T/3Meten en sturenBBKBGL 11. De kandidaat kan in een practicumsituatie: - een meting uitvoeren - opbouwen of aansluiten en de werking zichtbaar maken van:  eenvoudige schakelingen  sensoren en actuatoren.  een eenvoudig gesloten regelsysteem voor aan- / uit- regeling. X

12 2. Examenprogramma per vak TGL/I/6Meten en regelenBBKBGL 3. De kandidaat kan in een practicumsituatie: - een meting uitvoeren, de resultaten beschrijven en interpreteren - van een regelkring de onderdelen herkennen en de werking zichtbaar maken en heeft kennis van de 'en' en de 'of' functie en de praktische toepassing van chemische, optische, mechanische en elektrische metingen. X TGL/T/3Meten en sturenBBKBGL 11. De kandidaat kan in een practicumsituatie: - een meting uitvoeren - opbouwen of aansluiten en de werking zichtbaar maken van:  eenvoudige schakelingen  sensoren en actuatoren.  een eenvoudig gesloten regelsysteem voor aan- / uit- regeling. X

13 Voor 2 stations is perslucht een vereiste. FESTO kan een geluidsarme compressor leveren. Sluit deze niet aan op dezelfde Wcd. (stopcontact) als de computer en de voeding van de EasyPort Mini. Door het (automatisch) starten van de compressor bestaat grote kans op een verbroken verbinding.

14 Voor 2 stations is perslucht een vereiste. FESTO kan een geluidsarme compressor leveren. Sluit deze niet aan op dezelfde Wcd. (stopcontact) als de computer en de voeding van de EasyPort Mini. Door het (automatisch) starten van de compressor bestaat grote kans op een verbroken verbinding.

15 Het lesmateriaal zal hierna gedemonstreerd worden. Zo krijgt u direct inzicht in de manier van werken/leren en kunt u een inschatting maken of u het geschikt acht voor uw leerlingen. Overal waar in uw Tn lessen gesproken wordt over sensoren en actuatoren kunt u dit lesprogramma inzetten. Het lesmateriaal wordt na deze presentatie aan u uitgereikt.


Download ppt "Werkplekbespreking MecLab stations van FESTO Didactic. Bestaat uit 3 Stations. Stapelmagazijn Transportband Handling Lesmateriaal FESTO. Eigenlijk alleen."

Verwante presentaties


Ads door Google