De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd."— Transcript van de presentatie:

1 Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd rond 1450, op het hoogtepunt van het Inca rijk, en is minder dan 100 jaar later al weer verlaten, toen het rijk bezweek onder de Spaanse bezetting . De aanwezigheid van een aantal tempels en godsdienstige bouwwerken maakt duidelijk dat Machu Picchu een zeer belangrijke plaats was voor de Inca bevolking. Tijdens de volgende eeuwen werd de plaats overwoekerd door het omringende oerwoud en hield op te bestaan. Pas in ontdekte de amerikaanse historicus en ontdekker Hiram Bingham de verloren stad weer en maakte deze bekend aan de wereld.

2 Machu Picchu bevindt zich midden in een tropisch regenwoud, op een buitengewoon mooie plaats en is een verbazingwekkend mooi ontwerp van het Incarijk op zijn hoogtepunt; zijn reusachtige muren, terrassen en glooiingen lijken door de natuur uitgesneden te zijn uit de rotsformaties De natuurlijke omgeving, op de oostelijke hellingen van het Andesgebergte, sluit aan op het Amazone dal met zijn diverse rijkdom aan flora en fauna.

3 De stad bestaat uit 140 gebouwen waaronder tempels, heiligdommen en huizen met daken van stro en er zijn ook enige parken.

4 Machu Picchu staat op de lijst van werelderfgoed van UNESCO
Machu Picchu staat op de lijst van werelderfgoed van UNESCO. Het is de meest bezochte toeristische attractie van Peru (400,000 in 2003) en de voornaamste inkomstenbron. In het gebied is een no-fly zone.

5 Machu Picchu bevindt zich op de top van een verticale rotswand van 600 meter, die eindigt aan de voet van de Urubamba Rivier.

6 Machu Picchu ligt ongeveer 2300m. boven de zeespiegel.
Veel toeristen nemen de ochtendtrein vanaf Cusco (reis van 3.5 uur) bekijken de ruïnes enige uren en keren in de middag terug naar Cusco . Vanaf Aguas Calientes rijden busjes de berg op naar Machu Picchu.

7 Duizenden toeristen lopen elk jaar de Inca Trail,
een 2 of 4 daagse voetreis vanaf de Urubamba valei naar boven het Andesgebergte in. Je moet hier wel een goede conditie voor hebben. Overnachten gebeurt in tenten.

8 Bingham en anderen veronderstelden dat de stad de traditionele geboorteplaats was van de Inca bevolking of het geestelijke centrum van de “virgins of the sun.” Recent onderzoek toonde aan dat Machu Picchu een koninklijke schuilplaats was.

9 Bij al de gebouwen in Machu Picchu is de traditionele Inca bouwstijl gebruikt, muren van afgeslepen stenen met een regelmatige afmeting.De Inca`s waren meesters in deze techniek, waarbij stenen op maat gemaakt werden, zodat ze zonder cement precies in elkaar pasten.

10 Hoe ze de enorme stukken rots verplaatsten en omhoog brachten is een raadsel, hoewel algemeen aangenomen wordt dat ze honderden mensen gebruikten om de stenen de hellingen op te duwen.

11 Er zijn meer dan 100 grillig gevormde stenen trappen – vaak uitgehouwen uit één blok graniet.

12 Het is onbekend of de Inca`s informatie nagelaten hebben over hun manier van bouwen, daar hun schrift, Quipos genaamd, nooit vertaald is.

13 Lama`s zwerven vrij door het hele gebied.

14 Lama`s houden het gras kort en komen op plekken waar grasmaaiers en schapen niet bij kunnen.

15 In 1913 kreeg de plaats veel bekendheid toen ,,the National Geographic Society ’’ haar hele April nummer aandacht besteedde aan Machu Picchu.

16 Één van de zeven nieuwe wereldwonderen


Download ppt "Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd."

Verwante presentaties


Ads door Google