De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

10 PLEKKEN OP ONZE PLANEET DIE ER BUITENAARDS UITZIEN

Verwante presentaties


Presentatie over: "10 PLEKKEN OP ONZE PLANEET DIE ER BUITENAARDS UITZIEN"— Transcript van de presentatie:

1 10 PLEKKEN OP ONZE PLANEET DIE ER BUITENAARDS UITZIEN

2 Ziehier de 10 spectaculairste « buitenaardse » plekken.
De Aarde is vol plekken die door hun speciale kenmerken, geologische en klimatologische voorwaarden, wel tot een andere wereld lijken te behoren. Ziehier de 10 spectaculairste « buitenaardse » plekken.

3 1. De droge valleien (Zuidpool)

4 De droge valleien van de Zuidpool met hun steriele grindbodems zijn op Aarde de plek die het meest lijkt op de zeebodem. Dieren en planten worden perfect bewaard in de droge en koude lucht van de valleien, als ware het ingevroren vlees. Daar vindt men kadavers van duizenden jaren geleden gestorven dieren.

5

6

7

8

9 2. Het eiland SOCOTRA (Indische Oceaan)

10 Het eiland Socotra, dat deel uuitmaakt van een archipel van vier eilanden in de Indische Oceaan, werd 6 of 7 miljoen jaren geleden geografisch gescheiden van het Afrikaanse continent. Net als de Galápagos eilanden is het gevuld met 700 zeer zeldzame soorten flora en fauna, waarvan een derde winterharde planten.

11

12

13 3. De Rode Rivier (Spanje)

14 De grote mijnen langs de Rode Rivier scheppen een surrealistisch landschap De uitbating ervan heeft complete bergen, valleien en dorpen opgeslorpt. Het hoge kopergehalte kleurt de rivier die door deze streek loopt rood De NASA heeft hier onderzoekingen gedaan omdat men gelooft dat de natuurlijke voorwaarden van het gebied zouden kunnen lijken op die op de planeet Mars.

15

16

17 4. KLILUK, het gevlekte meer
(Canada)

18 Gelegen tussen de Canadese provincie Brits Columbië en de Amerikaanse staat Washington is het water van het Klilukmeer rijk aan mineralen. Men ziet cirkels met witte boorden. De waterpoelen zijn ondiep en weerspeigelen blauwe en groene tinten.

19

20

21 5. De zoutwoestijn van UYUNI
(Bolivië)

22

23 De zoutwoestijn van Uyuni in Bolivië is wellicht een van de spectaculairste landschappen in de wereld. In die zone bevinden zich een indrukwekkende zoutwoestijn (de grootste van de wereld), actieve vulkanen, hoge cactussen en een groot aantal geisers. Het gebied lijkt erg op een landschap uit een andere wereld.

24 6. De vallei van de maan (Brazilië)

25

26 De vallei van de maan is een geërodeerde rotsformatie met natuurlijke zwembaden. Ze ligt aan een rivier in het gesloten Braziliaanse woud De rotsformaties zijn de oudste van onze planeet Ze bestaan uit kwarts en andere kristallen.

27

28 7. De bloedrode thermale wateren
(Japan)

29 De bloedrode thermale wateren zijn een van de «hellen» (jigoku) van Beppu (Japan). De negen natuurlijke thermale bronnen dienen meer als decor dan als badplaatsen. De «bloedrode helse holte» met rood en warm water dankt haar kleur aan het hoge ijzergehalte.

30 8. Het stenen woud (China)

31 Het stenen woud van Shilin, bekend als «het eerste nieuwe wereldwonder», bevindt zich km ten zuiden van Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnán. Het gebied omvat zo’n 400 km2 stenen wouden, gekenmerkt door de karsttopografie.

32 9. De Richat structuur (Mauritanië)

33 De Richat structuur, ook bekend als «het oog van de Sahara», bevindt zich in het zuidwesten van de Sahara woestijn, in Mauritanië. Ze trekt de aandacht omdat ze concentrische cirkels vormt in de monotone uitgestrektheid van de woestijn. Ze heeft een diameter van bijna 50 km en een hoogte van ongeveer 400 m boven zeeniveau. Ze is enkel vanuit de ruimte in haar geheel te zien.

34 10. De ijsgrotten van EISRIESENWELT (Oostenrijk)

35 De beroemde grotten van Eisriesenwelt in Oostenrijk vormen de grootste ijsgrot van de wereld. Momenteel is enkel het op een labirint lijkend gedeelte toegankelijk voor het publiek, maar dat volstaat ruimschoots om de bezoekers te verbluffen met dit natuurwonder.

36 EINDE


Download ppt "10 PLEKKEN OP ONZE PLANEET DIE ER BUITENAARDS UITZIEN"

Verwante presentaties


Ads door Google