De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Seniorenwerking Anders Jong Bocholt Najaarsreis 2012.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Seniorenwerking Anders Jong Bocholt Najaarsreis 2012."— Transcript van de presentatie:

1

2 Seniorenwerking Anders Jong Bocholt Najaarsreis 2012

3

4 Een Beierse Belevenis Passau en haar drie rivieren Najaarsreis Anders Jong van 3 t/m 8 september 2012

5 Beieren, de grootste Deelstaat van Duitsland. In het zuiden van Duitsland presenteert zich de vrijstaat Beieren met zijn hoofdstad München in een landschap als een plaatje. Een intacte natuur, gezonde lucht, culturele rijkdom en de spreekwoordelijk gezellige Beierse manier van leven zijn karakteristiek. Klederdrachtenfeesten of operafestivals, de middeleeuwse burchten en stadjes, luisterrijke kastelen en barokke kerken vormen hiervoor naast de Beierse metropolen het perfecte decor. In Beieren gaan traditie en moderne tijd harmonisch hand in hand. De vele rivieren en glasheldere meren, de nationale parken, talrijke natuurreservaten en beschermde natuurgebieden, mystieke bossen en zonnige wijnbergen zijn een waar paradijs voor rustzoekers en vakantiegangers. Niederbayern: Wij verblijven tijdens onze najaarsreis in de Regio Niederbayern met als grootste troeven het stadje Passau, de Donau en het Natuurpark Beierse Woud. Maar deze regio, die grenst aan Oostenrijk en Tsjechië, heeft veel meer in haar mars. Aan ons om met dit alles kennis te maken met bus, boot en fiets !

6 Onze verblijfplaats “PASSAU”, drie-rivierenstad. Het mooiste zicht op Passau is natuurlijk dat vanaf het water. Wie met de boot dit fraaie, op een smalle landtong gelegen stadje nadert, raakt onder de indruk van de kleurrijke, barokke gevels en de groenkoperen koepels die het stadsbeeld bepalen. Tegen een decor van groene, beboste heuvels lichten de veelkleurige pasteltinten van de huizen op en tijdens mooie, zonnige dagen schitteren de vele kerkkoepels in de felle zon. Een opvallende plaats neemt daarbij de St. Stephan Dom in, die hoog boven de stad zijn stempel op de omgeving drukt. Geen wonder dat de schitterende ligging van Passau aan maar liefst drie rivieren, de Donau, de llz en de Inn, jaarlijks duizenden toeristen trekt. Rondom het water heerst grote bedrijvigheid. Donauschepen varen af en aan om de toeristen te vervoeren. Luxueuze cruiseschepen meren langs de oevers aan en de boulevards worden opgefleurd door flanerende toeristen. Ook in het centrum heerst er een gezellige drukte. Mensen wandelen door de kleine straatjes, dikwijls onder begeleiding van een gids, op weg naar een bezienswaardigheid. Een beetje vrije tijd in de stad biedt u de gelegenheid de stad in alle rust te bekijken en te genieten van haar romantisch karakter.

7 Ons hotel ligt in het historisch centrum van de stad Passau aan de oever van de Donau en is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de schoonheid en de mysteries van de stad. Vanaf het terras voor het hotel, kan men de vrachtschepen op hun weg naar de Zwarte Zee zien voorbijglijden, of het af en aanvaren van de cruiseschepen gade slaan. Achter het hotel is de Höllgasse gelegen, het meest beroemde straatje van de oude stad met haar verschillende ateliers, winkeltjes, galerieën en het beroemde Glas Museum. De kamers van het hotel zijn netjes ingericht, inclusief uw privé badkamer met minimaal douche of bad, toilet en haarföhn. Elke kamer is voorzien van alle comfort een 4 sterren zaak waardig. De hotellobby bevat de receptie, bar en een erg gezellige zitkamer.

8 Programma; Dag 1; vertrek 6u30 Kaulille---7u00 Bocholt Via de Duitse autowegen zijn we op weg naar het zuiden van Duitsland met enkele regelmatige tussenstops. Een vrije lunchpauze is voorzien in het Outlook Center te Wertheim. Rond 18u00-18u30 aankomst in ons hotel, toewijzing van de kamers en avondmaal.

9 Dag 2;Voormiddag; Met een kenner trekken we erop uit om de historische stad te verkennen. De coulisse van de oude stad Domberg en het Drie- rivierenpunt vormen schilderachtige pleinen, hoge toren, kronkelige steegjes en prachtige promenades. De bezienswaardigheden zijn bv. de St.Stephansdom met het grootste kerkorgel ter wereld( 233 registers en 17.794 orgelpijpen), de Bisschoppelijke Residentie, het Raadhuis, Klooster Niedernburg, de Historische Hofapotheek, het Kunstenaarssteegje Höllgasse en de adembenemende samenvloeiing van de 3 rivieren.

10 Namiddag; Met onze bus naar “Veste Oberhaus”, een van de best behouden burchtcomplexen van Europa. In de vertrekken is het historisch museum van de stad gehuisvest. De vaste tentoonstelling “Passau- Mythos en Geschichte” toont ons de bewogen geschiedenis van de stad en de regio. Vanaf de “Batterie Linde” heeft u één van de mooiste uitzichten over de drie-rivierenstad. We nemen ruim de tijd om deze Veste te bezoeken. Avondmaal; Met blik over Passau

11 Passau “Veste Oberhaus”

12 Dag 3;Voormiddag: Vrije tijd tot 11u30 Wie wenst kan op eigen initiatief een bezoek brengen aan het “Glasmuseum”. Met 30.000 glazen is dit museum in Passau het grootste museum ter wereld met Boheems, Silezisch en Beiers glaswerk. Het museum geeft een uitgebreid overzicht over de periodes van 1650 tot 1950 van barok tot in de moderne tijd. Inkom €5

13 Dag 3 ; Namiddag en lunch: Boottocht op de Donau naar Engelhartszell (A) met warme maaltijd aan boord. Tijdens de boottocht beleven jullie de schoonheid en de culturele betekenis van het Beiers – Oostenrijks Donaudal. Op de heenvaart genieten we samen van een gezellige warme maaltijd (inclusief) terwijl we Oostenrijk binnenvaren. Donaudorpjes, kloosters en burchten sieren het enge en steile stroomlandschap, je krijgt er zowaar een “cruisegevoel” bij. Bij de watercentrale Jochenstein zal het schip een duizelingwekkend verval van 11m overbruggen in het sluizencomplex om dan even later aan te meren in Engelhartszell. Tijdens een klein oponthoud hier is er de gelegenheid de Abdijkerk van Engelhartszell of het waterpark”Mini-Donau” te bezoeken. Samen varen we terug naar Passau.

14 Dag 4; Voormiddag = vrije tijd in Passau tot 11u30 Vanaf 11u30 gaan we aan boord van onze eigen touringcar en maken een uitstap naar het dorpje Vilshofen an der Donau, de grootste stad in de buurt van Passau. De stad ligt aan de zuidelijke rand van het Beiers Woud, daar waar de Vils en de Wolfach in de Donau vloeien, en is gebouwd op een scherpe landtong tussen de Donau en de Vils. Voor de bezoeker lijkt het wel een eiland drijvend op de stroom, en het wordt ook wel het “klein drie-rivierenstadje genoemd met culinaire hoogstandjes. We maken hier een korte wandeling.

15 Dag 4 Lunch(inclusief) in Vilshofen In de plaatselijke “Wolferstetter Keller”genieten we van de traditionele en gemoedelijke Beierse keuken. Laat je gewoon even verwennen door alles wat er op tafel verschijnt.

16 Dag 4; Namiddag = fietsen naast de Donau Menig fietser droomt er wel eens van om het wereldberoemde fietspad “der Donauradweg” van meer dan 1500km te fietsen.De Donauradweg of Donauroute is misschien wel de bekendste fietsroute van Europa. De route loopt langs de Donau door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. Het Duitse traject tussen Donauschingen waar de Donau begint en de grensstad Passau is 559km lang. Wij fietsen Vilshofen – Passau, 25km van het Duitse traject, met onderweg een leuke stop. Vrij avondmaal in Passau. Op donderdag om 19u30 is er in de St.Stephansdom een orgelconcert. Liefhebbers kunnen op eigen initiatief gaan luisteren. Inkom €8

17 Passau St.Stephansdom- orgel Grootste kerkorgel ter wereld. (233 registers, 17.794 orgelpijpen- grootste is 11m kleinste 6mm)

18 Dag 5; Volledige daguitstap door het Beierse Woud De geheimzinnige donkere bossen van het Beierse Woud oefenen al eeuwen lang een grote aantrekkingskracht uit op de bezoekers. De rond 1000 km² beschermde bossen, weides en veengebieden van het National Park Bayrischer Wald en het Böhmerwald (Sumava) in Tsjechië vormen het grootste grensoverschrijdende Nationale Park in Midden-Europa. Het inrichten van het nationale park in 1970 had grote consequenties: de bosbouw werd gestaakt en de natuur mocht gewoon weer zijn gang gaan. Bezoekers zijn in deze nieuwe wildernis van harte welkom.

19 Dag 5; Wij starten onze dag met een leuk bezoekje aan de lokale Schnappsbrennerei om dan verder te rijden naar een “Glazen dorp” waar je voluit de gelegenheid hebt om te lunchen. De glasindustrie is als sinds de 14de eeuw in het Beierse Woud gevestigd en je kan er echt niet naast kijken. We geven onze glazige ogen goed de kost in de glashutte, de glazen tuin en tijdens onze rit over de zeer gekende “Glasstrasse”. Kijken Proeven Genieten

20 Dag 5; Gezamenlijk, feestelijk avondmaal met live- music op de Donau

21 Dag 6; Naar huis!!! We genieten onderweg van een vrije lunch in een wegrestaurant en van een laatste avondmaal in Aachen.

22

23 J.DW.


Download ppt "Seniorenwerking Anders Jong Bocholt Najaarsreis 2012."

Verwante presentaties


Ads door Google