De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spreker: Jeroen Krouwels www.bvlt.nl. “Als kennis en vaardigheden voortdurend in beweging zijn, wat hebben we dan aan onderwijs wat daar als een eigenstandige.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spreker: Jeroen Krouwels www.bvlt.nl. “Als kennis en vaardigheden voortdurend in beweging zijn, wat hebben we dan aan onderwijs wat daar als een eigenstandige."— Transcript van de presentatie:

1 Spreker: Jeroen Krouwels www.bvlt.nl

2 “Als kennis en vaardigheden voortdurend in beweging zijn, wat hebben we dan aan onderwijs wat daar als een eigenstandige entiteit buiten staat? Wat hebben we aan mensen die de vaardigheden en kennis voor de wereld van gisteren beheersen, terwijl ze niet over de vaardigheden beschikken om voor de wereld van morgen te leren? Opleiders moeten mensen en steeds dynamischer wordende organisaties ondersteunen in het aansprekend organiseren van de leerprocessen in relatie tot hun directe toepassing…” Frans de Vijlder, Leren en organiseren (2002)

3 Een vliegtuig uit begin 20e eeuw

4 Een A380 anno nu

5 Operatiekamer begin 20 e eeuw

6 Operatiekamer vandaag de dag

7 Onderwijs begin 20 e eeuw

8 Onderwijs vandaag de dag

9 Innovatie in het onderwijs is nog te vaak oude wijn in nieuwe zakken…

10 E-learning of E-reading? INNOVATIEF?

11 Innovatie of aanvulling? INNOVATIEF?

12 Innovatie of aanvulling?

13 Media vergelijking studie in 1947 “Als de instructiemethode hetzelfde is, blijkt er nauwelijks verschil in leerresultaat per medium” (vgl. in 1947: papier, film, les)

14 Echte innovatie ontstaat als technologie het proces beïnvloedt…

15 Voorbeeld: de boekenwinkel… TREND

16 Ondertussen hebben we ICT in de klas…

17 ICT en media in opleidingen

18 Dus jij beweert dat mensen in de toekomst zullen ‘tweeten’ wat ze eten voor ontbijt? Ik wil je niet beledigen futureman, maar is iedereen knettergek geworden in de toekomst?.. en dat ze dan een foto uploaden van hun ontbijt en die in 1x naar tientallen vrienden tegelijk versturen?.. en die vrienden gaan daar dan een reactie op geven? Yep, en diezelfde technologie gaan ze ook gebruiken om mensen op te leiden…..

19 De echte innovatie in opleidingenland zit in het proces.

20 Technologie leidt tot een nieuw flexibel opleidingsmodel. Dat opleidingsmodel vergt een nieuwe visie op opleiden en de organisatie daarvan….

21 Van het organiseren van mensen door een opleidingstraject…

22 …naar het organiseren van leeractiviteiten rondom mensen en hun werk..

23 Onderwijs: de-componeren en opnieuw assembleren..

24 Met ICT ‘in de bodemplaat’ (en dus niet alleen in de klas)

25 06 – 51 99 23 57 www.pat.nl www.jeroenkrouwels.wordpress.com www.twitter.com/JKrouwels http://www.linkedin.com/in/jeroenkrouwels 06 – 51 99 23 57 www.pat.nl www.jeroenkrouwels.wordpress.com www.twitter.com/JKrouwels http://www.linkedin.com/in/jeroenkrouwels Jeroen Krouwels

26 Spreker: Jeroen Krouwels www.bvlt.nl

27 De verandering in (beroeps-)opleidingenland komt van buiten af… En heeft grote impact.

28 E-learning module Social Media Simulatie, serious game Internet site Werk- boek Toets Assess- ment Vrije opdracht Boek / syllabus Oefen- lab Klas Leerproces technologie.. Initiëren Volgen Meten

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39 DOCENT PLANNER MANAGER

40 •Anders investeren •Andere exploitatie •Locaties •Planning •Voorzieningen •Competenties •Functiedifferentiatie •Beloning •Ontwikkeling •Infrastructuur •Internet buiten school •Alles zelf blijven doen? •Audio Video ICTHR FINANCIENLOGISTIEK Wat moet er mee veranderen?

41 ICT bepaalt de opleidings- modellen in de beroepspraktijk. Bij echte innovatie verandert ICT het onderwijsproces. Niet alleen ICT in de klas, maar andere logistiek. Met het proces veranderen rollen, functies, taken. En er ontstaan nieuwe. Docenten van de toekomst zijn ICT-vaardige vakspecialisten, ook (deels) zelf actief in de praktijk. ICT wordt bepalend in de samenwerking tussen beroepsonderwijs en beroepspraktijk.

42 Als we de verkeerde richting inslaan, zal de technologie ons daar sneller brengen… Tot slot…..

43 Jeroen Krouwels

44 Postbus 92, 5000 AB Tilburg Sportweg 15, 5037 AC Tilburg T 06 – 51 99 23 57 Wwww.learningsolutions.nl Jeroen Krouwels


Download ppt "Spreker: Jeroen Krouwels www.bvlt.nl. “Als kennis en vaardigheden voortdurend in beweging zijn, wat hebben we dan aan onderwijs wat daar als een eigenstandige."

Verwante presentaties


Ads door Google