De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PO in Bachelor SW Hoe doe je dat? Wat is het? Wat kun je verwachten?

Verwante presentaties


Presentatie over: "PO in Bachelor SW Hoe doe je dat? Wat is het? Wat kun je verwachten?"— Transcript van de presentatie:

1 PO in Bachelor SW Hoe doe je dat? Wat is het? Wat kun je verwachten?
Wat kun je eisen?

2 De bachelor sw-> mwd opleiding FHSS als casus
Hoe doen wij dat? De bachelor sw-> mwd opleiding FHSS als casus

3 Huidig onderwijs in onderzoek MWD VT opleiding (1)
Pp1- 2e studiejaar: Module deskresearch op 1 2 ect Module kwantitatief PO op ect Module kwalitatief PO op 2 1 ect Differentiatie op 3 & 4: onderzoek in dit werkveld

4 Huidig onderwijs in onderzoek MWD VT opleiding (2)
Pp3-4e jaar: Afstudeerproject in groepen 4 studenten, inclusief onderzoek

5 Afstudeerproject 4mwd Wij zien een project als het geheel van de activiteiten die nodig zijn om voor een opdrachtgever een concreet praktijkprobleem binnen een van tevoren gedefinieerde periode in een team op te lossen. Een afstudeer project is dus een reële praktijkopdracht uitgevoerd in opdracht van een opdrachtgever vaak bij een welzijns- of zorginstelling.

6 Projectkaders Er is sprake van een agogisch probleem, en uiteindelijk van een agogisch product. Het past binnen de kerntaken van het maatschappelijk werk Het heeft HBO-niveau Het past binnen het door de student gekozen beroepsdomein (motivatie)

7 Projectproducten (= geen onderzoeksverslag)
een intake formulier handleiding gespreksvoering getraumatiseerde vluchtelingen vrouwen een protocol voor instellingen inzake middelengebruik jongeren een draaiboek voor cursus/training echtscheidingsproblemen een spel om jongeren te leren met geld om te gaan een handleiding voor omgang met voortijdige schoolverlaters

8 Projecten & onderzoek Twee keer onderzoek:
Vooronderzoek (=probleemanalyse) (groot) praktijkgericht onderzoek

9 Onderzoek en projecten Onderzoeksondersteuning 4mwd
2 colleges aan de hand van casus: opfrissen onderzoekskennis, onderzoeksontwerp 2 practica waarin onderzoeksontwerp groepsgewijs wordt besproken met 4-5 groepen en docent: go 4 practica waarin onderzoeksuitvoering wordt begeleid Bilateraal consult door onderzoekskundige docent(e)

10 Nu opnieuw, terug naar de vragen..
Wat is PO wel en niet? Wat kun je van bachelorstudenten verwachten? Wat kun je eisen van BSW studenten?

11 Wat hebt u gehoord, waargenomen over de vragen?
Welke opvattingen over PO, eisen verwachtingen? Wat viel u op, sprak aan? Waarover hebt u vragen, bedenkingen, kritiek? Waar wilt u mee aan de slag?

12 Mijn statements PO richt zich op onderzoek van de eigen beroepspraktijk en is middel/gereedschap Voor het dienstverlening/werken met doelgroep PO is anders dan universitair onderzoek Universitair opgeleidde docenten en promovendi zijn vaak niet zomaar in staat PO te doen, onderwijs te geven in PO In PO gaat het vooral om het aanleren van kwalitatief onderzoek en actieonderzoek


Download ppt "PO in Bachelor SW Hoe doe je dat? Wat is het? Wat kun je verwachten?"

Verwante presentaties


Ads door Google