De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

E-learning voor succesvol meten met de qLabs INR meter

Verwante presentaties


Presentatie over: "E-learning voor succesvol meten met de qLabs INR meter"— Transcript van de presentatie:

1 E-learning voor succesvol meten met de qLabs INR meter

2 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De qLabs INR meter wordt standaard geleverd in een luxe stevige verpakking.

3 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De qLabs INR meter compact, compleet en mobiel In het etui kunt u zowel de meter, de prikpen, strips en lancetten opbergen. De meegeleverde 230 volt trafo kunt u gebruiken voor het geval de batterijen leeg zijn. U kunt dus altijd uw meting doen.

4 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
Wat hebt u nodig voor de meting Dit heeft u nodig voor een meting: De qLabs INR meter Een qLabs INR strip De prikpen Een prik lancet pleister

5 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De qLabs INR meter instellen voordat u gaat meten Voordat u gaat meten zorg ervoor dat de volgende instellingen correct zijn. Datum en tijd Uw patiënt ID Lotnummer: AAN Doel bereik Raadpleeg hiervoor de handleiding

6 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De prikpen klaarmaken voor gebruik; veerkracht instellen Bij de meegeleverde prikpen kunt u de veerkracht instellen. Bloedt u gemakkelijk en/of heeft u een dunne huid, kies dan voor een lage veerkracht. Stel de grijze ring in op het korte streepje. Bloedt u moeilijk en/of heeft u een dikke huid, kies dan voor een hoge veerkracht. Stel de grijze ring in op het lange streepje.

7 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De prikpen klaarmaken voor gebruik; prikdiepte instellen De meegeleverde prikpen kunt u ook de prikdiepte instellen. Bloedt u gemakkelijk en/of heeft u een dunne huid, kies dan voor prikdiepte stand 2 of 3. Stel de blauwe ring op de juiste stand. Bloedt u moeilijk en/of heeft u een dikke huid, kies dan voor prikdiepte stand 6 of 7. Stel de blauwe ring op de juiste stand.

8 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De prikpen klaarmaken voor gebruik; plaats de lancet De lancet plaatsen gaat makkelijk: Open de prikpen door de voorste grijze ring links-om te draaien. Plaats de lancet

9 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De prikpen klaarmaken voor gebruik; plaats de lancet De lancet klaarmaken voor gebruik: Als de lancet geplaatst is draait u het ronde beschermkapje van de lancet. Draai de top van de prikpen weer op haar plaats.

10 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De prikpen klaarmaken voor gebruik; prikpen spannen De prikpen spannen: Neem de prikpen in uw ene hand en trek met uw andere hand aan de achterzijde van de prikpen, totdat u een duidelijke klik hoort. De prikpen is klaar voor gebruik.

11 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De qLabs INR strip: uitpakken De INR strip uit de verpakking halen Pak de stripverpakking met uw ene hand bij de scheur-opening en scheur met uw andere hand de verpakking aan de bovenzijde open. Open knippen kan natuurlijk ook. Let op dat u de verpakking niet in het midden bij de strip vast houdt, dit kan de strip beschadigen.

12 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De qLabs INR strip in de meter plaatsen De strip in de meter plaatsen Druk de strip in de strip opening van de meter. De rode pijlen op de strip geven de juiste richting aan. Schuif de strip zover door totdat de rode cirkel van de strip, precies boven de groene stip op de strip opening komt.

13 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De stripcode en het lotnummer controleren en instellen ZEER BELANGRIJK Elke strip heeft een stripcode en lotnummer. Bij het plaatsen van de strip vraagt de meter u deze te controleren. Komt de stripcode of lotnummer niet overeen met die van de stripverpakking, dan moet u deze opnieuw instellen. Raadpleeg hiervoor de handleiding. Na bevestiging van deze controle is de meter klaar om te meten.

14 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De vingerprik Nadat de meter is opgewarmd geeft deze de melding: BLOED TOEVOEGEN. Dit is het moment om de vingerprik uit te voeren: Plaats de gespannen prikpen op ringvinger aan de pinkzijde. Zorg dat de prikpen strak op de vinger staat en druk nu op de witte knop. Een bloeddruppel verschijnt.

15 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De bloeddruppel opbrengen op de strip U moet nadat u geprikt hebt de bloeddruppel binnen 12 seconden op de strip hebben opgebracht. Plaats uw ringvinger met bloed- druppel boven de ronde cirkel op de strip. Houd goed zicht op de druppel. Laat uw vinger zakken totdat de bloeddruppel in de rode cirkel vloeit. De meting start, in de display verschijnt de mededeling: TESTEN

16 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De meting is voltooid Na ca. 90 seconden is de meting klaar. In de display verschijnt uw INR waarde. De meetwaarde inclusief datum en tijdstip wordt opgeslagen in het geheugen van de INR meter. Als u via een app gekoppeld bent met uw trombosedienst, kunt u nu de meting via uw tablet of smartphone digitaal doorgeven.

17 Succesvol zelfmeten met de qlabs INR meter
De gebruikte strip verwijderen uit de meter Nadat u de meting heeft afgerond, haalt u de strip uit de meter en de lancet uit de prikpen. Indien u geen naaldcontainer heeft, kunt u de lancet en strip het beste terug doen in de lege stripverpakking. Schakel de meter uit en berg deze samen met de prikpen weer op in het etui.


Download ppt "E-learning voor succesvol meten met de qLabs INR meter"

Verwante presentaties


Ads door Google