De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Introductie POP-applicatie (MLB) Loopbaanbegeleiding

Verwante presentaties


Presentatie over: "Introductie POP-applicatie (MLB) Loopbaanbegeleiding"— Transcript van de presentatie:

1 Introductie POP-applicatie (MLB) Loopbaanbegeleiding

2 Waarom een POP? Belangrijk !
Elk pakket loopbaanbegeleiding moet uitmonden in een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). In dit plan kan je aangeven welke stappen je nog moet ondernemen om je loopbaandoel te bereiken. Zo weet je niet alleen wat je wil, maar ook hoe je het kan bereiken. Aangezien het over een Persoonlijk OntwikkkelingsPlan gaat, kan je vorm en inhoud volledig zelf bepalen. Je bent dus niet verplicht om de applicatie te gebruiken om een POP op te maken. Belangrijk ! Op het einde van een loopbaanbegeleidingstraject is het loopbaancentrum verplicht om een (papieren) kopie van je POP in je dossier te bewaren. Dit is één van de manieren om VDAB toe te laten de kwaliteit van de loopbaancentra te waarborgen.

3 Wat kan ik met deze applicatie doen ?
POP-applicatie ? Om burgers (werknemers, zelfstandigen, werkzoekenden, schoolverlaters, herintreders, …) te ondersteunen in hun competentie- en loopbaanontwikkeling werd op de VDAB-site in maart 2014 (binnen “Mijn Loopbaan”) de POP-applicatie gelanceerd. Deze applicatie ondersteunt burgers bij het opmaken van hun Persoonlijk OntwikkelingsPlan (POP). Deze applicatie werd niet specifiek ontwikkeld in het kader van loopbaanbegeleiding en is dan ook bruikbaar in andere situaties. Wat kan ik met deze applicatie doen ? De applicatie ondersteunt je in het opmaken, beheren en opvolgen van ontwikkelingsplan(nen). Je kan ook elk opgemaakt plan steeds downloaden als PDF-bestand wat je toelaat om het op je computer te bewaren of het te delen met anderen, bvb. je loopbaanbegeleider. Aanvullend kan je de applicatie ook gebruiken om je te oriënteren op de arbeidsmarkt: je vindt er een interessevragenlijst terug, informatie over een resem beroepen en het geeft je de mogelijkheid om je competenties te scoren.

4 Korte handleiding Belangrijk !
Hierna vind je een aantal schermafdrukken die je duidelijk maken waar je de applicatie kan vinden en hoe je ze kan gebruiken. De beschrijving van het doel en de actiepunten zijn enkel ter illustratie. In deze korte toelichting focussen we ons vooral op het lege actieplan (derde startblok). Neem gerust ook eens een kijkje naar wat er achter de twee andere startblokken en de link ‘beroepsoriëntatie verscholen zit. Je vindt er hulpmiddelen om eens stil te staan bij je competenties en je interesses. Belangrijk ! je privacy is steeds verzekerd. Zonder jouw toestemming heeft niemand toegang tot de actieplannen die je opmaakt in deze applicatie.

5 Om de applicatie te kunnen opstarten surf je naar www. vdab
Om de applicatie te kunnen opstarten surf je naar en klik je op de tab ‘Mijn loopbaan’

6 Log in met je gebruikersnaam en paswoord

7 Klik op de tab ‘Ontwikkelingsplan’ om de applicatie op te starten

8 Kies de optie ‘Op basis van mijn werkpunten’ om onmiddellijk een plan te kunnen opmaken.

9 In het aangeduide vak kan je je doel beschrijven
In het aangeduide vak kan je je doel beschrijven. Wanneer je klaar bent, klik dan op de knop ‘Bewaar’

10 Wanneer je klaar bent, klik dan op de knop ‘Bewaar’
Wanneer je klaar bent, klik dan op de knop ‘Bewaar’. Je kan op elk moment de tekst nog aanpassen.

11 Nadat je je doel hebt beschreven, kan je je actiepunten invoeren
Nadat je je doel hebt beschreven, kan je je actiepunten invoeren. Klik op ‘voeg actiepunt toe’

12

13 Bij elke actie krijg je de mogelijkheid om een einddatum vast te leggen. Dit is echter optioneel.

14 Je ontwikkelingsplan is klaar
Je ontwikkelingsplan is klaar. Je kan er op elk moment wijzigingen in aanbrengen. Zowel in het doel als in de afzonderlijke actiepunten. Klik hiervoor op het potloodje dat automatisch verschijnt. Je kan het ook steeds volledig verwijderen

15 Wanneer je een actiepunt hebt afgewerkt, kan je het afvinken
Wanneer je een actiepunt hebt afgewerkt, kan je het afvinken. Op die manier kan je je vorderingen bijhouden. Je kan ook steeds elk actiepunt verwijderen indien het niet langer relevant is.

16 Wanneer je je plan hebt gedownload, krijg je een PDF-bestand met de informatie die je hebt ingegeven. Je kan dit op je computer bewaren en met anderen delen (via )

17

18 Neem ook eens een kijkje naar wat er achter de twee andere startblokken of de link beroepsoriëntatie zit

19

20 Veel succes !


Download ppt "Introductie POP-applicatie (MLB) Loopbaanbegeleiding"

Verwante presentaties


Ads door Google