De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wegwijs in de Nationale Bank van België. Handleiding voor het gebruik van de databank van de Nationale Bank van België. Openbare toegang via: www.nbb.be.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wegwijs in de Nationale Bank van België. Handleiding voor het gebruik van de databank van de Nationale Bank van België. Openbare toegang via: www.nbb.be."— Transcript van de presentatie:

1 Wegwijs in de Nationale Bank van België

2 Handleiding voor het gebruik van de databank van de Nationale Bank van België. Openbare toegang via: www.nbb.be (zie uitleg in volgende slides)

3 Nationale Bank van België • openbare website, dus geen login nodig • gratis toegang tot de balanscentrale met informatie over rechtspersonen vanaf 1992 en alle jaarrekeningen vanaf 2005 • enkel toegankelijk met Internet Explorer of Google Chrome NBB

4 1. Ga naar www.nbb.be. Kies je taal.www.nbb.be NBB

5 2. Kies voor ‘Balanscentrale’ NBB

6 3. Kies voor ‘Jaarrekeningen raadplegen’ NBB

7 4. Voor je de toepassing kunt openen, moet je eerst enkele instellingen doen. De instructies vind je bij “Parameters instellen” en worden hierna uitgelegd. NBB

8 5. Open Internetopties NBB Instellingen voor Internet Explorer 6. Ga naar het tabblad Privacy en klik op ‘Instellingen’ bij Pop- upblokkering. 7. Geef bcc.nbb.be in en klik op ‘Toevoegen’. 8. De website is toegevoegd. Druk op ‘Sluiten’. Druk erna op ‘OK’.

9 5. Open Instellingen NBB Instellingen voor Google Chrome 6. Ga naar Privacy en klik op ‘Instellingen voor inhoud’. 7. Ga zowel bij ’Cookies’ als ‘Pop-ups’ naar ‘Uitzonderingen beheren’. 8. Voeg ‘bcc.nbb.be’ op beide plaatsen toe en druk op ‘OK’ als je klaar bent.

10 9. Klik nu op ‘Toepassing “Jaarrekeningen online raadplegen”’. Deze toepassing opent in een nieuw venster. NBB

11 10. Geef het ondernemingsnummer in of zoek op naam. NBB OF

12 11. Om een nieuwe opzoeking te doen, klik op ‘Terug naar zoekpagina’. NBB

13 Veel succes met je zoekopdrachten, en aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie. PHL-bibliotheek Mail ons: myriam.lemmens@phl.be bernadette.raedschelders@phl.be fatma.deniz@phl.be marleen.hoogmartens@phl.be philip.speelmans@phl.be sarina.wijnen@phl.be Of bel ons op 011/238701 Succes


Download ppt "Wegwijs in de Nationale Bank van België. Handleiding voor het gebruik van de databank van de Nationale Bank van België. Openbare toegang via: www.nbb.be."

Verwante presentaties


Ads door Google