De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Didactische mogelijkheden met Google Documents FORMULIEREN Frank Rubben.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Didactische mogelijkheden met Google Documents FORMULIEREN Frank Rubben."— Transcript van de presentatie:

1 Didactische mogelijkheden met Google Documents FORMULIEREN Frank Rubben

2 Dus om te beginnen: http://www.google.be ofhttp://www.google.be http://www.hoehel.be

3 Allerlei documenten op het net plaatsen die overal bereikbaar zijn. Eventueel samenwerken met collega’s is ook mogelijk. Net als het maken van enquêtes via Forms.

4

5 Klik op “Create new” Maak keuze uit één van de volgende onderdelen: –Document: Tekstbestand, word-compatibel –Presentation: Presentatie, kan ppt-files verwerken –Spreadsheet: Rekenblad, excel-files herbruikbaar –Form: Maak een formulier die ingevuld kan worden; hetzij online, hetzij via mail, hetzij embedded in een andere pagina –Drawing –…

6 Een uitgewerkt voorbeeld: Het klassieke logboek vervangen door een ingave via smartschool, en dit in een rekenblad bijhouden. –Voordeel: Geen aanpassingen van data meer mogelijk. Interessant om te gebruiken bij stageopvolging Via schoolplatform mogelijk, maar ook via mail, externe website, …

7 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek In te geven door de leerling: –Naam –Voornaam –Project –Datum –Wat heb je vandaag tijdens de les gedaan? –Wat ga je de volgende les doen? –Ben je tevreden over jezelf? –Zelfevaluatie –Opmerkingen/voorstellen/suggesties?

8 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek In Google Documents klikt men eerst op “Create New” en dan op “Form”

9 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Er opent een nieuwe pagina

10

11 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Titel geven aan het formulier. Ook een beetje info

12 Voila, er is een titel Én er is wat info.

13 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Wat plaatsen op het formulier? Naam leerling Voornaam leerling Projectomschrijving Datum vandaag? Wat heb je tijdens de les gedaan vandaag? Wat ga je de volgende les doen? Ben je tevreden over jezelf? zelfevaluatie Opmerkingen/voorstell en/suggesties?

14

15 Titel van de vraag Extra info Type van het antwoord Text: een kort antwoord Paragraph text: een lang antwoord Multiple Choice: meerkeuze Checkboxes: aan te vinken Choose from a list: kies uit een lijst Scale: schaal Grid:

16 Titel van de vraag Extra info Type van het antwoord Voorbeeldkader voor antwoord Is dit een vraag die zeker MOET beantwoord worden? Klaar met deze vraag? Klik op => DONE

17 Selecteer of ga met de muis over ‘Sample Question 2’

18 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Wat plaatsen op het formulier? Naam leerlingDONE Voornaam leerling Projectomschrijving Datum vandaag? Wat heb je tijdens de les gedaan vandaag? Wat ga je de volgende les doen? Ben je tevreden over jezelf? zelfevaluatie Opmerkingen/voorstell en/suggesties?

19 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Drie mogelijkheden:  EDIT: bewerk de vraag  COPY: kopieer de vraag  DELETE: verwijder de vraag

20 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Selecteer ‘Edit’ (potlood) en bewerk de vraag zodat de leerling er zijn voornaam kan typen.

21

22 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Wat plaatsen op het formulier? Naam leerlingDONE Voornaam leerlingDONE Project Datum vandaag? Wat heb je tijdens de les gedaan vandaag? Wat ga je de volgende les doen? Ben je tevreden over jezelf? zelfevaluatie Opmerkingen/voorstell en/suggesties?

23 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Toevoegen derde vraag?

24 Het project uit een lijst halen

25 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek

26

27 Wat plaatsen op het formulier? Naam leerlingDONE Voornaam leerlingDONE ProjectDONE Datum vandaag? Wat heb je tijdens de les gedaan vandaag? Wat ga je de volgende les doen? Ben je tevreden over jezelf? zelfevaluatie Opmerkingen/voorstell en/suggesties?

28 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Maak nu zelf de andere vragen; en kom tot het volgende resultaat:

29

30

31

32 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek In het groeien van het formulier zijn er aantal zaken weggevallen, omdat dit beter paste. –Dit gaat zo elke keer, een evenwichtsoefening tussen: Wat is de nuttige informatie die je nodig hebt? Op welke manier kost de vragenlijst de leerlingen niet al te veel tijd?

33 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Het formulier is nu klaar. Wat moet er nu mee gebeuren?

34

35 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Merk op dat je het formulier kunt mailen. Bij ‘More Actions’ vindt men ook de mogelijkheid om het formulier te integreren in een andere website. Opmerking: ‘Edit confirmation’ moet je zelf een testen :-)

36 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Mogelijkheid 1: MAILEN FORMULIER Klik op:

37

38 Vul adressen in.

39 ADRESSEN OK?

40 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Hoe ziet zo’n email er dan uit? (zie volgende slides) –Men kan nu in de mail antwoorden. Om de antwoorden te versturen drukt men op ‘Submit’.

41

42

43

44 KLAAR?

45

46 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Waar worden de antwoorden verzameld? –Ga terug naar GOOGLE DOCUMENTS

47 Allerlei documenten op het net plaatsen die overal bereikbaar zijn. Eventueel samenwerken met collega’s is ook mogelijk. Net als het maken van enquêtes via Forms.

48 Klik op de naam. De spreadsheet zal openen met alle antwoorden.

49

50 Deze antwoorden kan men exporteren naar een excelfile om daar verder te bewerken.

51

52

53 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Hoe kun je dat formulier opnieuw oproepen om nog eens te versturen?

54

55 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek In het voorbeeld werd de datum vergeten. Is dit belangrijk? Voor een logboek wel! –Aanpassen!

56

57 Save het formulier!

58 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Hoe kan dit formulier gebruikt worden binnen smartschool?

59 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Ga naar smartschool –Open de link in een NIEUW tabblad of venster http://vtibrugge.smartschool.Be http://vtibrugge.smartschool.Be –LOGIN

60 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Je kunt nu de form op twee manieren gebruiken. –Ofwel in een tekstfragment binnen je eigen vak –Ofwel in een berichtje die je naar de mensen binnen smartschool stuurt.

61 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Binnen het eigen vak? –Ga naar een vak.

62 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek

63

64

65

66 HIER MOET DE CODE VAN HET FORMULIER KOMEN. WAAR TERUG TE VINDEN?

67 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Switch even naar het formulier terug.

68 Klik op ‘Embed’

69 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Kopieer deze ‘tekst’.

70 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Ga terug naar smartschool Plak nu de gekopieerde code/tekst in het frame dat nog openstaat.

71 Plakken klaar? Druk op bijwerken.

72 Men krijgt iets raars te zien. Geen zorgen, druk op ‘Wijzig’

73 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek In smartschool kom je nu weer onder beheer uit. Klik nogmaals op ‘Vaknieuws’.

74

75

76 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Voilà, in je eigen vak kan je nu al een formulier integreren. Hoe doe je dat nu in berichten?

77

78 MAAK EEN NIEUW BERICHT

79

80 Opnieuw komt er een pop-up open. Kopieer nogmaals dezelfde code van het Google Formulier hier.

81 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Switch even naar het formulier terug.

82 Klik op ‘Embed’

83 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Kopieer deze ‘tekst’.

84 Plakken klaar?

85 Opnieuw een rood kader met gele achtergrond?  Niet erg. Om te testen kun je anders eerst naar jezelf sturen en daarna forwarden.

86 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Berichtje ontvangen?

87 KLIK ER OP!

88

89 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Voilà, ook dit is klaar.

90 Een uitgewerkt voorbeeld: Het logboek Veel plezier met google documents en de formulieren! –Mogelijke andere ideetjes: Inschrijvingen regelen ANONIEME Enquêtes t.o.v. smartschool enquêtes Zelfevaluatie leerlingen Evaluatie leerkracht door leerlingen Logboek bijhouden …


Download ppt "Didactische mogelijkheden met Google Documents FORMULIEREN Frank Rubben."

Verwante presentaties


Ads door Google