De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aswoensdag.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aswoensdag."— Transcript van de presentatie:

1 Aswoensdag

2 Welkom. Moge dit samenzijn gezegend worden door God die voor ons wil zijn:
+ Vader, Zoon en H. Geest. Amen Dat de God van hoop ons vervult met vreugde in de H. Geest en ons verzamelt in één lichaam. Gezegend zij de Heer, nu en altijd. (gaat u zitten)

3 Samenzijn als kiezelsteentjes naast elkaar.
GO 4 GOD tekst en muziek Johan Govaerts Samenzijn als kiezelsteentjes naast elkaar. Om ons heen het water, nee niet even maar. Duiken in de kring van Jezus’ eigen kleur: dat geeft ons een prima humeur! refrein: Go 4 God! Go 4 God! ’t Is geen fantasie, maar leven tot en mét! Go 4 God! Go 4 God! Want zijn deur staat nooit op belet! Handen uit de mouwen voor m’n medemens. Samen mogen bouwen aan Gods diepste wens. Handen op de schouder als een goede vriend: hij duwt ons vooruit op de wind. Jij hebt ons geroepen om op weg te gaan. Worden zoals Jezus en zijn stem verstaan. Merken onderweg: een warme wind die waait: ’t vuur van God dat in ons oplaait!

4 Aswoensdag

5 Toch denk ik dan: het is niet waar,
want al die druppels bij elkaar die vormen als ze samengaan, een brede waterloop. Zo'n druppel is een klein begin. Je draagt iets bij en dat heeft zin. Die druppel wordt een oceaan, machtig en groot een oceaan van hoop.

6 Geest van God, adem van leven, Geest van God, adem van vuur, Geest van God, troost en kracht: U heiligt ons. Kom o Geest, kom in ons hart kom o Geest, wees ons nabij; Geest van leven, Geest van moed: Wij zien naar U uit. Kom, o Geest van heiligheid, Geest van waarheid kom in ons, Geest van liefde maak ons één: wij zien naar U uit. Kom o Geest, houd ons bijeen, Geest van vuur brandt in ons hart. Kom, o Geest, maak ons nieuw: wij zien naar U uit.

7

8 Heer onze God, teken ons met het kruis dat Gij eens en voorgoed tot teken maakte van een nieuw begin. Zegen deze as, het teken van onze goede wil tot inkeer in onszelf en omkeer naar elkaar. Zegen deze as, het teken van onze bereidheid om ons te richten op de Heer, op zijn gezindheid en levenswijze. Zegen ons streven om te groeien tot nieuwe, solidaire mensen. Blijf Gij de bron, de kracht die ons en gans de wereld nieuwe kansen, nieuw leven geeft, die ons heel maakt. Amen.

9 Bekeer u en leef volgens het evangelie.
Mag deze as voor jou een teken zijn van hoop en geloof, van ommekeer en nieuw begin.

10 Onze Vader, die in de hemel zijt, uw naam worde geheiligd, uw rijk kome, uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren, en breng ons niet in beproeving, maar verlos ons van het kwade. Amen.

11 ♫ Ik wens je vrede van God.
Ik wens je vrede, vrede , vrede van de Heer. Heveinu Shalom aleichem (3x) Heveinu Shalom, shalom, shalom, alleichem.

12 Vasten: Bewust worden van de tijd die ons gegeven is.
Tegen de tijdsgeest van nooit genoeg altijd meer altijd beter druk van buiten druk van binnen. van het geluk in de welvaart geboren te zijn, bewust worden een stukje van de eeuwigheid kort of lang te mogen leven. Bewust worden van de aarde waarop we staan de lucht die we inademen het water dat we drinken het is van ons allemaal Nog niet helemaal maar nu al een beetje. Vasten. Het is nù de tijd

13


Download ppt "Aswoensdag."

Verwante presentaties


Ads door Google