De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kinderarbeid..

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kinderarbeid.."— Transcript van de presentatie:

1 Kinderarbeid.

2 Inhoud. Kinderarbeid in India Wat is kinderarbeid?
Waar vindt kinderarbeid plaats? Wat zijn de oorzaken van kinderarbeid?

3 Kinderarbeid is India. India is een land en heeft meer dan 1 miljard inwoners. Van die 1 miljard inwoners is 38% jonger dan 15 jaar en daarvan werkt ongeveer 23 %. Het grootste deel van de werkende kinderen zijn meisjes. Dit komt omdat meisjes uitgehuwelijkt worden en daar hebben de ouders niks aan later dus hoeft ze niet naar school. Van de jongens gaat tweederde naar school en van de meisjes slechts de helft.

4 Wat is kinderarbeid? kinderen onder de leeftijd van 15 jaar, niet (meer) naar school gaan, en in plaats daarvan hele dagen werken om voor het gezinsinkomen te zorgen. De kinderen in zo’n gezin helpen al vanaf dat ze vijf of zes jaar oud zijn, met het werken op het land. Ze ploegen, zaaien, oogsten en doen ander zwaar werk. Ook werken een heleboel meisjes in arme landen als huishoudster. De politie in deze landen chanteert ook jonge kinderen die op straat spullen willen verkopen. De kinderen moeten hen geld betalen, en in ruil daar voor mogen ze verder met verkopen. Ook zijn er kinderen die de hele dag bedelen om geld en eten, of ze verkopen kranten en kauwgom. Deze straatkinderen komen ook makkelijk aan de drugs, ze gaan meestal lijm snuiven.

5 Waar vindt kinderarbeid plaats?
Kinderarbeid vindt vooral plaats in de textielindustrie en in de landbouw. De textielindustrie vormt een grote bron van inkomsten voor de economie van India, want heel veel wordt geëxporteerd naar het buitenland. Naast het werk in de textielindustrie en in de landbouw, werken kinderen ook als straatverkoper en de meisjes in de seksindustrie. Zelfs kinderen die in de seksindustrie werken worden gedwongen door hun ouders, omdat het geld belangrijker is dan het werk dat ze ervoor moeten doen.

6 Wat zijn de oorzaken van kinderarbeid?
Voor het bestaan van kinderarbeid zijn verschillende oorzaken te noemen: Veel mensen in India leven in grote armoede. Daarom moeten kinderen ook werken. Voor veel volwassenen is geen werk te vinden. De reden dat kinderen het werk doen dat de ouders ook zouden kunnen doen, is dat kinderen goedkoper en handiger zijn. Veel ouders hebben ook grote schulden. Om die schulden af te kunnen lossen, laten ze hun kinderen werken voor de geldlener. Een oorzaak van kinderarbeid ligt ook in het buitenland. Een andere oorzaak is het onderwijs. Veel kinderen zijn niet geschoold. De overheid vindt het ook niet belangrijk, want ze besteedde in 1998 slechts 2% van de begroting aan onderwijs. Daarbij komt nog eens dat zo’n 70% van dat geld naar de steden gaat terwijl 80% van de bevolking op het platteland woont. Deze cijfers maken nu wel duidelijk dat maar een heel klein deel van de jeugd naar school gaat.

7 Wat zijn de gevolgen van kinderarbeid.
Kinderarbeid heeft grote gevolgen voor de kinderen. Deze gevolgen zijn te verdelen in geestelijke en lichamelijke gevolgen. Geestelijke gevolgen: De kinderen lopen, doordat ze niet naar school gaan, een grote achterstand in hun geestelijke ontwikkeling op. Ook doordat ze hun ouders weinig zien wordt de ontwikkeling belemmerd. De kinderen moeten veel uren per dag werken en als ze thuis komen eten ze en gaan dan direct slapen. Lichamelijke gevolgen: Door het harde werken en te weinig slapen in vergelijking met werken, raken de kinderen uitgeput. De kracht in hun lichaam neemt af en veel kinderen zijn regelmatig ziek. De kinderen in de fabrieken werken hele dagen in een donkere ruimte met weinig frisse lucht. Doordat ze zo weinig daglicht hebben, gaan ze steeds slechter zien. Veel kinderen en dan vooral meisjes worden mishandeld, misbruikt en verkracht. Hun werkgevers weten dat de kinderen er toch niet tegen in gaan.


Download ppt "Kinderarbeid.."

Verwante presentaties


Ads door Google