De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zorghotel en Woon Training Centrum

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zorghotel en Woon Training Centrum"— Transcript van de presentatie:

1 Zorghotel en Woon Training Centrum
voor Jongvolwassen mensen met Autisme Marjolein Triest Annemarie Jonker

2 TRIASS Wie zijn wij? Wat willen we Is er een plan van aanpak
Wanneer te realiseren.

3 Wie wij zijn TRIASS (voorlopig domeinnaam) is ondergebracht in een Stichting Annemarie Jonker is samen met samenwerkend partner MarjoleinTriest beide als directeur eindverantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de organisatie.

4 Missie/Visie De missie en visie van TRIASS is om jong volwassen mensen met autisme te begeleiden naar een kans op een zo volwaardig mogelijk maatschappelijk bestaan. Waarbij coaching, advies en training ingezet zal worden binnen de drie leefdomeinen: Wonen, Arbeid en Scholing

5 Centrale vraag In hoeverre zijn mensen met een autisme spectrum stoornis in de huidige maatschappij instaat zolang mogelijk en zo normaal mogelijk te participeren, thuis/ elders, op school, in werk en in vrije tijd, waarbij zij zelf (en/of hun ouders) hebben bepaald wat er voor hem of haar nodig is dat te kunnen doen?

6 Wat verstaan we onder maatschappelijke participatie?
De mogelijkheid tot deelname aan de samenleving als het gaat om: wonen onderwijs arbeid vrijetijdsbesteding het onderhouden van contacten/ relaties e.d.

7 Wat hebben mensen met autisme nodig?

8 Praktijk en onderzoek wijst uit dat;
mensen met autisme hebben kwaliteiten en kunnen een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij. Mensen met ASS hebben speciale ondersteuningsbehoeften die aanpassingen vereisen van de mensen om hen heen.

9 Vervolg Mensen met ASS kunnen binnen de reguliere kaders functioneren maar er zal altijd aandacht nodig zijn voor hun behoeften. Ouders, partners, mantelzorgers en professionals en een aangepaste omgeving zijn essentiële voorwaarden tot succes! De rol van de overheid ligt bij de uitvoering van WMO en de AWBZ en instanties zoals MEE.

10 TRIASS kijkt vooruit! En doet dit vanuit vijf kernwaarden:
Klant centraal, Gebundelde professionele aandacht/ expertise Keten- netwerk benadering/samenwerking Ondernemerschap, Maatschappelijke Participatie

11 De rol van TRIASS m.b.t. autisme en maatschappelijke participatie
De nadruk ligt op het scheppen van voorwaarden voor (jong) volwassenen op weg naar zelfstandigheid TRIASS biedt diensten en producten aan vanuit verschillende invalshoeken: wonen, dagbesteding, arbeid en scholing, tijdelijk verblijf en een nog te realiseren zorghotel TRIASS staat klaar voor mensen met autisme!

12 Zorg voor de toekomst Ouders,leerkrachten,woonbegeleiders en natuurlijk mensen met autisme zelf, zijn een onmisbare schakel in alle voorbereidingen naar de toekomst TRIASS acht de samenwerking met direct betrokkenen hierbij van groot belang!

13 Realisatie van een haalbare toekomst
TRIASS streeft naar een samenwerking met de WMO, zorgkantoor, de GGZ, MEE, het UWV en het steunpunt autisme en de NVA naar een integraal aanbod gericht op maatschappelijke participatie TRIASS werkt aan de realisatie van een woontraining- expertisecentrum en de realisatie van een gespecialiseerd arbeidscentrum en uitzendbureau voor mensen met afstand op de arbeidsmarkt en het realiseren van een zorghotel genaamd Time- AUT! TRIASS streeft ernaar om als Maatschappelijk Project in aanmerking te komen voor financieringen gericht op maatschappelijke participatie m.b.t. een haalbare toekomst!

14 TRIASS werkt aan de realisatie in samenwerking met het UWV aan een re-integratie/loopbaan traject en start met een uitzendbureau. TRIASS realiseert een opleidingscentrum autisme

15 Realisatie in tijd? Opzet woontrainingscentrum gefaseerd wonen in 2 jaar gericht op optimale zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie Cliëntenaantal max.20 personen Wanneer? Binnen 2 jaar

16 Realisatie in Tijd Opzet zorghotel binnen 1 jaar Bezetting 12 kamers Geschikt voor mensen met autisme alle leeftijden. Geschikt voor familievakanties Geschikt voor thema weekenden Geschikt voor een Time AUT! voor mensen met of in relatie tot autisme

17 Realisatie in Tijd? Organiseren van workshops/ trainingen gericht op wonen, zelfredzaamheid, empowerment, studie, loopbaanbegeleiding en arbeid en meerdere thema’s die van invloed zijn op het dagelijks leven.

18 Thema’s zoals Vriendschap en relaties Jonge mensen en participatie in de maatschappij m.b.t. arbeid/ vervolgopleiding en wonen Het gebruik van netwerken d.m.v. “Eigen Kracht Conferenties” De rol van ouders, partners, mantelzorgers en professionals Ontwikkelingen wet- en regelgeving/ voorzieningen

19 Cliëntprofiel Cliënten hebben t.a.v. hun sociale redzaamheid dagelijks begeleiding nodig. Er is sprake van (mate van ) verlies van zelfregie en mogelijk van een verstoord dag en nachtritme. Cliënten hebben veelal problemen met het onderhouden van sociale relaties, het deelnemen aan het maatschappelijk leven en het invullen van de dag.

20 Theory of mind Executive Functions Centrale Coherentie
Cliënten hebben ondersteuning nodig t.a.v. de cognitieve psychische functies. (Concentratie, planning en organisatie, informatie verwerking,geheugen, inlevingsvermogen,motivatie,etc.)

21 Ketenbenadering Betrokken partijen: - WMO - Het CJG
- Zorgkantoor/ ministerie/ AWBZ - GGZ - MEE - UWV - NVA - Autisme convenant - collega instellingen m.b.t. autisme

22 Operationalisatie Presentatie verzorgen aan alle partijen
Is er een aantoonbare behoefte/ vraag voor dit project? Geldstroom/ subsidies? Wie doet mee? Samenwerking meerdere gemeenten/ WMO Samenwerking vanuit Europees verband?

23 Hartelijk dank voor de aandacht!


Download ppt "Zorghotel en Woon Training Centrum"

Verwante presentaties


Ads door Google