De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 De tekst wordt bestuurlijk besproken  Begin april zal de tekst formeel zijn vastgesteld en kan op basis daarvan aan de slag worden gegaan met de Ad.

Verwante presentaties


Presentatie over: " De tekst wordt bestuurlijk besproken  Begin april zal de tekst formeel zijn vastgesteld en kan op basis daarvan aan de slag worden gegaan met de Ad."— Transcript van de presentatie:

1

2  De tekst wordt bestuurlijk besproken  Begin april zal de tekst formeel zijn vastgesteld en kan op basis daarvan aan de slag worden gegaan met de Ad  In principe gelden dezelfde regels voor Ad en Bachelor

3  Aanbieden van een Ad in nieuwe vestigings- plaats  Aanvragen format B i.p.v. format A  Aanbieden propedeuse in een andere plaats  Maximaal een derde elders – denk aan de specifieke regeling voor duale Ad’s  Hogeschool kan een Ad overal aanvragen – en dan afwachten hoe andere aanbieders reageren

4  Licentie is per variant mogelijk  Ad kan worden aangeboden zonder de bijbehorende B-variant

5  Wat zijn vestigingsplaatsen van een hogeschool zoals LOI – meetellend voor de doelmatigheid?  Als bekostigde hogeschool X in een regio geen Ad’s wil aanbieden, is er altijd een andere hogeschool te vinden die daar deze bekostigde Ad’s verzorgt – op een mbo-instelling  Als er geen bekostigde hogeschool is daarvoor, komen de private aanbieders in beeld

6  Wie stelt vast welke aanbieder in een regio zonder Ad-aanbod aan de slag mag?  Mogen er verschillende aanbieders zijn voor voltijd, deeltijd en duaal?  In hoeverre speelt de studeerbaarheid voor de doorstroom richting de Bachelor een rol?

7  Kan de CDHO ingrijpen als blijkt dat in een regio teveel gelijksoortige Ad’s worden aangeboden?  Hoe stel je de doelmatigheid van een Ad vast als de opleiding met een Ad de constructie 2+2 kent (iedereen de Ad laten behalen)?  Hoe gaat men om met het gegeven dat hbo- studenten overal in ons land gaan werken?

8  Kan een ROC een hogeschoollicentie krijgen (privaat) voor een Ad?  Hoe wordt het team op afstand ingevuld, aangevoerd e.d.?  Hoe om te gaan met duale Ad’s?  Welke kwantitatieve ondergrens qua studenten is nog doelmatig?  Kun je de licentie kwijtraken als er te weinig studenten zijn?  Is een bekostigde Ad niet doelmatig als er kwalificaties zijn op niveau 5 (via het NLQF) die privaat worden aangeboden?


Download ppt " De tekst wordt bestuurlijk besproken  Begin april zal de tekst formeel zijn vastgesteld en kan op basis daarvan aan de slag worden gegaan met de Ad."

Verwante presentaties


Ads door Google