De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sofa-geluk! In het leven kunnen we een gevaarlijke vorm van verlamming oplopen. Het is niet gemakkelijk om die verlamming te benoemen. Ik beschrijf.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sofa-geluk! In het leven kunnen we een gevaarlijke vorm van verlamming oplopen. Het is niet gemakkelijk om die verlamming te benoemen. Ik beschrijf."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4

5

6

7 Sofa-geluk! In het leven kunnen we een gevaarlijke vorm van verlamming oplopen. Het is niet gemakkelijk om die verlamming te benoemen. Ik beschrijf het graag als een verlamming die geluk verwart met een zetel. We worden verlamd wanneer we denken dat we voor ons geluk enkel een goede zetel nodig hebben.

8 Stapschoenen - geluk Jezus is de Heer van het risico, van het eeuwige 'meer'. Jezus is niet de Heer van het comfort, de veiligheid en het gemak. Jezus volgen vraagt moed en een gewilligheid om je zetel te vervangen door een paar stapschoenen en nieuwe paden te bewandelen.

9 Vandaag roept Jezus, die de weg, de waarheid en het leven is, jou om je stempel te drukken op de geschiedenis. Hij die het leven is, vraagt aan ieder van jullie om een teken na te laten dat leven brengt in jouw eigen geschiedenis en die van anderen. Hij die de waarheid is, vraagt jou om de weg van de afwijzing, scheiding en leegheid te verlaten. Ga jij ervoor? Welk antwoord zal jij geven, met je handen en met je voeten, aan God, die de weg, de waarheid en het leven is?

10

11

12 Uit het boek “Handelingen van de Apostelen” “Allen die het geloof hadden aangenomen, bleven bijeen en bezaten alles gemeenschappelijk. Ze verkochten have en goed en verdeelden dat onder allen naar ieders behoeften. Dagelijks gingen ze trouw en eensgezind naar de tempel, braken bij iemand aan huis het brood, gebruikten samen hun maaltijden in blijdschap en eenvoud van hart, loofden God en stonden in de gunst bij heel het volk.”

13 Uit het boek “Handelingen van de Apostelen” “Allen die het geloof hadden aangenomen, bleven bijeen en bezaten alles gemeenschappelijk. Ze verkochten have en goed en verdeelden dat onder allen naar ieders behoeften. Dagelijks gingen ze trouw en eensgezind naar de tempel, braken bij iemand aan huis het brood, gebruikten samen hun maaltijden in blijdschap en eenvoud van hart, loofden God en stonden in de gunst bij heel het volk.”

14 “Eenvoud van hart” Sober Solidair Eensgezind Trouw Blijdschap Dankbaar TRANSPARANT

15 Eenvoudig leven “Wie groeit in de eenvoud van hart die Jezus aanprijst, zal stilaan ook eenvoudiger gaan leven. Dat betekent: sober leven, tevreden zijn met minder, je geluk niet zoeken in ‘hebbedingen’ maar in de hartelijke omgang met anderen, dankbaarheid ontwikkelen voor wat het leven ons biedt aan mooie en goede dingen.”

16 “Wat bedoelt de paus in #LaudatoSi nu eigenlijk met een 'ecologische bekering'? Charlotte Braeckeveldt van Verse vis zoekt het uit tijdens de#Scheppingsperiode (1/9-4/10). Volg haar blog en #groenebekering!”#LaudatoSiCharlotte BraeckeveldtVerse vis#Scheppingsperiode#groenebekering

17 Eenvoudig leven “Je zal ook groeien in onderscheidingsvermogen, dat is de kunst om het onderscheid te maken tussen wat echt belangrijk is in het leven, en wat bijkomstig is, tussen goed en kwaad, tussen wat echt gelukkig maakt en wat uiteindelijk geen vervulling geeft. ”

18 Psalm 131 Heer, ik draag mijn hart niet hoog, mijn ogen steken niet van trots; ik ben niet uit op grootse daden die mijn krachten te boven gaan. Verstild ben ik en gerust: geborgen als een kind bij zijn moeder zo ben ik, als een kind.

19 + Jordy (19 jaar)

20 Psalm 131 Heer, ik draag mijn hart niet hoog, mijn ogen steken niet van trots; ik ben niet uit op grootse daden die mijn krachten te boven gaan. Verstild ben ik en gerust: geborgen als een kind bij zijn moeder zo ben ik, als een kind.

21


Download ppt "Sofa-geluk! In het leven kunnen we een gevaarlijke vorm van verlamming oplopen. Het is niet gemakkelijk om die verlamming te benoemen. Ik beschrijf."

Verwante presentaties


Ads door Google