De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aflossen 2014. Aflossen De schenkingssvrijstelling is voor veel geldverstrekkers de aanleiding geweest om de regels rond aflossen te verruimen. Bij de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aflossen 2014. Aflossen De schenkingssvrijstelling is voor veel geldverstrekkers de aanleiding geweest om de regels rond aflossen te verruimen. Bij de."— Transcript van de presentatie:

1 Aflossen 2014

2 Aflossen De schenkingssvrijstelling is voor veel geldverstrekkers de aanleiding geweest om de regels rond aflossen te verruimen. Bij de meeste geldverstrekkers kunt u tijdelijk de hypotheek boetevrij aflossen tot € 100.000,- of tot de WOZ-waarde. Huiseigenaren hebben in 2013 fors meer afgelost op de hypotheek. Volgens marktleider Rabobank is tot en met oktober 2013 al 60% meer afgelost.

3 Aflossen Aflossen verstandig? Is het voor u verstandig om in 2014 de hypotheek af te lossen? Lees onze tips: Aflossen verstandig: Tophypotheek: is uw hypotheek aflossingsvrij en is de hypotheeksom hoger dan 75% van de executiewaarde, dan is aflossen verstandig. U loopt namelijk een verhoogd risico op een restschuld en ook kan aflossen een rentekorting van enkele tienden opleveren. Kleine hypotheek: is uw hypotheekrente lager dan het eigenwoningforfait? Dan is dit bedrag niet fiscaal aftrekbaar. Uw maandlasten dalen direct wanneer u aflost. Spaargeld: het kan interessant zijn om uw spaargeld in te zetten om de hypotheeksom te verlagen. De spaarrente is in veel gevallen lager dan de hypotheekrente (inclusief hypotheekrenteaftrek). Door af te lossen kunt u de hypotheekrente verlagen.spaarrente hypotheekrente

4 Aflossen Aflossen niet verstandig: Niet noodzakelijk: onder andere wanneer uw financiële situatie op orde is, de hypotheek in verhouding is met de woningwaarde en wanneer u toch al aflost, is het niet nodig om extra af te lossen. (Bank)-spaarhypotheek: wanneer u spaart voor de aflossing van de hypotheek is het niet verstandig om af te lossen. U kunt beter meer geld storten op de spaarrekening of in de verzekeringspolis. Spaargeld nodig: door af te lossen zit uw spaargeld vast in de woning. U kunt pas weer over uw geld beschikken wanneer de woning verkocht wordt. Aflossen is dus niet verstandig als u het spaargeld ergens anders voor nodig heeft. Bijleenregeling: wanneer u uw woning verkoopt met overwaarde, moet u dit bedrag gebruiken voor uw nieuwe woning. Wanneer u de overwaarde niet gebruikt, dan is de rente over dit deel niet fiscaal aftrekbaar.

5 Aflossen Let op: (Extra) aflossen is een wijziging in uw hypotheek en heeft invloed op uw financiële situatie. Raadpleeg altijd een hypotheekadviseur voordat u gaat aflossen. hypotheekadviseur

6 Nog vragen? Wij hopen je hierbij voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je toch nog vragen hebben, op www.hypotheek-rentetarieven.nl vind je veel meer actuele informatie rondom hypotheken.www.hypotheek-rentetarieven.nl Word je vraag niet beantwoord, of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon: 040 – 851 76 00 E-mail:info@hypotheek-rentetarieven.nl


Download ppt "Aflossen 2014. Aflossen De schenkingssvrijstelling is voor veel geldverstrekkers de aanleiding geweest om de regels rond aflossen te verruimen. Bij de."

Verwante presentaties


Ads door Google