De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De hypotheek van de DGA / IB ondernemer

Verwante presentaties


Presentatie over: "De hypotheek van de DGA / IB ondernemer"— Transcript van de presentatie:

1 De hypotheek van de DGA / IB ondernemer
Jerry Aarts CONGRES DE HYPOTHEEKADVISEUR

2 Waarom niet: De hypotheek van de loonslaaf?
Jerry Aarts CONGRES DE HYPOTHEEKADVISEUR

3 Hebben wij een enge ziekte?
Jerry Aarts CONGRES DE HYPOTHEEKADVISEUR

4 Wat is er mis met ons? Even een paar voorbeelden:
Het AAcentrum voor ondernemers is gespecialiseerd in woonhuishypotheken die worden verstrekt aan IB ondernemers, directeur/grootaandeelhouders, zelfstandige beroepsbeoefenaars, freelancers en DGA's.

5 Wat is er mis met ons? Even een paar voorbeelden:
Ondernemers ondervinden vaak problemen met het verkrijgen van de door hun gewenste hypotheek. Ten onrechte wordt vaak een negatief advies door de hypotheekverstrekker gegeven wanneer het om een hypotheek voor een ondernemer of zelfstandige gaat.

6 Wat is er mis met ons? Even een paar voorbeelden:
Wij zijn als enige gespecialiseerd in het analyseren, beoordelen en presenteren van hypotheken voor mensen met inkomen uit onderneming. Het stigma dat het inkomen van een ondernemer of zelfstandige minder zekerheid biedt voor een hypotheeklening dan het inkomen uit loondienst, is wat ons betreft zeker niet terecht !

7 Wat is er mis met ons? Even een paar voorbeelden:
AA brengt u slechts eenmalig bedrag van EUR 1.750 aan bemiddelings- en advieskosten in rekening. In het geval van zelfstandig ondernemers of dga's wordt het bedrag verhoogd met € 750.

8 Wat is er mis met ons? Maar het kan nog erger:
Geen hypotheek vanwege een BKR registratie! Geen hypotheek omdat u startend ondernemer bent ….. . Bij XX regelen we het wel! Bedenk wel dat als u een groter risico bent voor de geldverstrekker, u doorgaans (tijdelijk) een wat hogere rente moet betalen en/of wat minder keuzemogelijkheden heeft. Maar het belangrijkste is toch dat u een hypotheek kunt krijgen en dus het gewenste huis kunt kopen.

9 Er is een kentering aan de gang
Steeds meer geldverstrekkers ontdekken de IB-ondernemer en de DGA Is ook niet zo raar als je volgend overzicht ziet: grootteklasse werkzame personen    < 10      > 50   TOTAAL BEDRIJFSLEVEN             (cijfers per 1 januari 2007)

10 Kunt u het uw veroorloven om deze klanten te laten lopen?

11 Relativering Er zitten dubbeltellingen in. Een iemand kan meerdere ondernemingen hebben echter:

12 Er komen steeds meer ZZP-ers.
Relativering Er zitten dubbeltellingen in. Een iemand kan meerdere ondernemingen hebben echter: Er komen steeds meer ZZP-ers.

13 Omvang ZZP-ers Zomaar een tweetal berichten van internet:
Op dit moment staan er in Nederland al mensen als ZZP-er geregistreerd. Het aantal kan groeien tot bijna 1 miljoen mensen in 2010. Het zullen vooral ouderen zijn die hun vakmanschap omzetten in een eigen onderneming. Bron: vakcentrale FNV

14 Omvang ZZP-ers Vooral ZZP-ers (een groep die steeds groter wordt) zijn afhankelijk van hun gezondheid om de kost te verdienen, een ongeval of ziekte heeft grote gevolgen, (geen mogelijkheid om te werken, geen brood op de plank). Deze groep wordt vaak gedwongen om een eigen bedrijf op te zetten omdat de werkgever er geen brood meer in ziet vanwege leeftijd of verhoogd risico op arbeidsongeschiktheid.

15 In andere sectoren al onderkend:
ZZP Rechtsbijstandverzekering ZVW voor ZZP-ers Stichting ZZP Nederland is hét informatiecentrum voor de zelfstandige zonder personeel (ZZP) en kleine zelfstandigen De VZZP is de landelijke organisatie van zzp'ers CNV Zelfstandigen is vanaf 15 mei 2007 de nieuwste uitbreiding van het CNV

16 Waarom zo terughoudend?
Veel werk Wat de boer niet kent dat eet hij niet? Ik heb het te druk met mijn ‘gewone’ klanten? De aanbieder heeft niet het juiste systeem? …………..

17 Waarom zo terughoudend?
Ondernemer / DGA Werknemer Cijfers jaarrekeningen 1 loonstrook Verklaring accountant Werkgever Ontslag de laatste mogelijk als eerste Zekerheid geen WW-uitkering Motivatie 100% Wisselend Risico’s Andere financieringen Andere financieringen AO Zelf regelen WIA bij AO

18 Nadelen? Hogere rente (risico-voller?)
Lager percentage van de executiewaarde Hoeveelheid cijfers die men moet overleggen Verklaringen die men moet overleggen Ontwikkeling: er wordt steeds sterker op geconcurreerd! Voorbeeld: Het is bij een ondernemers hypotheek via XX meestal niet noodzakelijk om 3 jaarstukken te overleggen. Hiernaast kan de hypotheek veelal tot 125 procent van de executiewaarde worden verstrekt.

19 Tips voor de IB ondernemer
Zorg dat uw administratie goed wordt bijgehouden en er verzorgd uitziet Zorg voor duidelijke overzichten bij aanvraag lening Cashflow Solvabiliteit Liquiditeiten Voorkom bijzondere afwijkingen en als ze er wel zijn zorg dat u ze kunt verklaren Zorg dat uw (gezondheids- en arbeidsrisico’s goed zijn afgedekt) Wellicht andere zekerheden Rol van de partner / ouders

20 Tips voor de DGA - Zorg dat uw administratie goed wordt bijgehouden en er verzorgd uitziet Zorg voor duidelijke overzichten bij aanvraag lening Cashflow Solvabiliteit Liquiditeiten Voorkom bijzondere afwijkingen en als ze er wel zijn zorg dat u ze kunt verklaren Zorg dat uw (gezondheids- en arbeidsrisico’s goed zijn afgedekt) Wellicht andere zekerheden Rol van de partner / ouders

21 Tips voor de DGA Lenen via de BV BV gaat hypotheek aflossen
BV gaat financiering aan en leent geld door renteloos lenen bij de BV tijdstip van betalen beter te stroomlijnen

22 ga dan pas voor uzelf beginnen.
Tips voor starters Koop eerst een huis en ga dan pas voor uzelf beginnen.


Download ppt "De hypotheek van de DGA / IB ondernemer"

Verwante presentaties


Ads door Google