De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorspellende factoren voor een verandering van gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven gedurende 6,7 jaar in vrouwen met overgewicht Achtergrond:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorspellende factoren voor een verandering van gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven gedurende 6,7 jaar in vrouwen met overgewicht Achtergrond:"— Transcript van de presentatie:

1 Voorspellende factoren voor een verandering van gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven gedurende 6,7 jaar in vrouwen met overgewicht Achtergrond: Gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven is een belangrijke parameter van gezondheid Associatie tussen een hoge BMI en een lage kwaliteit van leven Er is weinig bekend over factoren die samenhangen met een verandering van kwaliteit van leven in hoog-risico groepen H.L. Schaap BSc 1, J. Runhaar PhD 1, M.L. Jacobs PhD 1, S.M.A. Bierma-Zeinstra PhD 1,2 1 Department of General Practice, Erasmus MC, University Medical Center Rotterdam, The Netherlands 2 Department of Orthopaedics, Erasmus MC, University Medical Center Rotterdam, The Netherlands

2 Onderzoeksvraag Welke factoren zijn geassocieerd met een achteruitgang van kwaliteit van leven gedurende een periode van 6,7 jaar in vrouwen met overgewicht? Methode Vrouwen tussen de 50 en 60 jaar oud, met een BMI van ≥27 kg/m² Kwaliteit van leven gemeten met EQ-5D vragenlijst Klinisch relevante verandering: >0,074 punten in gezondheidindexscore gedurende 6,7 jaar BMI, fysieke activiteit, etniciteit, rookgedrag en comorbiditeiten Multinomiale logistische regressie met als referentiegroep de groep met een gunstig beloop in kwaliteit van leven

3 Resultaten Gunstig beloopOngunstig beloop OR95% BIOR95% BI BMI1.0Referentie1.30.6-2.6 Fysieke activiteit1.0Referentie1.10.5-2.6 Etniciteit1.0Referentie8.22.0-33.0 Rookgedrag1.0Referentie2.30.9-5.8 Comorbiditeiten1.0Referentie2.00.9-4.6 193 personen met baseline en follow-up scores Significante associatie tussen een ongunstig beloop en etniciteit Conclusie Een niet-westerse etniciteit is geassocieerd met een verhoogd risico op achteruitgang van kwaliteit van leven in vrouwen met overgewicht.


Download ppt "Voorspellende factoren voor een verandering van gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven gedurende 6,7 jaar in vrouwen met overgewicht Achtergrond:"

Verwante presentaties


Ads door Google