De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE ZONNE /AQUA ENERGIE COLLECTOR Sondervick College AT2B VELDHOVEN Bart Gerritsen Melissa Schmidt Rowin Gabriëlse Chloë Strauss Wouter van Vlerken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE ZONNE /AQUA ENERGIE COLLECTOR Sondervick College AT2B VELDHOVEN Bart Gerritsen Melissa Schmidt Rowin Gabriëlse Chloë Strauss Wouter van Vlerken."— Transcript van de presentatie:

1 DE ZONNE /AQUA ENERGIE COLLECTOR Sondervick College AT2B VELDHOVEN Bart Gerritsen Melissa Schmidt Rowin Gabriëlse Chloë Strauss Wouter van Vlerken

2 Inhoud Taakverdeling blz 3 Hoe we op ons idee zijn gekomen blz 4 Ons idee blz 5 Plan van aanpak blz 6

3 Taakverdeling  Bart Gerritsen: PowerPoint  Melissa Schmidt: verslag schrijven  Rowin Gabriëlse: Tekening  Chloë Strauss: verslag schrijven  Wouter van Vlerken: woordweb

4 Hoe we op ons idee zijn gekomen We kwamen eerst allemaal met onzin ideeën aan, en hadden weinig inspiratie, want alles wat we bedachten bestond achteraf al. Dus begonnen we naar nieuwe ‘uitvindingen’ te kijken om die in een nieuw product samen te voegen. We kwamen zo dus bij zonnepanelen maar dat bestond al, er moest dus nog iets bij. We begonnen te tekenen en zo kwamen we op een idee.

5 Ons idee Ons idee is om bij nieuwbouw huizen de daken in plaats van tegen elkaar recht om hoog op het dak te zetten zodat er een soort ‘bak’ ontstaat. Aan de buitenkant van dat dak zet je met zonnepanelen vast. Als het dan regent, valt het water in die ‘bak’. In het midden daarvan zit een buis die naar de kelder leidt, naar een opslagbak om het water later weer her te gebruiken. In het midden zit een rad om het water te zuiveren. Wanneer het water door het rad gaat, gaat het draaien en wekt die ook nog eens energie op. Dus door regenwater en licht van de zon kun je de meeste dingen in je huis een stuk goedkoper gebruiken / doen.

6 Plan van aanpak Allereerst hebben we een taakverdeling gemaakt, daarna hebben we een woordweb gemaakt. We zijn begonnen met een verslag te schrijven en te bedenken wat we zouden gebruiken om ons idee in het klein te maken. De eerste werkzaamheden bestonden uit het zagen van de muren van huis. In de muren hebben we openingen gezaagd voor de ramen. De ramen zijn van plexiglas gemaakt. We hebben er ook een extra verdieping er op gemaakt. Daarna hebben we een waterbak gemaakt voor op het dak en in de kelder. De zonnepanelen hebben we gemaakt van blauwe stof en kippengaas.

7 afsluiting  Dit is ons techniek werk stuk wij hopen dat jullie het een mooi en goed idee vinden.


Download ppt "DE ZONNE /AQUA ENERGIE COLLECTOR Sondervick College AT2B VELDHOVEN Bart Gerritsen Melissa Schmidt Rowin Gabriëlse Chloë Strauss Wouter van Vlerken."

Verwante presentaties


Ads door Google