De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SG Groenewald A2a Jasmijn, Nadja, Kyara & Deborah

Verwante presentaties


Presentatie over: "SG Groenewald A2a Jasmijn, Nadja, Kyara & Deborah"— Transcript van de presentatie:

1 SG Groenewald A2a Jasmijn, Nadja, Kyara & Deborah
Zwemmergie SG Groenewald A2a Jasmijn, Nadja, Kyara & Deborah

2 Wat is de opdracht? We moeten uitvinden hoe we duurzaam energie kunnen opwekken in een zwembad waar bijvoorbeeld de lampen op kunnen branden. Daarvoor moeten we eerst weten welke energiebronnen er zijn.

3 Welke energiebronnen zijn er?
De zon. Beweging van mensen in het water. De wind De beweging van het golfslagbad De stroming van het water van de glijbaan

4 Welke energie gebruiken wij?
Wij gebruiken de beweging van het water. Het water gaat bewegen doordat er mensen in zwemmen.

5 Hoe gebruiken we de beweging van het water?
Doordat het water beweegt gaat er een deel over de rand van het zwembad. Daar zit dan een rooster waar het water door gaat naar een buis.

6 Stap 2 Het water gaat dan via het rooster door na een trechtervormige buis. Dan komt het bij een kamertje met daarin een waterrad.

7 Stap 3 Door de stroming van het water gaat het rad draaien. Doordat het rad een draaiende beweging maakt gaat er een magneet in en uit een spoel waardoor er elektrische stroompjes ontstaan. Zo laden we een accu op die aan het spoeltje vast zit. Zo laadt de accu op. Door de lampen op de accu aan te sluiten kun je de lampen laten branden

8 Stap 4 Het water wat gebruikt is en langs het rad is geweest gaat automatisch door een buis. Waardoor het water weer naar het zwembad wordt geleidt.

9 Wat is handig aan deze energie?
Doordat het een alternatieve energie bron is heb je geen afvalstoffen. Dit is dus ook nog goed voor het milieu en het is duurzaam.


Download ppt "SG Groenewald A2a Jasmijn, Nadja, Kyara & Deborah"

Verwante presentaties


Ads door Google