De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Gijs, Karlijn, Loes en Kjell

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Gijs, Karlijn, Loes en Kjell"— Transcript van de presentatie:

1 Door Gijs, Karlijn, Loes en Kjell
Zwemmergie Door Gijs, Karlijn, Loes en Kjell

2 Onze plannen: Ons hoofdplan: Een stuwdam.
Het plan van Karlijn en Loes: een glijbaan in een cabine. Het plan van Gijs en Kjell: Een waterrat achter putjes. Het gezamenlijk plan: Tegels neerleggen die energie opwekken van de ingang tot de kleedkamers.

3 Hoofdplan: Stuwdam Het plan is om een stuwdam in het zwembad te maken, dat is volkomen veilig. Omdat de energie die wordt opgewekt in een accu wordt opgeslagen. Van deze stuwdam kan je ook een waterattractie maken omdat het toch veilig is en goed word beschermt. Je kan er bijvoorbeeld een glijbaan aan bouwen met een trapje en sproeiers. De werking van een stuwdam is simpel, Zie filmpje: Als de dag voorbij is wordt de energie weer voor de volgende dag weer gebruikt.

4 Glijbaan in een cabine. Ons plan is om een glijbaan te maken die in een cabine uitkomt. Zodat al het water dat wordt verbruikt weet opnieuw gebruik kan worden. Je ziet hier een plaatje van een ontwerp: door de putjes in de muur en door de deur die open staat kan het water weg en weer opnieuw gebruikt worden.

5 Een waterrat achter de putjes.
Ons plan is om het water wat nu door de putjes wegstroomt via een dynamo naar de bufferkelder te laten stromen waar het gefiltert word en opnieuw naar het zwembad brengen. Een bufferkelder zit meestal onder het echte zwembad en daar word het water weer gefilterd.

6 Het gezamenlijk plan: Tegels neerleggen die energie opwekken van de ingang tot de kleedkamers.
ons plan is om tegels neerteleggen die energie opwekken van de ingang tot de kleedkamers. Die tegels zitten gewoon goed vast en als je het niet zou vertellen zou niemand het merken. Die tegels gaan er voorzorgen dat alle lampen blijven licht geven.

7 Wat vonden jullie ervan???
Zijn er vragen? Opmerkingen? Tips?

8


Download ppt "Door Gijs, Karlijn, Loes en Kjell"

Verwante presentaties


Ads door Google