De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kinderen van de Hervormde Zondagsscholenbond in actie voor kinderen in Oost-Europa.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kinderen van de Hervormde Zondagsscholenbond in actie voor kinderen in Oost-Europa."— Transcript van de presentatie:

1 Kinderen van de Hervormde Zondagsscholenbond in actie voor kinderen in Oost-Europa

2 Hulp Oost-Europa helpt kerken om mensen bekend te maken met de Bijbel.

3 1. Hongarije 2. Roemenië 3. Slowakije 4. Oekraïne 5. Servië 6. Kroatië 7. Bosnië 8. Polen 1. Hongarije 2. Roemenië 3. Slowakije 4. Oekraïne 5. Servië 6. Kroatië 7. Bosnië 8. Polen Waar is Hulp Oost-Europa actief?

4 Contacten in Oost-Europa 1.Lokale kerkelijke gemeenten in het Hongaarse taalgebied die aangesloten zijn bij de Hongaarse Gereformeerde Kerk 2.Roemeense Evangelische Kerk (BER-kerk). 3.Baptistengemeenten in de Balkan 4.Poolse Evangelische Kerk 1.Lokale kerkelijke gemeenten in het Hongaarse taalgebied die aangesloten zijn bij de Hongaarse Gereformeerde Kerk 2.Roemeense Evangelische Kerk (BER-kerk). 3.Baptistengemeenten in de Balkan 4.Poolse Evangelische Kerk

5 Organiseren kinderbijbelweken Organiseren kinderbijbelweken

6 Het drukken van bijbels en kinderbijbels Het drukken van bijbels en kinderbijbels

7 Hulp Oost-Europa helpt ook kinderen zodat ze een thuis hebben, kleding krijgen en naar school kunnen gaan.

8 Een speciale groep die hulp krijgt, is de Roma. Deze zigeuners leven vaak in hele armoedige omstandigheden.

9 Een andere groep die hulp krijgt, zijn de daklozen. Heel veel ouderen en jongeren hebben geen dak boven hun hoofd en leven op straat. We helpen organisaties die daklozen opvangen.

10 In de wintermaanden helpen we mensen in Oost-Europa aan voedsel. Die krijgen ze gratis. Anders zouden ze geen eten hebben.

11 Sommige mensen leven in een klein hutje op een vloer van zand. De keuken staat in de huiskamer. Zo klein is het. Gelukkig geeft zo´n kooktoestel nog warmte…

12 Actie Wegwijzer Jullie gaan de komende maanden geld inzamelen voor twee doelen: -Miniboekjes met een kort bijbelverhaal en hele mooie tekeningen. Deze worden in het Hongaars vertaald en uitgegeven. -Materiaal voor kinderwerk om bijvoorbeeld een kinderclub of een vakantiebijbelweek te kunnen organiseren.

13 De kinderen krijgen de miniboekjes omdat ze geen geld hebben om ze zelf te kopen.

14 Een vakantiebijbelweek in Oost-Europa

15 Hoe gaan jullie actie voeren? -Voor de oudere kinderen is er een kluskaart. Daarmee kun je klusjes doen voor vader, moeder, opa en oma en misschien nog wel voor andere mensen. -Voor de jongere kinderen is er een spaarpot. Die moet je eerst zelf kleuren en in elkaar zetten, maar daarna kun je er geld mee ophalen. -Het zendingsgeld dat jullie meenemen. -Misschien hebben jullie zelf nog wel goede ideeën…

16 Namens de kinderen in Oost-Europa wensen we jullie veel succes!


Download ppt "Kinderen van de Hervormde Zondagsscholenbond in actie voor kinderen in Oost-Europa."

Verwante presentaties


Ads door Google