De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oorlogskinderen Van Minke en Maaike.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oorlogskinderen Van Minke en Maaike."— Transcript van de presentatie:

1 oorlogskinderen Van Minke en Maaike

2 Inhoud ♦ wat zijn oorlogskinderen? ♦ wat voor werk doen ze?
♦ wat kunnen wij doen?

3 Wat zijn oorlogskinderen
Oorlogskinderen zijn kinderen die in oorlog leven. Kinderen zijn vaak de ergste slachtoffer van een oorlog. Ze moeten vluchten en verliezen hun huis en familie. Veel kinderen worden erg ziek en gaan dood. Veel legers dwingen kinderen te vechten in een oorlog en moeten ook vechten tegen andere kinderen. Veel oorlogskinderen hebben last van nachtmerries, slapen slecht, zijn heel verdrietig en somber.

4 wat voor werk doen andere kinderen
Veel kinderen werken bij mensen in de huishouding, op de boerderij, in de visserij of in de handel. Mindere kinderen werken in fabrieken en werkplaatsen. Veel kinderarbeid is ‘geheim' en de kinderen krijgen er geen geld voor. Het gaat hier bijvoorbeeld om huishoudelijke klusjes zoals vloeren schrobben, koken en water halen.

5 want voor €12,- helpt war child al 1 oorlogskind!
Wat kunnen wij doen Wij kunnen geld inzamelen, zoals we al hadden gedaan op de koningsmarkt, we gaan ook voor onze musical cakejes verkopen en drinken misschien ook. Maar er zijn nog tig andere dingen die we kunnen doen en ook is dit nog niet genoeg. Er worden ook hulppakketten gestuurd naar dit soort landen. Help ook mee! want voor €12,- helpt war child al 1 oorlogskind!

6


Download ppt "Oorlogskinderen Van Minke en Maaike."

Verwante presentaties


Ads door Google