De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Softdrugs en Harddrugs

Verwante presentaties


Presentatie over: "Softdrugs en Harddrugs"— Transcript van de presentatie:

1 Softdrugs en Harddrugs
Werkstuk van Maaik van Berkel

2 Het grote verschil tussen softdrugs en harddrugs is dat harddrugs lichamelijk verslavend is. Harddrugs zijn drugs met een groot risico voor de gezondheid en zijn illegaal en Gevaarlijk. Softdrugs zijn minder gevaarlijk. Softdrugs is wel geestelijk verslavend. Voorbeelden van softdrugs zijn hasj, wiet, khat en lachgas en van harddrugs cocaine, heroine, XTC, speed en LSD. Harddrugs zijn verboden in Nederland om te hebben of te gebruiken.

3 In alle landen van de wereld groeien wel planten waar je drugs uit kunt halen.
Zo groeien er in Nederland ook veel giftige planten zoals goudenregen monnikskap vingerhoedskruid en paddenstoelen waar sommige mensen een klein beetje van gebruiken als drugs. In Nederland worden ook drugsplanten gekweekt. Buiten kun je wietplanten en papaver kweken, dit doen ze ook binnen in een kas of onder kweek lampen. Onder deze lampen kunnen ze ook coca planten kweken voor cocaine. Er zijn ook cactussen en paddestoelen in Nederland die ze als drugs gebruiken, zelfs de gouden regenplant die overal in de tuinen staan kun je als drugs gebruiken. Welke harddrugs worden in het labratorium gemaakt. Alle harddrugs soorten worden in een labratorium verwerkt tot bruikbare drugs. Het bekendste in Nederland is speed en xtc wat ze hier maken in het labratorium. Dit is synthetische drugs dit betekend dat het in een laboratorium ontdekt en gemaakt is, een ander voorbeeld hiervan is LSD.

4 In deze landen groeien planten voor drugs

5 Softdrugs wordt verkocht in coffieshops en bij de apotheek.
Harddrugs mag in Nederland niet verkocht worden, maar worden door de overheid wel gegeven aan drugsverslaafden. En de dokter in het ziekenhuis geeft ook morfine bv aan zijn patienten want drugs betekend eigenlijk medicijnen. De opiumwet bepaald in Nederland wat mag en niet mag met drugs. De regels in Nederland zijn best streng in vergelijking met het buitenland. Maar bv voor softdrugs hebben wij een gedoogbeleid, dit betekent dat je in Nederland een beetje softdrugs mag hebben, gebruiken of kweken. Zo mag je bv een wietplant hebben in je tuin. Er zijn ook landen waar dit niet mag.

6 Aan drugs kun je verslaafd raken, je kunt er ziek van worden en je kunt er aan dood gaan. Drugsverslaafden kunnen naar een afkickkliniek waar ze geen drugs meer kunnen gebruiken, hier worden ze heel ziek van en daar helpen de dokters ze dan mee. Ze kunnen ook vervangende middelen krijgen van de dokter bijvoorbeeld methadon voor heroine verslaafden. Dit helpt wel voor hun lichaam, maar ze moeten in hun hoofd ook graag willen stoppen. Meestal beginnen ze gewoon weer opnieuw. Je kunt het dus beter NOOIT proberen.

7

8 Junkie is een hard drugs verslaafde
High zijn ben je als je hash of wiet heb gebruikt Stickie of en joint is een sigaret met hash of wiet Coffeeshop is een winkel waar je drugs kunt kopen. Blowen is het roken van hash of wiet Stoned zijn is de uitwerking van blowen Afkicken is het ziek zijn van het stoppen met drugs Overdosis is het ziek zijn of het dood gaan van te veel drugs


Download ppt "Softdrugs en Harddrugs"

Verwante presentaties


Ads door Google