De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Drugs Shannen Venstra.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Drugs Shannen Venstra."— Transcript van de presentatie:

1 Drugs Shannen Venstra

2 Inleiding - Welke drugs zijn er? - Soft- en harddrugs
- Verslaving; waarom raken mensen verslaafd - Hoe duur zijn drugs - Afkicken

3 Welke drugs zijn er, en hoe gebruik je ze?
Elke drug heeft zijn eigen manier van gebruik. Er zijn 5 manieren: eten, drinken, slikken roken snuiven spuiten op de huid leggen.

4 Voorbeelden van softdrugs zijn Hasj en Weed, tabak en Cafeïne.
Voorbeelden van harddrugs zijn XTC, Cocaïne, GHB, LSD, Heroïne, speed. Soft- en harddrugs

5 Waarom raken mensen verslaafd?
Mogelijke oorzaken: De sociale en maatschappelijke situatie Persoonlijke eigenschappen Lichamelijke constitutie Eigenschappen van het middel Iemands persoonlijke eigenschappen of het al of niet hebben van persoonlijke problemen kunnen ook van invloed zijn op het verslaafd raken. De sociale situatie van iemand kan ook een belangrijke rol spelen bij het al dan niet verslaafd raken. Het al of niet hebben van mensen die om je geven, het opgroeien in een stressvolle omgeving etc. Waarom raken mensen verslaafd? Sommige drugs zijn verslavender dan andere. Sommige drugs hebben een sterker effect dan andere.

6 Hoe duur zijn drugs?

7 Thuis of in de kliniek Als je wil afkicken van alcohol of drugs zijn er 2 mogelijkheden.
zelfstandig thuis stoppen, al dan niet onder medische begeleiding ontwennen in de veiligheid van een kliniek. Er is 24 uur per dag intensieve begeleiding. Dat kan wenselijk en zelfs noodzakelijk zijn als u medische complicaties verwacht, maar ook als u bang bent voor de emotionele gevolgen van het stoppen met gebruik. Het middel dat u gebruikt heeft immers een functie en als je eenmaal gestopt bent kan het zijn dat je in korte tijd overspoeld wordt door gedachten en gevoelens die je eerder beïnvloedde met middelen. Afkicken


Download ppt "Drugs Shannen Venstra."

Verwante presentaties


Ads door Google