De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010."— Transcript van de presentatie:

1 De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010

2 Peter Vervloed is de schrijver van het boek De paal in.

3 Mijn boekbespreking gaat over:
De paal in. Waarom ik dit boek heb gekozen? Het boek leek mij leuk en spannend en ik vond de voorkant grappig. De schrijver is Peter Vervloed en de tekeningen zijn van Rene van Halderen. Het boek gaat over; Baki’ s ouders hebben zorgen. Ze hebben niet genoeg geld om van te leven. Samen met zijn vriend Toomis bedenkt Baki een plan. Ze gaan optreden als straatzangers. Helaas trekt het paalklimmen meer toeschouwers.

4 Nu wil ik iets over de schrijver vertellen:
Peter Vervloed is geboren op 3 mei 1951 in Schoonhoven. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen en woont nu in Udenhout. Drie dagen in de week geeft hij les op een basisschool. De boeken van hem spelen vaak af in Indonesië omdat zijn vrouw daar vandaan komt. Zijn boeken gaan vaak over armoede. Hij kreeg in 2002 de Makkelijk Lezen Trofee omdat zijn verhalen duidelijk zijn geschreven en niet zo moeilijk zijn maar wel heel spannend.

5 Nu zal ik vertellen waar het boek over gaat:
Het boek gaat over het jongetje Baki die helpt om zijn zusje Ayoena naar school te laten gaan. Op de school van Baki is het verplicht om een uniform te dragen. Baki’s ouders hebben geen geld om er één te kopen voor zijn zusje want zijn vader heeft geen werk meer. Ze hebben nog net genoeg geld om eten te kopen. Baki verzint een plan om samen met zijn beste vriend Toomis geld te verdienen om zo een uniform voor zijn zusje te kopen. Ze gaan opreden als straat muzikanten om zo geld te krijgen van toeristen. Baki gaat zingen en Toomis gaat spelen op zijn fluit. Er is een groot feest op het schoolplein en daar gaan ze optreden. De mensen lopen hun voorbij en kijken alleen naar het paal klimmen omdat daar mooie prijzen zijn te winnen zoals en cd speler. Een toerist blijft wel staan en zegt tegen de jongens dat ze misschien beter kunnen gaan paal klimmen en mochten ze de cd speler winnen dan zou hij hem kopen zodat ze het geld konden verdelen. Baki en Toomis maken een plan. Toomis gaat als eerste de paal in om zo zoveel mogelijk olie van de paal af te wrijven met zijn lichaam zodat Baki er beter in kan gaan klimmen.

6 Dan is Baki aan de beurt om de paal in te klimmen en zo de cd speler, die boven in de paal hangt te pakken. Baki klimt en klimt. Zijn armen doen pijn maar hij wil heel graag die cd speler te pakken krijgen zodat hij geld heeft om een uniform te kopen voor zijn zusje. Hij grijpt de cd speler maar op dat moment verliest hij zijn kracht en valt met de cd speler in zijn handen uit de paal. De toerist ziet het gebeuren en rent naar de paal en kan nog net Baki opvangen in zijn armen. Gelukkig is er niets met Baki aan de hand en kan hij de cd speler verkopen aan de toerist. Hij is erg blij met zoveel geld en de vriendjes delen het samen. Omdat de toerist vroeger ook in Indonesië heeft gewoond wil hij graag mee naar het huis van Baki. Daar vertellen ze hun hele verhaal aan de ouders van Baki en die zijn heel trots op hun zoon. De toerist gaat daarna weg en staat nog even te babbelen met Baki’s moeder in de keuken. de volgende morgen als Baki wakker wordt staat de cd speler naast zijn bed

7 De toerist heeft hem als verassing achter gelaten voor Baki.
Dit verhaal heeft een happy end omdat Baki er toch voor gezorgd heeft dat zijn zusje Ayoena een kostuum kan kopen en zo toch naar school kan gaan. Nu wil ik nog een stukje gaan voorlezen uit het boek. Ik lees dit stukje voor omdat ik dit heel spannend vond. Dit is het einde van mijn boekbespreking.

8 Zijn er nog vragen? zijn er nog vragen?


Download ppt "De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010."

Verwante presentaties


Ads door Google