De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

YOUR REPUTATION IS MINE. NL FR EN. Vaak stellen we vast dat zowel bij broncontainers als bij bronkoffers (=oververpakking) de labels beschadigd, onleesbaar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "YOUR REPUTATION IS MINE. NL FR EN. Vaak stellen we vast dat zowel bij broncontainers als bij bronkoffers (=oververpakking) de labels beschadigd, onleesbaar."— Transcript van de presentatie:

1 YOUR REPUTATION IS MINE. NL FR EN

2 Vaak stellen we vast dat zowel bij broncontainers als bij bronkoffers (=oververpakking) de labels beschadigd, onleesbaar of zelf ontbreken als gevolg van intensief gebruik en slijtage. Laat duidelijk zijn dat wanneer een bron op deze manier wordt getransporteerd, bij controle door het FANC, men zeker beboet zal worden. We vangen dit probleem nu deels op door dit materiaal dagelijks na te kijken. Waar nodig worden labels vervangen. Echter in het geval waar de labels toch niet intact blijken te zijn bij vertrek van kantoor Wijnegem of bij het verlaten van een werf is het de taak en de verantwoordelijkheid van de radiologen om dit, voorafgaand aan het transport, in orde te brengen. Hiervoor zal in elke oververpakking een reeks stickers beschikbaar zijn die kunnen gebruikt worden om de beschadigde of ontbrekende labels te vervangen. Etikettering van broncontainers en bronkoffers

3 Vaak stellen we vast dat zowel bij broncontainers als bij bronkoffers (=oververpakking) de labels beschadigd, onleesbaar of zelf ontbreken als gevolg van intensief gebruik en slijtage. Laat duidelijk zijn dat wanneer een bron op deze manier wordt getransporteerd, bij controle door het FANC, men zeker beboet zal worden. We vangen dit probleem nu deels op door dit materiaal dagelijks na te kijken. Waar nodig worden labels vervangen. Echter in het geval waar de labels toch niet intact blijken te zijn bij vertrek van kantoor Wijnegem of bij het verlaten van een werf is het de taak en de verantwoordelijkheid van de radiologen om dit, voorafgaand aan het transport, in orde te brengen. Hiervoor zal in elke oververpakking een reeks stickers beschikbaar zijn die kunnen gebruikt worden om de beschadigde of ontbrekende labels te vervangen. Etikettering van broncontainers en bronkoffers

4 - 2 wit-gele etiketten II of III - 1 UN stickerUN2916, RADIOACTIVE MATERIAL, IN COLLI OF TYPE B(U), 7, (E) of: UN2915, RADIOACTIVE MATERIAL, IN COLLI OF TYPE A, 7, (E) - 1 sticker met vermelding “OVERVERPAKKING” - 1 sticker met het adres van de hoofdzetel van de verzender Deze labels horen op elke bronkoffer (oververpakking) aanwezig te zijn :

5 - 2 wit-gele etiketten II of III - 1 sticker met het adres van de hoofdzetel van de verzender Op elke broncontainer moeten volgende stickers aanwezig zijn :

6 - 4 wit-gele etiketten (2 x II of 2 x III) - 1 UN sticker - 2 stickers met vermelding “OVERVERPAKKING” - 2 stickers met het adres van de hoofdzetel van de verzender Hiervoor zullen in de oververpakking volgende reservestickers voorzien worden :

7 Bij gebrek aan plaats op de broncontainer worden de labels op een apart plaatje gekleefd dat op zijn beurt aan de container bevestigd wordt. Dit plaatje mag tijdens gebruik verwijderd worden maar moet tijdens transport bevestigd zijn aan de container. Los naast de broncontainer in de bronkoffer is dus niet toegelaten. Ter herinnering:

8 Verder vindt je een overzicht van de etikettering en foto’s met voorbeelden voor elk type bron Het is de verantwoordelijkheid van de radiologen te controleren en te corrigeren voor elk transport.

9 Toelichting voor het transport van Se75.

10

11 Toelichting voor het transport van Ir192.

12

13 Toelichting voor het transport van Cs137 (UN2915).

14 Test Frans

15 Test Engels


Download ppt "YOUR REPUTATION IS MINE. NL FR EN. Vaak stellen we vast dat zowel bij broncontainers als bij bronkoffers (=oververpakking) de labels beschadigd, onleesbaar."

Verwante presentaties


Ads door Google