De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne."— Transcript van de presentatie:

1 De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. TOOLBOX ADEMBESCHERMING 2: blijf scherp!

2 © mei 2013 – versie 00 Wat gaan we doen? Waarom is adembescherming zo belangrijk? Wat gaan we de komende periode doen aan een goed gebruik van adembeschermingsmiddelen?

3 © mei 2013 – versie 00 Waarom ook alweer? Adembeschermingsapparatuur beschermt je tegen het inademen van lucht die verontreinigd is met asbestvezels en andere schadelijke stoffen. Adembescherming (ABM) is dus essentieel voor je gezondheid Vakmanschap = het goed gebruiken en onderhouden van de nodige ABM

4 © mei 2013 – versie 00 Waarom ook alweer? Hoe vaker je een asbestvezel inademt, des te groter de kans op gezondheidsschade! Mogelijke aandoeningen: –asbestose –longkanker –mesothelioom (long- of buikvlieskanker) –pleurale plaques Mesothelioom is niet te genezen!

5 © mei 2013 – versie 00 Gebruik ABM Onzorgvuldig gebruik leidt tot een veel slechtere bescherming van jou en je collega’s / familie! Kun jij voorbeelden van onzorgvuldig gebruik bedenken? DOE NIET TE LUCHTIG OVER JE ADEMBESCHERMING!

6 © mei 2013 – versie 00 Brainstorm: –waar gaan jullie de komende tijd extra op letten bij het gebruiken van adembescherming? Maak samen een top 5 en schrijf deze op de checklist Vul de checklist eventueel aan met eigen aandachtspunten Hou je hoofd erbij!

7 © mei 2013 – versie 00 Komende periode Gebruik voordat je de adembescherming opzet jouw checklist, totdat het gewoonte wordt

8 De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tot slot Afspraak volgende bijeenkomst Vragen? S UCCES !


Download ppt "De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne."

Verwante presentaties


Ads door Google